Tesóm kirakott a lakásból? Mit csináljak így most? Nem tudok kihez menni
Másodéves vagyok egyetemen, Pesten tanulok.
Ő már korábban is itt lakott, a lakás is az övé (féltesók vagyunk, apukájától kapta).
Nem én költöztem a nyakára, először koliban voltam, de nem szerettem, nem volt jó egyáltalán. Általában hétköznap 1-2 éjszakát nála voltam + hétvégente, ha fent maradtam. Tavaly októberben mondta, hogy a dolgozószobából kipakolja a cuccait és költözzek be állandóra.
Örültem nagyon, mert csak más így, hogy van saját szobám, olyannal lakok, akit szeretek és jól kijövünk, meg na, más ez, mint egy koliszoba, amin 2 másik lánnyal osztozol.
Nem nagyon voltak vitáink, ha volt is valami, megbeszéltük, nem volt baj.
Aztán pénteken írt, hogy várjam meg, ha jön haza, mert valamit mondani szeretne. És azzal jött elő, hogy ők összeköltöznének a barátjával, de így kényelmetlen lenne, hogy én is itt vagyok, mert hárman nem férnénk kényelmesen, így is többet van ő már ott, mint itthon és hogy örülne, ha karácsonyra már kiköltöznék, úgyis vizsgaidőszakom lesz, nem kell itt legyek minden nap.
Ja, csak anyáék vidéken, kocsit nem adják ide, vonattal 2 óra az út, ha nincs késés sehol.
Lakáskérdés szintén problémás, mert amíg ő kapott lakást az apjától, nekem anyáék albérletet sem akartak fizetni tavaly, most néztem itt a lakópark kiadó lakásait, hát csillagászati áron van hasonló lakás... De a környéket meg nagyon szeretem, nem szívesen költöznék máshová, még kerületen belül sem. Barátnőim vagy barátjukkal laknak, vagy kis nappali+hálós lakásban, ahol egyedül vannak, nem tudok senkivel összeköltözni.
Igazságtalannak érzem az egészet, tavasz óta van együtt a barátjával, így is állandóan együtt vannak... Én tartom rendben a lakást, mert kb. sosincs itthon. Még másfél évem van az egyetemből.
Ráadásul nem zavartam én őt, őket semmiben, ha éppen itt voltak (bár ez ritka volt). Elvagyok a szobámban, ha itthon vannak, max kajálni jövök ki hozzájuk, vagy filmezni.
Mielőtt megkapom, hogy ne egész lakásokat nézzek, a szobák is 90+ ezertől indulnak, az is rengeteg.
Érthető, hogy ez rosszul érint most téged, mégsem jogos elvárás részedről, hogy a féltestvéred ne a barátjával akarjon lakni, hanem vegye figyelembe a Te szempontjaidat is akár a saját kárára. Teljesen természetes, hogy inkább a párjával szeretne élni egy fiatal lány a saját lakásábán, mint a féltestvérével. Lehetsz irigy a féltestvéredre azért, mert az ő apja jómódú és kapott tőle egy lakást, a Te szüleid pedig nem azok, de ez felesleges érzés lenne, ezzel nem leszel előrébb.
Valóban csak azok az alternatívák vannak számodra, amit fentebb már felsoroltak a többiek, de talán megpróbálhatnál beszélni a szüleiddel, hogy segítsenek pl. egy szobabérlésben, legalább részben, Te pedig egészítsd ki diákhitellel, vagy diákmunkából keresett pénzzel. Ha ez a megoldás nem tetszik, marad a kollégium, akár igazságtalannak érzed ezt, akár nem.
Én is, kommenteltem is alá. :)
Akkor mindenki a kérdezőt savazta, akié a lakás volt, hogy mekkora szemét, amiért kirakja a testvérét és elférnének ott hárman is, meg rajta kérték számon, hogy az ő apja miért nem vesz lakást a féltestvérének is (akihez az égvilágon semmi köze:D).
A testvér volt a szent és a szegény, hogy költöznie kell.
