Mit tegyek, ha a gyerekeim nem hajlandók elfogadni a párom?
16 és 14 éves lányaim vannak, 10 és 8 évesek voltak, amikor elváltunk az apjukkal, de előtte már másfél évvel külön költöztünk.
Állandóan szabotálják a kapcsolatunkat, még nem költöztünk össze, és ha így folytatódik a dolog, akkor nem is fogunk egyhamar. Neki is van két lánya, 3 éve vált el, ők elfogadnak engem, a kisebbik mondta, hogy örül, hogy én vagyok az apja mellett, az enyéim meg ott tesznek keresztbe, ahol tudnak.
Leültem/leültünk velük már többször, együtt és külön is, de semmi. Nem fogadják el, mert nem.
És ezt a "nem elfogadást" nem csendben teszik, hanem folyton beszólogatnak, ünneprontóak, addig feszegetik a határainak, ameddig robbanok.
Apukához nem tudnak menni, tehát nincs az, hogy megszoksz vagy megszöksz.
kicsit erős azért 2#.. 2 kis féreg a gyereke..
Nyilván valami oka van ennek, amit a kérdező nem fejtett ki eléggé.
3.
Mert nincs kemény szülői kéz! Meg kell nekik magyarázni, hogy nincs ingyen étel az asztalon, és őket is el kell tiltani a pasiktól, akkor majd rájönnek, hol a helyük.
A leghatározottabban és a legerélyesebben kell fellépni. Mindenmegvonás.
Végső esetben lemondás a nevelésükről.
Na jó, de mi a bajuk? Az apjukat imádják?
Szerintem nem szabad összeköltözni addig, amíg a gyerekeid nem viselik el, mégiscsak a gyerek kell, hogy legyen az első, a saját véred. Aztán mikor betöltik a 18-at, 2 ill 4 év múlva, akkor lehet nekik mondani, hogy irány az egyetemi kollégium vagy az albérlet, persze az utóbbit ki is kell valakinek fizetni. Az se lenne szép dolog, ha amiatt kéne munkába állniuk, hogy te össze tudj költözni a barátoddal. Akkor viszont további éveket kell várni, míg a saját lábukra állnak, utána aztán tiétek a világ.
"Állandóan szabotálják a kapcsolatunkat
És ezt a "nem elfogadást" nem csendben teszik, hanem folyton beszólogatnak, ünneprontóak, addig feszegetik a határainak, ameddig robbanok."
Tudnál kérlek konkrét példákat írni?
Lehet hogy csak egyszerű kamaszkori kirohanások, de lehet van valami a háttérben, de ennyiből nem tudunk véleményt alkotni és segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!