Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Köteles vagyok bármit is...

Köteles vagyok bármit is fizetnem a gyerekeimnek házeladás után?

Figyelt kérdés
Mielőtt támadnátok, az a helyzet, hogy már adtam nekik, nem is keveset. Egy fiam és egy lányom van, felnőtt emberek, már saját családdal. Mindkettő kapott rengeteg pénzt, először 18 évesen azt amit születésük után nekik tettünk félre az apjukkal. Majd pár évvel később, amikor az apukájuk meghalt telekeladásból kaptak, az mind az övék lett fele fele elosztva. Több millió forintot adtam már. Hamarosan nyugdíjas leszek és szeretném a családi házat, ami teljes egészében az én tulajdonom, eladni és egy kisebbet venni, nagyobb kerttel. Ami plusz marad, az pedig a nyugdíjkiegészítésem. Amúgy pedig az unokáimnak (3-an vannak) is adok havonta, fejenként 15ezer ftot. Most a gyerekeim, de leginkább a párjaik vérszemet kaptak, hogy a házeladásból nekik is jár, köteles vagyok adni. Nem akarok őszintén szólva, eleget dolgoztam életemben, szeretnék ebből a pénzből pihenni, utazni, ez mostmár az enyém. Nem kötelezhetnek semmire, ugye?
2023. dec. 20. 08:35
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
82%

#23 és #29, ha az elhunyt férjnek lett volna benne tulajdonrésze, akkor a gyerekeinek lenne most benne része, akkor pedig a kérdező EL SEM ADHATNÁ a házat egymagában, hiszen a tulajdonostársak (=gyerekei) aláírása is kellene a szerződésre.

Ezt írtam le #15 válaszomban.

2023. dec. 20. 18:50
 32/36 anonim ***** válasza:
89%

Ilyen helyzetben talán jobb, ha nem tudják,hogy mennyi is az annyi..

Tudván a hozzáállás újat talán jobban jársz, ha panaszkodsz, hogy ezt a nagy lakást a csökkenő ingatlan árak miatt jóval áron alul tudtad csak eladni, és hát a kért meg hogy felujitott lakást vettél jóval drágább volt és szinte egyáltalán nem is volt belőle jelentős különbözet, annak a nagy része is élményt végül bútorokra ( vagy bármi egyebet mondj ami reálisan hangzik) és panaszkodni az inflációra.

Akkor nem tarthatják a markukat ha elméletileg nincs miért.

2023. dec. 20. 22:24
 33/36 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy az.
2023. dec. 21. 01:42
 34/36 anonim ***** válasza:
55%

Lenne, lenne, lenne.

Mi nem világos, mikor a kérdező leírta, hogy ő az egyetlen tulajdonos. Az azt jelenti, hogy a tulajdoni hányada 1/1. Nincs más tulajdonos, semmilyen jogcímen , öröklés jogcímén sem, a kérdező, az egyetlen.

2023. dec. 21. 09:12
 35/36 anonim ***** válasza:
58%

34-es, mit értetlenkedsz?

#23-ra és #29-re reagáltam, olvasd vissza azokat.

2023. dec. 21. 10:26
 36/36 anonim ***** válasza:
86%

Nem kell a részletekbe beavatni a családot.

Amikor megvan az új ház, akkor bejelenteni, gyerekek, költözöm!

Nem kell beszámolót tartani, mi mennyibe került, mennyi maradt és annak mi a sorsa.

Még mindig te vagy úgymond a családfő,te nevelted fel azt a két gyereket és nem fordítva. Nem tartozol senkinek elszámolással.

2023. dec. 21. 14:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!