Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tesóm kirakott a lakásból?...

Tesóm kirakott a lakásból? Mit csináljak így most? Nem tudok kihez menni

Figyelt kérdés

Másodéves vagyok egyetemen, Pesten tanulok.

Ő már korábban is itt lakott, a lakás is az övé (féltesók vagyunk, apukájától kapta).

Nem én költöztem a nyakára, először koliban voltam, de nem szerettem, nem volt jó egyáltalán. Általában hétköznap 1-2 éjszakát nála voltam + hétvégente, ha fent maradtam. Tavaly októberben mondta, hogy a dolgozószobából kipakolja a cuccait és költözzek be állandóra.

Örültem nagyon, mert csak más így, hogy van saját szobám, olyannal lakok, akit szeretek és jól kijövünk, meg na, más ez, mint egy koliszoba, amin 2 másik lánnyal osztozol.

Nem nagyon voltak vitáink, ha volt is valami, megbeszéltük, nem volt baj.

Aztán pénteken írt, hogy várjam meg, ha jön haza, mert valamit mondani szeretne. És azzal jött elő, hogy ők összeköltöznének a barátjával, de így kényelmetlen lenne, hogy én is itt vagyok, mert hárman nem férnénk kényelmesen, így is többet van ő már ott, mint itthon és hogy örülne, ha karácsonyra már kiköltöznék, úgyis vizsgaidőszakom lesz, nem kell itt legyek minden nap.

Ja, csak anyáék vidéken, kocsit nem adják ide, vonattal 2 óra az út, ha nincs késés sehol.

Lakáskérdés szintén problémás, mert amíg ő kapott lakást az apjától, nekem anyáék albérletet sem akartak fizetni tavaly, most néztem itt a lakópark kiadó lakásait, hát csillagászati áron van hasonló lakás... De a környéket meg nagyon szeretem, nem szívesen költöznék máshová, még kerületen belül sem. Barátnőim vagy barátjukkal laknak, vagy kis nappali+hálós lakásban, ahol egyedül vannak, nem tudok senkivel összeköltözni.

Igazságtalannak érzem az egészet, tavasz óta van együtt a barátjával, így is állandóan együtt vannak... Én tartom rendben a lakást, mert kb. sosincs itthon. Még másfél évem van az egyetemből.

Ráadásul nem zavartam én őt, őket semmiben, ha éppen itt voltak (bár ez ritka volt). Elvagyok a szobámban, ha itthon vannak, max kajálni jövök ki hozzájuk, vagy filmezni.

Mielőtt megkapom, hogy ne egész lakásokat nézzek, a szobák is 90+ ezertől indulnak, az is rengeteg.

2023. okt. 29. 18:13
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
98%

Amit vele tett? Már úgy érted, hogy 1 évig ingyen lakhatott ott? Nos igen, ezért hálát kéne érezni és maximum köszönetet mondania a féltesójának, nem pedig hőbörögni!

Nem az utcára teszi, van 2 hónapja másik helyet keresni. Felnőtt ember, más is megoldja, ő is megfogja. Egy albérletnél is bármikor fennállhat hasonló helyzet, ezzel számolni kell, ez van. Azért mindennek van egy határa! Nehogy már az ember a saját otthonában olyan feltételek mentén éljen, amiből egyedül neki van kára és ne költözhessen össze a párjával, csak mert jófejségből odahívta lakni a féltesóját. Jó hogy már nem örök életére kéne biztosítania számára az ingyen lakhatást, különben máglyára vele. Iszonyat el vagy tévedve 20, ez a mérhetetlen rosszindulat pedig kizárólag rád fog visszaütni, úgyhogy hajrá.

2023. okt. 29. 20:26
 22/51 anonim ***** válasza:
11%

Igazságtalanságnak érzem én is. A társadalom szövetébe nyilván kb. uganannyi élőmunkát vittetek be mindketten, az pedig, hgy ki kinek kije meg ilyesféle törzsi dolgok meg úgyis értelmetlenné fognak válni talán még ebben a században, főleg amikor az egyenlőtlenségek közgazdasági, népegészégügyi vagy ökológiai költségei messze meg fogják haladni az amúgy is kétséges előnyeit a versenynek, ami már rég elszakadt a valóságtól is.

