Miért divat már vízkereszt előttől, egészen vízkeresztig kivágni a járda, meg az utca közepére a karácsonyfát, természetszennyező módon?
Azért nem mindig a lusta emberek hagyjám útba. A szél simán elfúj karácsonyfákat. Rendszeres, hogy szeles napon az úttesten kerülgetik az autósok.
Egyébként azért bontják el sokan, mert baromi hamar elszárad. Pl panelban, vagy ahol nagyon meleg van bent. Vagy kis lakásokban útban van.
Ha már vízkereszt előtt lekókad, hullik, akkor nyilván nem fogják addig tartogatni.
Nem mindenhol van rendesen hely. Ahol én lakom, ott van több fajta kuka is, és mögöttük csomó helye a fáknak. De a belvárosi szűk utcákban, ahol mindenkinek saját kis kukája van, ott csak az útra tudják kitenni. Van, ahol járda sincs, egy szintben lévő kis egyirányú utcák. Tegnap is mentem ilyenen, és kerülgettek a fákat. Kibírom. Jobb, mint amikor az autókkal állnak úgy meg, hogy nem lehet elférni :D
Nemtudomde ezúton is szeretnék mindenkit arra buzdítani, hogy vegyen műfenyőt!
Én nem bántam meg.
#5.
A néphagyományok szerint meg kell tartani vízkeresztig, különben több év szerencsétlenség következik. Vízkeresztig, még a panelban is megtartják az ismerősök. Nem tudom miért kell már akkor elkezdeni akkor a szemetelést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!