Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Meg kellene hívni a fiam...

Meg kellene hívni a fiam barátnőjét karácsonyra?

Figyelt kérdés

A kis fiam 18 éves, 2 hónapja van együtt a barátnőjével. Most felhozta, hogy jó lenne ha karácsonykor elhozhatná hozzánk.

Most azért eléggé gondban vagyok ezzel, egyrészt nálunk szenteste van a családi vacsora és ajándékozás. A kislány 17 éves, egyrészt hol vannak a szülei akik ilyenkor elengedik. Azt mondta a fiam, hogy nem törődnek vele.

Másrészt azért még elég friss a kapcsolatuk, hogy az egész családhoz elhívjam. Még nekünk se mutatta be, akkor tervezné.

Nem tudom mit tegyek. Nem akarok bunkó lenni és hirtelen döntést hozni. A nagyobb gyerekeim se hozták karácsonyi vacsorára a pár hónapos kapcsolatukat , így ez most eléggé új szituáció nekem. Ti mit gondoltok?

2023. okt. 16. 10:29
1 2 3 4 5 6
 51/60 anonim ***** válasza:
24%

Azért bírom ezt a kettős mércét itt a gyk-n.

Ha meg azért ír valaki, hogy 3 év együttélés után sem hívtak meg a párom testvérének a szülinapjára, akkor jönnek itt az "idegen vagy", "senkije sem vagy", és akkor ezek még a szebb kifejezések a nagy plénumtól, mert kb. "ürítőlyuktól" kezdve mindennek el van hordva.

17 évesen meg a 2-3 hónapos kapcsolat az jöhet egy bensőséges családi szentestére, az nem gond.

Jó ez a "következetesség" a gyakori népétől.

2023. okt. 16. 17:36
 52/60 anonim ***** válasza:
25%

Egyet kell hogy értsek az utolsó kommenteddel kérdező!

Igenis elvárható,hogy előtte legalább te megismerd a választottját. Furcsa,hogy nem akarja külön bemutatni. Most lehet kicsit negatív leszek,de talán arra számít a fiad,hogy karácsonykor nem csinálsz banzájt,ha meglátod az agyon piercingezett,tetovált alulöltözött szerelmét.

Amúgy facebookon,vagy instán nem tudod lecsekkolni?

2023. okt. 16. 21:40
 53/60 anonim ***** válasza:
34%
Teljesen normálisan gondolkodsz, kérdező. Csináld úgy, ahogyan helyesnek érzed.
2023. okt. 16. 21:51
 54/60 anonim ***** válasza:
20%
Majd jövőre, most biztos nem
2023. okt. 17. 01:13
 55/60 anonim ***** válasza:
68%
Miért ne jöhetne? Ha megtiltod, akkor a fiad fog picsogni emiatt, gondolom jól meg is haragszik. Megéri ez neked?
2023. okt. 17. 03:55
 56/60 anonim ***** válasza:
79%

Kérdező, tedd föl a kérdést a gyerekednek: Miért nem akarja az elkövetkező két hónapban, karácsony előtt bemutatni nektek a barátnőjét?

Én kerek-perec közölném vele, hogy szó sem lehet arról, hogy a barátnőjének az első találkozása velünk akkor legyen, amikor nagy családi összejövetel van (Szenteste).

2023. okt. 17. 09:17
 57/60 anonim ***** válasza:
70%

De valamiért kezdem érteni, a fiad miért nem siet bemutatni a lányt, akit szeret :D

Én 2,5 éven át nem vittem haza a barátomat, pont a "szűk csaláom" szr elutasító, "ő csak egy kolonc" mentalitása miatt.

Vicces, hogy mindenki más találkozott már vele, az összes rokon, apámék nem. Na, vajon miért?

2023. okt. 17. 10:54
 58/60 A kérdező kommentje:

Egyáltalán nem vagyok elutasító a menyeimmel és a vejemmel szemben se. Nem tudom ezt miből szűrted le.

Tegnap este beszéltem a fiammal, már többször is mondtam neki eddig is, hogy mikor mutatja be a barátnőjét. Mindig hárított, hogy hát még rá ér, még nem akarja.

Most is csak hárít, hogy jajj majd akkor eljön. Nem ér rá a lány, sokat tanul, majd karácsonykor hagy hozza el mert akkor egyszerre letudják a találkozást az egész családdal. Ezzel egyáltalán nem értettem egyet, továbbra is mondtam neki, hogy azért mielőtt az egész család előtt bemutatja szeretnénk megismerni. A lánynak is könnyebb lenne.

2023. okt. 17. 12:18
 59/60 anonim ***** válasza:
28%

Kérdező, valami nagyon bűzlik a lány körül, azért nem akarja előzetesen bemutatni neked. Abban bízik, hogy Szenteste a vendégsereg előtt moderálod magad, mikor legszívesebben ajtót mutatnál neki.

Vagy a kinézetével vagy a viselkedésével nagy gondok lehetnek.

Férjed mit szól az egészhez?

2023. okt. 17. 12:22
 60/60 anonim ***** válasza:
100%
A fiad valószínűleg szeretné, ha szenteste mellette is ott lenne a párja, úgy, mint a többieknek. Ez érthető és elfogadható. Viszont a fiadnak is meg kellene értenie, hogy nem szerencsés egy, a család számára idegen embert a legmeghittebb családi ünnepre elhívni. Ragaszkodj ahhoz, hogy még karácsony előtt mutassa be a barátnőjét.
2023. okt. 19. 19:50
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!