A covid meg amúgy szinte az összes hétköznapibb néven ismert járványbetegség lényegében zoonózis, vagyis állati kórokozók emberre való átugrásából ered. A zoonózis mai okai között pedig főleg a globális szegénység áll, amikor harmadik világbeli nyomorgó tömegeket zúdítanak rá valamelyik őserdőre, szűzfööldfeltörésekre, ilyenkor találkozik néhány amúgy korábban lokális jellegű vírus az emberrel először. Nagyjából a naagy járványokat olcsóbb lenne megelőzni egy globális szegényégfelszámolással, de ennek a dolognak szinte semmiféle koordinációja, gazdája nincsen.

A magyar lakhatási válság kb. ugyanaz kicsiben. Kb. a 90-s évek óta el kellett volna kerülni a magyar társadalom kettészakadását, főleg a hajléktlanságot, a nyomortelepeket, és főleg egyes rétegek, szegények, cigányok, betegek teljes ellehetetlenülését. Közvetve, de az emberek rossz érzésének köszönhetik a modern de veszélyes populista áramalatok is az újraszületésüket, nálunk ugye a NER, meg egyéb modern polulista iányzatok, általában közgazdasági és társadalm rablógazdálkodást folytatva (nem csak itt, pl. az USA más jellegű, de szintén súlyos társadalmi csapdába került, de sajnos a globális paletta még rosszabb).

Szóval igen, ami most történt Veled, bizonyos elvont értelemben valóban nem normális, ha a ,,normális'' szó alatt valami természeti optimumot értenénk. Köztünk szólva, annál igazán jobbat, mint amit törpöknél látni, vagyis hogy együtt csapatosan felhúznak egy csomó házat, és végül rendre mindenki kap egyet, szóval ennél jobbat szerintem nem nagyon talált fel az emberiség a neadnervölgyi óta.

2023. okt. 29. 20:33
 23/51 anonim ***** válasza:
11%
Ezt igazából persze nem a féltestvér szidására írom, igazából mindenki a korának a gyermeke, de a Kérdező érzéseit ettől még tiszteletreméltónak érzem, nem érzem hogy jogtalaan lenne a rossz érzése.
2023. okt. 29. 20:36
 24/51 anonim ***** válasza:
22%
Kolesz
2023. okt. 29. 20:41
 25/51 anonim ***** válasza:
11%

Pontosan 23 as, mindenkinek joga van az érzéseihez es meg lehet erteni, hogy kiírta ide es megértést keres es nem tud tapsikolni örömében.

Pszichológus se mondhatja senkinek hogy az érzés amit érzel invalid , nincs jogod így érezni, neked ilyen érzésed nem lehet , visszaadom a pénzed.

Csak az számít ki a tulaj es kesz erzesek nem szamítanak.

”Össze kell költözzön a párjával “ mai világba pááááárjával biztos valami csalfa ingyenélő, akit majd 2 év múlva azt se fogja tudni hogy vakarjon le, mert megcsalta mindenkivel, es meg a lakást is el akarta csalni es ilyenért kell belerúgni a vérrokonba, egy jött ment senkiert, aki ma van es holnap nincs es aztan sírunk majd a tesó vállán, akit anno ki raktunk házunkból es megkérjük vegye ki bölcsiből gyerekünket es sajnáljon hogy hogy megjártuk Jánossal a falu bikájával.... a páááááárom 🤮🤮🤮

2023. okt. 29. 20:57
 26/51 anonim ***** válasza:
97%

Megértrm hogy rosszul érint, de tenyleg azt csinál amit akar. Mondjuk családban azért megvártam volna hogy a vizsgaidőszakot nyugiban lerendezd, kinek hianyzik ilyenkor rgy koltozes..karacsony előtt meg nem tudom ki foglalkozik lakáskiadassal. Szóval a helyében en januárt mondtam volna kikoltozesnek.

