Eltávolodtunk egymástól a gyerekvállalás után?
Gyakorlatilag egyedül csinálok itthon mindent, de már olyan szinten, mint egy család cselédje.
Persze mehetek bármikor, bárhova, csak érjek haza ebédre, vacsorára - altatásra. Reggel én intézzek mindent a gyerekek körül, stb.
Ha gyűrött maradt a ruha, nem lett annyira jó a főztöm, máris kapok érte.
Persze fogjam be, mert mindent megkapok (értsd:nem dolgozom).
Dolgoztam, de ott kellett hagynom, vagy kiraktak, mert sajnos nincs segítségem a gyerekek mellett,hétvégét, nyári szünet stb., nem tudom megoldani.
Mit lehet tenni ilyen helyzetben?
Nincsenek már élő rokonaim.
Még mindig értetlen vagy. Igenis sok mindent megold a bébysitter. Pl ha olyan a munkahelyed, hogy reggel te elviszed de nem érsz oda érte akkor erre van a bébisitter.
Amúgy keress 6 órás munkahelyet. Vagy ha olyan a vállalkozásotok akkor ott pl tudsz 6 órát dolgozni. A férjed csak figyelembe veszi hogy menni kell a gyerekért.
Azt mondod rendelkezésre kell állni mindig?
Igen, ez sajnos ilyen. És hiába lenne ott apuka a2 éves gyerek úgy is téged akarna. A válaszaidból azt látom, hogy te vagy mindent akarsz vagy semmit és sajnálod magad. Írtunk pár lehetőséget ami sokat könnyíthetne az életeden, de te át sem gondolod mert úgy sem segítene. A gyerek előtti életedet meg majd esetlen 20 év múlva kaphatod vissza. Karrier meg 2 éves gyerek, ezt is tudtad hogy nem nagyon lehet összeegyeztetni. Neked kell magadnak szabadidő csinálnod mert más nem fog. Szedd össze magad és intézkedj.
"de cseszhetem, mert itthon kell lennem, rendelketésre állni kb."
Miért, mi lesz, hanem? Börtönbe kerülsz? Nem.
Mi lesz, ha csak 5-kor van elhozva a gyerek az intézményből? Semmi.
Mi lesz, ha nem teszed elé a terítéket? Morog egy darabig, aztán majd ha éhes, előveszi.
Mi lesz, ha nem pattansz fel a barátnőd mellől, és rohansz haza teríteni? Utánad küldi a TEK-et? Az égvilgáon semmi nem lesz, ha a sarkadra állsz, max áll párszor a bál, de épp ideje lenne a sarkadra állni, mert senki, ismétlem, senki nem fog fehér lovon betoppanni az életedbe és egy varázspálcával mindent szépre és jóra varázsolni. VAgy bevállaod a konfliktust, vagy tűrsz tovább. Ebbe a gödörbe ugyanis te ástad bele magadat.
A férjed egy ordas nagy hímsoviniszta tahó, te meg asszisztálsz hozzá,becsicskulsz, és voltál olyan marha, hogy ezt tudva, még megfejelted a szituációt egy második gyerekkel is, miközben már - ha jól számolom - 7 éves volt a nagyobb gyerek, tehát pontosan tudtad, hogy milyen a családi életetek dinamikája. Nem is akarsz te változtatni semmin!
gyerek bölcsibe a nagy suliba te meg dolgozni ha mást nem menj el takaritani,az bele fėrne az idődbe . vagy fogadj babysitert .
nekem 3 gyedekem van babysziterem nem volt nagyszülö nem tudot segiteni mėg is eljårtam dolgozni .
2 idösebb fiam mikor kicsi volt reklåmujsågokat hordtam ki amig ők bölcsibe jårtak illetve ovis korukban is aztán huguk is megszületet,utána 1,5 ėves volt ment ő is bölcsibe ėn meg vissza dolgozni ujsågkihordonak ,aztån ahogy nagyobb lett ugy mentem åt számlakihordonak illetve késöbb postásnak
ha nem karriert akarsz csinálni akkor tudsz dolgozni és gyereket hozzni vagy vinni .
6evig így toltuk a naggyal , gondolom egycsapásra most se lesz másképp.
Edd meg, amit főztél. komolyan, itt rinyálsz, holott vastagon benne vagy abban, hogy alakult. Egy gyerekkel se segített, erre mikor a nagy végre önállóbb, mit csinálsz? Szülsz még egyet.
Áruld már el, hét éves volt a nagy, ammikor a kicsi született. Mit csináltálabban a négy évben, ami az ovikezdés és a kisebb gyerek születése között telt? Akkor is otthon voltál? Évekig nem dolgoztál csak azért, mert jaj, nyáron úgyse lesz kire bízni???
Egy seggfej a férjed, ha tényleg így van, ahogy írod, de azért te is megéred a pénzed.
Hagyjuk már ezeket a nem akarom, meg nekem semmi sem jó szarságokat! Ha megyek akárhova, és nem érek haza, a gyerek szívja meg, nem én nem más. Egy ilyen emberrel szemben te hiába állsz a sarkadra, ha a következő alkalommal ő vagy a nagyszülő otthagyja a gyereket, vagy el sem jön. Ezzel szopok 10eve lassan!
Nem azért diplomáztam, nem azért tanultam 27éves koromig nem azért dolgoztam éjt nappallá téve a gyerekek előtt, hogy aztán elmenjek takarítani, bocs, de ez nem a valaminél jobb kategória.
Ne velünk szemben legyen nagy a szád...
Millió egyedülálló szülő is dolgozik, megoldja, hogy a gyereke eljusson az óvodába, iskolába és haza is jusson onnan.
Ezel szopsz 10 éve? Szülj még neki, hátha megváltozik. Lassan kezdem sajnálni a férjed, egy kifogásokat kereső, szerintem még a helyzetet élvező is vagy, nem kell melózni, lóvé van dögivel...
Kicsit elkanyarodtunk..
Oda irányult a kérdésem, hogy ha így megváltozik egy kapcsolat a gyerek után, ki mit tesz, hogy olyan legyen, mint régen. Majd jönnek arra válaszok, hogy menjek el takarítani, ja, hogy itt van pénz, akkor passzoljam le a gyereket a szitternek válaszok.
Nem ez volt a kérdés!!
36, nem vagyok millió egyedülálló szülő.
Sajnáld a saját férjed, az enyémet nem kell.
Mivel 10 év alatt nem sikerült megoldani a problémát, ezért nem valószínű, hogy a férjed változni fog.
A bébiszitter ötlete nem hül.eség, mert talán észrevenné, hogy segítségre van szükséged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!