Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Miért divat már vízkereszt...

Miért divat már vízkereszt előttől, egészen vízkeresztig kivágni a járda, meg az utca közepére a karácsonyfát, természetszennyező módon?

Figyelt kérdés
Jöttem haza a kocsival és sokszor az úttestre, máskor a járdát teljesen torlaszolva láttam voltak szó szerint kics*szve a fák, már vízkereszt előtt is. Volt olyan igénytelen és lusta ember, aki kidobta az ablakon (családi ház) a járdára, oszt, ahogy esik, úgy puffan. Miért luxus elvinni a kukák mellé vagy legalább miért nem lehet úgy elhelyezni, hogy az ne akadályozzon senkit? Folyamatosan arról papol a közterületért felelős okos, hogy vigyük kukákhoz, támasszuk szorosan a falhoz vagy vigyük ki a füves részekre/árok mellé. Eleve miért kell kivágni a fákat az utcára, már vízkereszt előtt és miért kell elbontani már olyan korán? A vízkereszt utáni hétvétől szokták csak elkezdeni elszállítani a városban.

2022. jan. 10. 18:15
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

#10.

A városomban sehol sem.

Nem is tesszük ki soha, szóval nehezen vitték volna el tőlünk... Mindig gyertyaszentelő körül bontjuk el, majd az udvaron hagyjuk alaposan elszáradni, feldaraboljuk és az év melegebb szakában kerti sütögetéshez felhasználjuk, meg a vidéki házban kandallóba is jó.

2022. jan. 11. 18:57
 12/28 anonim ***** válasza:
0%
Mi nem károsítjuk a fűtőrendszerünket feleslegesen gyantával
2022. jan. 11. 18:59
 13/28 A kérdező kommentje:

#12.

Ugye tudod, hogy a távfűtésnél is használnak fel karácsonyfákat?? Más fával keverve kell elégetni, illetve hagyni kell kiszáradni teljesen.

2022. jan. 11. 19:01
 14/28 anonim ***** válasza:
100%
Akkor szárítgats, a többieket már vitték múlthéten
2022. jan. 11. 19:34
 15/28 anonim ***** válasza:
73%
Budapesten is egyből karácsony után elkezdik elszállítani. Ez nem szemetelés. Itt sincs neki külön kuka... Házak mellett pontok vannak, ahovà többen teszik. Nem tudom ezen mit kell kiakadni. A fing faluban laksz, ahol ennyire nem szállítják, nem az emberek hibája. Amúgy sokan nem tartják a vízkeresztes baromságot. Mi soha nem is tartottuk.
2022. jan. 11. 20:48
 16/28 A kérdező kommentje:

#15.

Városban, ráadásul megyeszékhelyen lakom. Itt b@sszus az emberek telibe tesznek a pontokra... Kidobják az ajtón, ablakon, oszt ott maradjon, ahol van...

2022. jan. 11. 21:26
 17/28 anonim ***** válasza:
Tok jo, hogy kirakjak a fakat ... igy legalabb a varosi aszfaltbetyar kutyak is megtudjak mi az, hogy fa. :)
2022. jan. 15. 07:37
 18/28 anonim ***** válasza:
0%

"meg kell tartani vízkeresztig, különben több év szerencsétlenség következik"

:-OOO

:DDD

Dehogy!

2022. jan. 17. 18:40
 19/28 A kérdező kommentje:

#18.

A néphagyományokat szerencsére nem ezen az oldalon lévők írják...

2022. jan. 17. 18:48
 20/28 anonim ***** válasza:
58%
Ez nem néphagyomány. Honnan veszed, hogy az? Életemben nem hallottam még róla, pedig nem ma kezdtem a karácsonyozást. ;-)
2022. jan. 17. 18:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!