Akkor is leírtam, hogy ha a testvér írta volna ki a kérdést, ő lenne szanaszét savazva, meg dolgozni küldve, hogy oldja meg, ahogy akarja. Megkaptam, hogy ez nincs így. Kíváncsi voltam, kiderült, csak igazam volt.
A féltesód édesapja által vásárolt lakáshoz neked semmi közöd. Örülj hogy eddig ott lakhattál!
A tesód apja tudott lakást venni a gyerekének míg a te apád nem. Ebben nincs igazságtalanság.
Bizonyos szempontból hasonló helyzetben vagyok én is, van egy idősebb féltesóm apukám részéről, kapott egy bp-i lakást évekkel ezelőtt, egyetem alatt ott laktak a barátjával, most nem használják, kiadták albérletbe mióta visszaköltöztek vidékre. Nekem nem vesznek lakást a szüleim, ezt ki is jelentették, azt is úgy kellett kiharcolnom, hogy az egyetem alatt albérletbe mehessek a barátommal, ne koliba. Bár ez annyiban másabb, hogy tesóm lakásába apukám is adott pénzt,
Na de visszatérve a kérdésre, vagy keresel egy olyan szobát, amit meg tudtok/tudsz engedni magadnak (ha teheted, munkát is kereshetsz), vagy lenyeled ezt a békát és visszamész a koliba. Abba tényleg nem szólhatsz bele, hogy ő össze akarjon-e költözni a barátjával, mindegy mióta vannak együtt.
Nem tudsz visszaköltözni a kollégiumba? Ha két barátnőddel osztozol egy szobán, akkor tök jó tud lenni.
Ha ez nem opció, akkor nézz szobát máshol, olcsóbb helyen. Értem, hogy szereted a jelenlegi környéket, de valamiből muszáj lesz lejjebb adni, ha már így alakult. Közben diákmunkázz, azt nagyon sokan csinálják egyetem alatt, nem ördögtől való.
Évfolyamtársaidat, más ismerőseidet is megkérdezheted a témáról, nem kizárt, hogy valaki tud valamit ajánlani.
Szerintem abban nagyon is korrekt volt a tesód, hogy adott neked két hónapot a költözésre. Nem holnap kell elcuccolnod.
Azt a másik kérdést nem olvastam.
Nincs igazad semennyire. Ez benne volt a pakliban végig. Erre lehetett számítani. Inkább megkellene köszönnöd hogy eddig ott lakhattál. Rendes dolog volt, hogy odaengedett. Gondolom lakbér nélkül ingyen. Az meg hogy az apjától kapta a lakást semmilyen szinten nem tartozik ide. Rád sem.
Az hogy te tartod rendben a lakást az alap ha a nővéred alig van otthon.
Azt kell csinálnod mint a többi hasonló diáknak. Leadni az igényekből. Kollégiumot igényelni vagy egy szobát bérelni olyan helyen amit ki tudsz fizetni. Dolgozni iskola mellett. Nagyon sokan így tesznek.
A tesódra meg ne haragudj. Normális dolog hogy összeakar költözni a pasijával. Nem igazságtalan. Ez tök normális dolog.
Nagyon koszond meg neki, hogy eddig ott lakhattal, aztan tavozz szepen, csendben, hiszti nelkul. Valami ajandekot is vehetnel neki, megerdemli.
Kaptal raadasul 2 honapot, nem csak annyi tortent, hogy egyik naprol a masikra kirakott.
Ez van, o nem tartozik felelosseggel a te eletedert, neked kell megoldani.
Sajnállak öszinten es mindenkit ilyen helyzetben!
Nehez megtapasztalni azt, hogy nincs hova menni es masnak több jut.
Ezt amit veled tett, sokszor fog eszébe jutni mert vissza fogja kapni a sorstól 7 szeresen/ a kerék forog.
Ne felejtsd el!
Persze az ö lakása, persze joga van, persze mindneki mindenkit kitehet, akinek nincs ott a neve a tulajdonlapon
Ej de figyeld csak meg....
majd elj te is a jogaiddal es röhögj rajta
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!