Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Eltávolodtunk egymástól a...

Eltávolodtunk egymástól a gyerekvállalás után?

Figyelt kérdés

Gyakorlatilag egyedül csinálok itthon mindent, de már olyan szinten, mint egy család cselédje.

Persze mehetek bármikor, bárhova, csak érjek haza ebédre, vacsorára - altatásra. Reggel én intézzek mindent a gyerekek körül, stb.

Ha gyűrött maradt a ruha, nem lett annyira jó a főztöm, máris kapok érte.

Persze fogjam be, mert mindent megkapok (értsd:nem dolgozom).

Dolgoztam, de ott kellett hagynom, vagy kiraktak, mert sajnos nincs segítségem a gyerekek mellett,hétvégét, nyári szünet stb., nem tudom megoldani.

Mit lehet tenni ilyen helyzetben?

Nincsenek már élő rokonaim.

2023. nov. 7. 18:55
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:
86%

Minden munkatársamnak van kicsi gyereke, mégis dolgoznak. Én nem értem a problémádat. Barátnőm gyerekét a férje viszi óvodába, haza pedig már barátnőm megy be érte. Csak megfelelő munkarendű állás kell találni. Ha férjed 6-2-ig van, ő viheti haza a gyereket, ha te 8-4-ig, akkor te meg befele viszed őket.

Másrészt pedig nyáriszünetben a kicsinek van óvoda, a nagy meg már el van otthon. Azt se mond, hogy a férjednek sincs egy rokona se.

Harmadrészt, a szülők mindig akkor veszik ki a szabadságukat, mikor a gyereknek őszi, tavaszi, téli szünet van.

Ezt 3 gyerekkel és gyerekes barátokkal mondom. Te igazából most akkor akarsz dolgozni, vagy nem? Ha igen, akkor ne keresd a kifogásokat.

2023. nov. 7. 21:16
 22/54 anonim ***** válasza:
29%

Nem dolgozol a klasszikus ertelemben. O igen.

A te munkad jelenleg a gyerekneveles es a haztartas. Mi itt a problema? O vegezze a te dolgod is plusz meg keresse meg a penzt amibol eltek?

A gyerek(ek) hetkoznap bolcsiben/ovodaban/iskolaban reggel 8tol delutanig. Normalis munkamorallal, hozzaallassal meg tevezgetni is lenne idod amig a gyerek(ek) hazajonnek.

2023. nov. 7. 21:20
 23/54 anonim ***** válasza:
100%
22-es a gond NEM a munka elvégzése, hanem a férj stílusa, meg a megjegyzései!
2023. nov. 7. 21:24
 24/54 A kérdező kommentje:

21,itt a probléma

Apa nem visz óvodába, se iskolába senkit és el se hoz.

Nincs nagyszülői segítség, se hétvégén, se nyári szünetben, semmi. Off.

Legyszives ajánlj be egy olyan munkahelyre, ahol 8után, és 4elott van munkaidő, és egész nyáron szabadságot ad, mert ismétlem NINCS felnőtt segítségem. 6evig így toltuk a naggyal , gondolom egycsapásra most se lesz másképp.

2023. nov. 7. 21:26
 25/54 A kérdező kommentje:

22,szivesen csinálok itthon mindent. De a kisebb is lassan ovis lesz, de cseszhetem, mert itthon kell lennem, rendelketésre állni kb.

Nem tudom már hogyan másképp körbeírni.

Ha nem megy senki a gyerekért, mert én dolgozom még, vagy bármi van, akkor is ottmarad (megtörtént).

2023. nov. 7. 21:31
 26/54 anonim ***** válasza:
100%

A férjed nem fog változni, te nem tudsz változtatni...

Itt tényleg csak egy lehetőség van: csendben tűrni, mint eddig.

2023. nov. 7. 21:33
 27/54 anonim ***** válasza:
100%
De azt mondd meg nekem Kérdező, mi az, hogy a férjed "nem megy el" a gyerekért? Olyan nincs b***** meg! Hát ha letebegszel, ne adj isten kórházba kerülsz, akkor is otthon ül és a gatyájában turkászva várja a sült galambot? A gyereket meg majd az óvónéni kidobja a ház előtt? Az ilyen nem férfi! Az ész megáll komolyan, és gyanítom, hogy a gyerekek előtt is pont ezt a stílust tolta, szégyellje magát. És a gyerekeknek ez milyen érzés, hogy apa sz*rik rájuk? Nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetben vagy, de a férjeddel érdemes lenne leülni és alaposan elbeszélgetni, mert a gyerekek fogják ennek a levét meginni, aztán meg te, mert egy idő után tele lesz a hócipőd. Sok nőtársam nevében mondom, kompromisszumot lehet kötni, de ezt eltűrni nem vagy köteles, attól meg komolyan mondom majdnem leestem a székről, hogy nem ment el a gyerekért. Lehet itt védeni, hogy jaj mert mennyit dolgozik, beindult a cég, szégyellje magát, ez nem férfi.
2023. nov. 7. 22:18
 28/54 A kérdező kommentje:

27, ezért kérdezem hogyan tovább? Mit old meg a szitter? Az én szabadidőm néha, legfeljebb.

Nem olyan értékrenddel lettünk nevelve, hogy a pénz beszél, a nő meg mosogat, aztán látod..ilyenné váltunk.

2023. nov. 7. 22:29
 29/54 anonim ***** válasza:
87%

"Kíváncsi lennék, hogy ezek a pasik a gyerekvállalás előtt is ilyenek? Nehezen tudom elképzelni, hogy egyik napról a másikra lesznek ilyenek."

A terhességgel a nő kiszolgáltatott helyzetbe kerül, és sok férfi ilyenkor kezd el szemétkedni, illetve ilyenkor csattan el az első pofon.

2023. nov. 8. 00:11
 30/54 anonim ***** válasza:
100%

És miért vállaltál egy második gyereket, ha már az elsőnél ilyen gondok voltak, és elmondásod szerint a férjednél ilyen pálfordulás állt be annak kapcsán, hogy hogy lesznek a szerepek a gyerekvállalás után? Milyen szinten beszéltétek meg, hogy hogyan lesz a gyerekvállalás után a feladatmegosztás? Ennek volt egy 9 (!) éves folyamata, hogy a férjed semmit nem csinál a gyerekek körül ma már, nem egyik napról a másikra történt. Ahogy írta is valaki, mi lesz ha kórházba kerülsz? Mi volt amíg a kicsivel kórházban voltál szüléskor? 9 hónapos terhesen is te végeztél a nagy körül mindent tökegyedül? Ott hagyja a gyerekét az oviban ha nem érsz haza időben, és szülsz neki egy másodikat? Nem értelek, ne haragudj. :-( Mit reagált arra, hogy nem ezt beszéltétek meg a gyerekvállaláskor?

Az elejétől a sarkadra kellett volna állnod sajnos, most már csak drasztikus megoldások jöhetnek szóba, pl. elutazol egy hétre nyaralni és oldja meg. Vállalj munkát, írd le a feladatokat, amiket neki kell végeznie holnaptól. Jelezd neki, hogy el fogsz válni, amenniyben nem tudjátok ezt megoldani és/vagy nem hajlandó párterápiára menni veled.

2023. nov. 8. 01:13
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!