Koli is necces, nálunk ( kb 10eve) félévkor nem nagyon volt üresedés, de azért járj utána, hátha. Ha szüleid nem tudnak támogatni diákhitel.

A diákmunkat hiába írja némelyik valaszoló, nálunk totál képtelenség volt az orarend miatt, na meg a heti 2-3 ZH- ra is készülni kellett, utána meg szakdolihoz laborba jarni.. Levelező meg nem minden szakon van.

Szóval megértrm hogy rosszul érinti a kérdezőt. Tényleg csak a diakhitel jut eszembe, meg lejjebb kell adni az igenyeket. Ez van..

2023. okt. 29. 21:18
 27/51 anonim ***** válasza:
17%

Ez az azt csinal amit akar logikus, de olyan mintha össze esnél az utcán én meg átlépek rajtad mert azt csinalok amit akarok.

Legális ? Igen

Szép dolog ? Nem

Ennyit erről a híres “AZT CSINÁL AMIT AKAR”ról

2023. okt. 29. 21:22
 28/51 anonim ***** válasza:
96%
Megértelek, biztos rossz ez így neked, de korrekt volt, időben szólt, van lehetőséged megoldást keresni.
2023. okt. 29. 21:24
 29/51 anonim ***** válasza:
93%

25-ös neked aztán nem semmi képzelőerőd van. Totálisan ismeretlenül meg tudod állapítani, hogy biztos egy szarházi a szóban forgó srác, aki majd jól megcsalja, aztán már gyereket is vizionálsz, akit biztos majd pont a kérdező kell elhozzon a bölcsiből.. Mivan?? Te miről beszélsz?

Vagy mondok egy jobb forgatókönyvet: boldogan fognak élni hosszú éveken keresztül, még az is lehet egy nap ez a fiú lesz a férje és a gyerekei apja.

Láthatóan személyesen érint a téma, azért vagy ennyire felháborodva és kreálsz történeteket 0 db infóval, de a kérdező féltesója még mindig nem tett semmi rosszat azonkívül, hogy 1 évig INGYEN LAKHATÁST biztosított a kérdezőnek. Vagy hogy gondolod, ha átmenetileg valakinek segítesz, akkor onnantól kutya kötelességed életed végéig segíteni, akár a saját károdra is? Örülünk neki, hogy te ilyen nagylelkű vagy, de az a lakás a kérdező testvéréé és engedtessék már meg, hogy felnőtt nőként önálló életet éljen a szerelmével. Igen, bármennyire hihetetlen, de teljesen normális és egészséges dolog, hogy a pároddal szeretnél összeköltözni és együtt építeni a jövőtöket a féltesód helyett.

Egy albérlet esetében is bármikor felmerülhet, hogy a tulajnak szüksége lesz a lakásra, el akarja adni, akármi. Akkor is van általában 30 napod elköltözni. Vagy hogy gondolod, a tulaj ne adhassa el a saját lakását, ne költözhessen be, mert mi lesz szegény albérlővel?? Ez a velejárója és kockázata annak, ha nem a saját lakásodban élsz.

Rengeteg egyetemista él egyébként lakótársakkal vagy épp kollégiumban, szóval a kérdező sem az utcára kerül, mert te minimum úgy adod elő, mintha máról-holnapra kivágná őt a féltesója mindenféle előzmény nélkül.

Nevetséges, hogy őt akarod kihozni hibásnak, miközben eddig is bőven többet tett a féltestvéréért, mint amit sokan mások.

2023. okt. 29. 21:36
 30/51 anonim ***** válasza:
100%

Hogy tervezted eredetileg ezt a tanulást amikor jelentkeztél ide? Gondolom akkor még nem a tesód lakásával számoltál.

Na akkor abból kell kiindulni, és megoldást keresni. Sajnálhatod magad, szidhatjuk a tesód de attól még nem lesz fedél a fejed felett. Kezdj el megoldásokat keresni.

2023. okt. 29. 21:50
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!