Mit tegyek, ha a gyerekeim nem hajlandók elfogadni a párom?
16 és 14 éves lányaim vannak, 10 és 8 évesek voltak, amikor elváltunk az apjukkal, de előtte már másfél évvel külön költöztünk.
Állandóan szabotálják a kapcsolatunkat, még nem költöztünk össze, és ha így folytatódik a dolog, akkor nem is fogunk egyhamar. Neki is van két lánya, 3 éve vált el, ők elfogadnak engem, a kisebbik mondta, hogy örül, hogy én vagyok az apja mellett, az enyéim meg ott tesznek keresztbe, ahol tudnak.
Leültem/leültünk velük már többször, együtt és külön is, de semmi. Nem fogadják el, mert nem.
És ezt a "nem elfogadást" nem csendben teszik, hanem folyton beszólogatnak, ünneprontóak, addig feszegetik a határainak, ameddig robbanok.
Apukához nem tudnak menni, tehát nincs az, hogy megszoksz vagy megszöksz.
Az mégis hogy lenne kapcsolat? A tinédzser gyerekeimnek nagyobb kapcsolata van, mint nekem.
Kedves ANyuka, mert az vagy! Te nem egy független ember vagy, ahogy a párod sem az, hanem csomagban vagytok, így nem az van már, amit te akarsz, mert elsősorban - ha már a világra hoztad őket - a gyerekeidért vagy felelős, az ő egészséges testi -lelki fejlődésükért. Az egy dolog, hogy ne a gyerekeid diktálják az életedet, de bakker: te kb a semmiből a nyakukra akarsz költöztetni egy családot (igen, nemcsak a pasi jönne, hanem nyilván időként a lányai is)! Te összeismerkedtél egy pasival, de nekik nem is engedsz időt és lehetőséget arra, hogy természetes úton szokjanak össze, ismerkedjenek, rájöjjenek, hogy nem egy patás ördög. Neked lehet, hogy már bemászott a lábad közé is számtalan alkalommal, de nekik akkor is egy vadidegen ember, aki a mindennapjaik része lenne! Kb ugyanolyan önző a hozzáállásod, mint az, hogy ha ők meg nem is hajlandóak nyitni felé, úgyhogy nem értem, miért vagy kiakadva, a kölykeid csak tükröt mutatnak neked!
Egyébként hova sietsz, miért nem jó az, amit a 10:06-os javasolt, mi a baj azzal a megoldással? Mi a francért akarsz ennyire gyorsan összebútorozni? Ti se ismerhetitek olyan nagyon mélyen egymást még...
Szóval a lányaidnak is vannak párkapcsolatai. Arra hogy reagálnának, hogy ha te közölnéd velük, hogy neked nem szimpi a szerelme, és ne hozza a házadba?
Szerintem úgy kábé a képedbe röhögne.
Itt nálatok az a baj, hogy a gyerekek irányítanak, és nem a felnőttek.
Nagyon meg kellene beszélni ezt a helyzetet, hogy ahogy ő ragaszkodik a párkapcsolatához, ugyanúgy neked is jogod van hozzá, és ha nem is ugrál örömében, legalább kicsikét alkalmazkodjon a helyzethez.
Állj a sarkadra, mert másképp nem fog menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!