Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tesóm kirakott a lakásból?...

Tesóm kirakott a lakásból? Mit csináljak így most? Nem tudok kihez menni

Figyelt kérdés

Másodéves vagyok egyetemen, Pesten tanulok.

Ő már korábban is itt lakott, a lakás is az övé (féltesók vagyunk, apukájától kapta).

Nem én költöztem a nyakára, először koliban voltam, de nem szerettem, nem volt jó egyáltalán. Általában hétköznap 1-2 éjszakát nála voltam + hétvégente, ha fent maradtam. Tavaly októberben mondta, hogy a dolgozószobából kipakolja a cuccait és költözzek be állandóra.

Örültem nagyon, mert csak más így, hogy van saját szobám, olyannal lakok, akit szeretek és jól kijövünk, meg na, más ez, mint egy koliszoba, amin 2 másik lánnyal osztozol.

Nem nagyon voltak vitáink, ha volt is valami, megbeszéltük, nem volt baj.

Aztán pénteken írt, hogy várjam meg, ha jön haza, mert valamit mondani szeretne. És azzal jött elő, hogy ők összeköltöznének a barátjával, de így kényelmetlen lenne, hogy én is itt vagyok, mert hárman nem férnénk kényelmesen, így is többet van ő már ott, mint itthon és hogy örülne, ha karácsonyra már kiköltöznék, úgyis vizsgaidőszakom lesz, nem kell itt legyek minden nap.

Ja, csak anyáék vidéken, kocsit nem adják ide, vonattal 2 óra az út, ha nincs késés sehol.

Lakáskérdés szintén problémás, mert amíg ő kapott lakást az apjától, nekem anyáék albérletet sem akartak fizetni tavaly, most néztem itt a lakópark kiadó lakásait, hát csillagászati áron van hasonló lakás... De a környéket meg nagyon szeretem, nem szívesen költöznék máshová, még kerületen belül sem. Barátnőim vagy barátjukkal laknak, vagy kis nappali+hálós lakásban, ahol egyedül vannak, nem tudok senkivel összeköltözni.

Igazságtalannak érzem az egészet, tavasz óta van együtt a barátjával, így is állandóan együtt vannak... Én tartom rendben a lakást, mert kb. sosincs itthon. Még másfél évem van az egyetemből.

Ráadásul nem zavartam én őt, őket semmiben, ha éppen itt voltak (bár ez ritka volt). Elvagyok a szobámban, ha itthon vannak, max kajálni jövök ki hozzájuk, vagy filmezni.

Mielőtt megkapom, hogy ne egész lakásokat nézzek, a szobák is 90+ ezertől indulnak, az is rengeteg.

2023. okt. 29. 18:13
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
97%

Nem igazságtalan. Az hogy rendbe tartottad a lakást kb a minimum ha nem fizettél.

Az apja fizeti neki, örülj hogy tőled nem kért semmit. Arról még nem ő tehet, hogy neked nem segítenek.

Menj suli mellett dolgozni, ment vissza koloba vagy járj be. Ez van.

2023. okt. 29. 23:39
 42/51 anonim ***** válasza:
29%
Szerintem a tanév, de minimum a vizsgaidőszak végét megvárhatta volna. Tanév közben nem olyan easy koliba bekerülni.
2023. okt. 30. 00:00
 43/51 anonim ***** válasza:
87%

"Nem bérli a lakást, az övé

Ő sem fizet érte, a rezsit is az apja fizeti ki minden hónapban.

Szóval nem kellett bérleti díjat fizessek, mert ő sem fizet rá semmit"

Bakker az ő lakasa. Nyilván nem kell fizetnie érte. Neked kellett volna.

2023. okt. 30. 05:49
 44/51 anonim ***** válasza:
94%

Igazságtalan? 🤦

Mi? Neked semmi közöd a lakásához, örülj és légy hálás, hogy eddig ott lehettél ingyen.

2023. okt. 30. 07:05
 45/51 anonim ***** válasza:
7%
Mentális es lelki szegénységi bizonyítványra utaló válaszok, emberek akik meg vannak szokva, hogy létezésük senkit sem boldogít, mert nem születtek meg, hanem kesôi abortusz eredmenyei.
2023. okt. 30. 07:14
 46/51 A kérdező kommentje:

"biztos valami csalfa ingyenélő, akit majd 2 év múlva azt se fogja tudni hogy vakarjon le, mert megcsalta mindenkivel, es meg a lakást is el akarta csalni"

Jézusom:D

Ennyi mindent egy félmondatból hogy lehet kikövetkeztetni?

2023. okt. 30. 07:58
 47/51 anonim ***** válasza:
16%

,,Hosszu határokkal mérték darabokra a földet, mely azelőtt közös emberi birtok volt, valamint a napsugarak s a szelek.''

,,communemque prius ceu lumina solis et auras

cautus humum longo signavit limite mensor''

(Ovidius, Átváltozások, I. könyv, 135. sor)

[link]

[link]

Ha gyerekként együtt nőttetek föl, és jóban voltatok (a történetből ez érződik), akkor persze rossz érzés, hogy a természetesként átélt közös gyerekkori történetbe belelép valami teljesen korszakfüggő dolog, amit csak az őskor végén talált fel néhány a maga korszakában elfajzottnak számító törzs.

[link]

[link]

2023. okt. 30. 09:11
 48/51 anonim ***** válasza:
100%

Hát a minősíthetetlen kommented alapján ez a leírás nálad senki másra nem illik jobban, "kedves" 45. 🙂

Nem mondták még neked, hogy ne magadból indulj ki?

2023. okt. 30. 10:38
 49/51 anonim ***** válasza:
24%
Menj el dolgozni es berelj lakast/ szobat. Jojj ossze egy sugardaddyvel vagy menj hajlektalanszallasra. Esetleg koltozz haza szuleidhez. Nem tudom mit varsz de komolyan. Ezek az opciok vannak.
2023. okt. 30. 11:18
 50/51 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem teljesen korrekt. Én másfél órára lakom az egyetemtől tömegközlekedéssel (és botrányos a menetrend...), már csak heti 2x kell bejárnom, így kolit sem kértem. Vizsgaidőszakra mindig hazaköltöztem és arra a 3-4 vizsgámra meg felutaztam.

Kövi félévre kérj kolit, a vizsgáidat csináld meg még idén.

2023. okt. 30. 15:20
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!