Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Eltávolodtunk egymástól a...

Eltávolodtunk egymástól a gyerekvállalás után?

Figyelt kérdés

Gyakorlatilag egyedül csinálok itthon mindent, de már olyan szinten, mint egy család cselédje.

Persze mehetek bármikor, bárhova, csak érjek haza ebédre, vacsorára - altatásra. Reggel én intézzek mindent a gyerekek körül, stb.

Ha gyűrött maradt a ruha, nem lett annyira jó a főztöm, máris kapok érte.

Persze fogjam be, mert mindent megkapok (értsd:nem dolgozom).

Dolgoztam, de ott kellett hagynom, vagy kiraktak, mert sajnos nincs segítségem a gyerekek mellett,hétvégét, nyári szünet stb., nem tudom megoldani.

Mit lehet tenni ilyen helyzetben?

Nincsenek már élő rokonaim.

2023. nov. 7. 18:55
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
15%

Még mindig értetlen vagy. Igenis sok mindent megold a bébysitter. Pl ha olyan a munkahelyed, hogy reggel te elviszed de nem érsz oda érte akkor erre van a bébisitter.

Amúgy keress 6 órás munkahelyet. Vagy ha olyan a vállalkozásotok akkor ott pl tudsz 6 órát dolgozni. A férjed csak figyelembe veszi hogy menni kell a gyerekért.

Azt mondod rendelkezésre kell állni mindig?

Igen, ez sajnos ilyen. És hiába lenne ott apuka a2 éves gyerek úgy is téged akarna. A válaszaidból azt látom, hogy te vagy mindent akarsz vagy semmit és sajnálod magad. Írtunk pár lehetőséget ami sokat könnyíthetne az életeden, de te át sem gondolod mert úgy sem segítene. A gyerek előtti életedet meg majd esetlen 20 év múlva kaphatod vissza. Karrier meg 2 éves gyerek, ezt is tudtad hogy nem nagyon lehet összeegyeztetni. Neked kell magadnak szabadidő csinálnod mert más nem fog. Szedd össze magad és intézkedj.

2023. nov. 8. 05:24
 32/54 anonim ***** válasza:
87%

"de cseszhetem, mert itthon kell lennem, rendelketésre állni kb."

Miért, mi lesz, hanem? Börtönbe kerülsz? Nem.

Mi lesz, ha csak 5-kor van elhozva a gyerek az intézményből? Semmi.

Mi lesz, ha nem teszed elé a terítéket? Morog egy darabig, aztán majd ha éhes, előveszi.

Mi lesz, ha nem pattansz fel a barátnőd mellől, és rohansz haza teríteni? Utánad küldi a TEK-et? Az égvilgáon semmi nem lesz, ha a sarkadra állsz, max áll párszor a bál, de épp ideje lenne a sarkadra állni, mert senki, ismétlem, senki nem fog fehér lovon betoppanni az életedbe és egy varázspálcával mindent szépre és jóra varázsolni. VAgy bevállaod a konfliktust, vagy tűrsz tovább. Ebbe a gödörbe ugyanis te ástad bele magadat.

A férjed egy ordas nagy hímsoviniszta tahó, te meg asszisztálsz hozzá,becsicskulsz, és voltál olyan marha, hogy ezt tudva, még megfejelted a szituációt egy második gyerekkel is, miközben már - ha jól számolom - 7 éves volt a nagyobb gyerek, tehát pontosan tudtad, hogy milyen a családi életetek dinamikája. Nem is akarsz te változtatni semmin!

2023. nov. 8. 06:52
 33/54 anonim ***** válasza:
100%

gyerek bölcsibe a nagy suliba te meg dolgozni ha mást nem menj el takaritani,az bele fėrne az idődbe . vagy fogadj babysitert .

nekem 3 gyedekem van babysziterem nem volt nagyszülö nem tudot segiteni mėg is eljårtam dolgozni .

2 idösebb fiam mikor kicsi volt reklåmujsågokat hordtam ki amig ők bölcsibe jårtak illetve ovis korukban is aztán huguk is megszületet,utána 1,5 ėves volt ment ő is bölcsibe ėn meg vissza dolgozni ujsågkihordonak ,aztån ahogy nagyobb lett ugy mentem åt számlakihordonak illetve késöbb postásnak

ha nem karriert akarsz csinálni akkor tudsz dolgozni és gyereket hozzni vagy vinni .

2023. nov. 8. 06:58
 34/54 anonim ***** válasza:
100%

6evig így toltuk a naggyal , gondolom egycsapásra most se lesz másképp.

Edd meg, amit főztél. komolyan, itt rinyálsz, holott vastagon benne vagy abban, hogy alakult. Egy gyerekkel se segített, erre mikor a nagy végre önállóbb, mit csinálsz? Szülsz még egyet.

Áruld már el, hét éves volt a nagy, ammikor a kicsi született. Mit csináltálabban a négy évben, ami az ovikezdés és a kisebb gyerek születése között telt? Akkor is otthon voltál? Évekig nem dolgoztál csak azért, mert jaj, nyáron úgyse lesz kire bízni???

Egy seggfej a férjed, ha tényleg így van, ahogy írod, de azért te is megéred a pénzed.

2023. nov. 8. 07:18
 35/54 A kérdező kommentje:

Hagyjuk már ezeket a nem akarom, meg nekem semmi sem jó szarságokat! Ha megyek akárhova, és nem érek haza, a gyerek szívja meg, nem én nem más. Egy ilyen emberrel szemben te hiába állsz a sarkadra, ha a következő alkalommal ő vagy a nagyszülő otthagyja a gyereket, vagy el sem jön. Ezzel szopok 10eve lassan!

Nem azért diplomáztam, nem azért tanultam 27éves koromig nem azért dolgoztam éjt nappallá téve a gyerekek előtt, hogy aztán elmenjek takarítani, bocs, de ez nem a valaminél jobb kategória.

2023. nov. 8. 07:21
 36/54 anonim ***** válasza:
100%

Ne velünk szemben legyen nagy a szád...

Millió egyedülálló szülő is dolgozik, megoldja, hogy a gyereke eljusson az óvodába, iskolába és haza is jusson onnan.

Ezel szopsz 10 éve? Szülj még neki, hátha megváltozik. Lassan kezdem sajnálni a férjed, egy kifogásokat kereső, szerintem még a helyzetet élvező is vagy, nem kell melózni, lóvé van dögivel...

2023. nov. 8. 07:38
 37/54 A kérdező kommentje:

Kicsit elkanyarodtunk..

Oda irányult a kérdésem, hogy ha így megváltozik egy kapcsolat a gyerek után, ki mit tesz, hogy olyan legyen, mint régen. Majd jönnek arra válaszok, hogy menjek el takarítani, ja, hogy itt van pénz, akkor passzoljam le a gyereket a szitternek válaszok.

Nem ez volt a kérdés!!

2023. nov. 8. 07:46
 38/54 A kérdező kommentje:

36, nem vagyok millió egyedülálló szülő.

Sajnáld a saját férjed, az enyémet nem kell.

2023. nov. 8. 07:52
 39/54 anonim ***** válasza:
100%
tök mindegy, mi mit teszünk, mert te szültél még egy gyereket... Késő bánat.
2023. nov. 8. 08:00
 40/54 anonim ***** válasza:
100%

Mivel 10 év alatt nem sikerült megoldani a problémát, ezért nem valószínű, hogy a férjed változni fog.

A bébiszitter ötlete nem hül.eség, mert talán észrevenné, hogy segítségre van szükséged.

2023. nov. 8. 08:01
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!