Köteles vagyok bármit is fizetnem a gyerekeimnek házeladás után?
Dehogy vagy köteles..Ugyanmár.
Hozzá szoktak a jóléthez.
Kevés szülő van aki félre tudott tenni és 18 évesen pénzzel indította neki a nagyvilágnak a gyerekeit. Párom szegény családból származik, 17 évesen már dolgozott, egy fityinget nem kapott a szüleitől.
Nekem anya fizette a jogosítványom, és besegitett hogy el tudjak indulni az életben.
Eladta a régi családi házunkat, abból kaptunk részesedést. Nem vagy köteles adni nekik, ígyis eleget adtál.A párjuk meg milyen jogon követelőznek? Hihetetlen. Tedd nyugodtan félre a külömbséget a nyugdíjadra.
"Most a gyerekeim, de leginkább a párjaik vérszemet kaptak, hogy a házeladásból nekik is jár, köteles vagyok adni."
Ez amúgy, hogyan zajlik ilyen esetben?
Odaállnak eléd és mondják, hogy adj pénzt az eladási különbözetből?
Vagy a háttérből uszítják a házastársakat és a gyerekeid követelőznek?
Vagy hogy?
Szép nyugdijad lehet, ha havonta tudsz nélkülözni 45 ezret az unokáknak. Biztos ezért kaptak vérszemet, mert ellentmondados azzal amit írtál.
Semmit nem kell adni nekik!
Ők abban a hamis tudatban vannak, hogy az a ház az ő örökségük. De örökség csak az örökhagyó halála után van. Míg élsz, az a tiéd, és azt csinálsz vele amit akarsz. És SENKINEK NEM KELL ELSZÁMOLNOD!
Ha te azt a házat eladod, és utána a pénzből életed végéig utazgatsz és szállodában laksz, akkor teljesen törvényesen nem kapnak egy forintot sem, mert a ház és a vagyon a tied. Azt csinálsz vele, amit akarsz.
Csak a szájuk jár. A vagyonból, amíg élsz, nem jár semmi.
Kérdező, ha nem kizárólag a te tulajdonodban lenne a ház, akkor egymagad nem is dönthetnél az eladásáról, hiszen minden tulajdonostárs aláírása kellene a szerződésre. Akkor tehát föl se merülne, hogy te adsz-e nekik pénzt az eladásból, mert a vevő ill. annak ügyvédje közvetlenül nekik utalná a vételár arányos részét.
Ha viszont te vagy az egyedüli tulajdonos, akkor természetes, hogy az eladott tulajdonodból nem vagy köteles másnak adni.
Egyáltalán nem vagy köteles adni belőle senkinek.
Legfeljebb adózni kell a különbözet összeg után, ha kisebbet, vagyis olcsóbbat veszel - ha jól tudom. Ezt inkább érdeklődd meg, hogy tudj egy ilyen esetleges kiadással számolni.
A saját vagyonoddal azt teszel, amit csak akarsz.
12-es, még nem vagyok nyugdíjas és igen, jól kapok fizetést, rengeteget tanultam, dolgoztam érte.
Úgy kezdték, hogy mondtam nekik hogy eladom a házat, nekem ez túl nagy, túl drága a fenntartása, a fűtés, meg nincs kertje sem szinte, csak egy pici udvar, ên meg szeretnék kertészkedni végre. Megörültek, hogy akkor 2x1/3 rész az övék lesz, de nem, ez a ház az én tulajdonom teljes egészében, egyetlen tulajdonos vagyok. Majd amikor vigyáztam az unokákra, kaptam a célzásokat mikre lenne szükségük ebből a pénzből, jó lenne ha kicsit adnék. Megbeszéltem a gyerekeimmel, hogy ez nem így működik, adtam rengeteget, ne számítson most senki pluszra. Ők meg is értették, legalábbis azt gondoltam. Mikor megint nálam voltak az unokák akkor pedig megint jöttek a célzások a gyerekek párjaiktól. Kicsit erélyesen reagáltam, amin összevesztek velem. Röviden ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!