Meg kellene hívni a fiam barátnőjét karácsonyra?
A kis fiam 18 éves, 2 hónapja van együtt a barátnőjével. Most felhozta, hogy jó lenne ha karácsonykor elhozhatná hozzánk.
Most azért eléggé gondban vagyok ezzel, egyrészt nálunk szenteste van a családi vacsora és ajándékozás. A kislány 17 éves, egyrészt hol vannak a szülei akik ilyenkor elengedik. Azt mondta a fiam, hogy nem törődnek vele.
Másrészt azért még elég friss a kapcsolatuk, hogy az egész családhoz elhívjam. Még nekünk se mutatta be, akkor tervezné.
Nem tudom mit tegyek. Nem akarok bunkó lenni és hirtelen döntést hozni. A nagyobb gyerekeim se hozták karácsonyi vacsorára a pár hónapos kapcsolatukat , így ez most eléggé új szituáció nekem. Ti mit gondoltok?
Én is pár héttel Karácsony előtt mutatkoztam be a párom (azóta férjem) családjának és 17 voltam, ő meg 19. Ők maguk kérték, hogy menjek én is, mert szerették volna, ha a fiuk boldog lenne. Annyi kompromisszumot kellett kötni, hogy délben volt náluk ebéd Szenteste napján, akkor velük voltunk, estére pedig az én családom várt minket. Akik egyébként szintén hívták a páromat, várták sok szeretettel.
Egy idő után ha tetszik, ha nem, a gyerekeknek párjaik, férjeik, feleségeik lesznek és onnantól ők is a család részei. Nagyon szerencsésnek érzem magam, amiért már fiatal, szinte kamaszlányként családtagnak kezeltek a férjem szülei, ezt ki is mondták. Csodálatos ünnepeket töltünk együtt minden évben náluk is és nálunk is. A szűk család mostmár anyósomékat, a férjemet, a testvérét és az ő párját jelenti. Az én oldalamon az anyukámat, a nővéremet, a férjét és a gyerekeit velünk kiegészülve.
Ha el akarod marni a fiadat és a barátnőjét magadtól, akkor hajrá.
Azzal egyetértek mondjuk, hogy ne ott és akkor legyen bemutatkozás, az történjen előbb. Töltsetek időt együtt ünnepek előtt és akkor nem lesz feszengős, bár az is rajtatok múlik. Én sosem éreztem magam feszélyezve az anyósom meg az apósom mellett, mert nagyon rendesek, ezt így 10 év távlatából ki merem jelenteni. Nagyon fontos a hozzáállás, kérdező.
Lehet, hogy pár hónapig tart, de lehet, hogy a jövendőbeli menyedet akarod most kizárni a családodból. Ha ez utóbbi történik, akkor az elég negatívan fog hatni a családodra.
27/N
18!
Nem az volt a cél, csupán annyiból volt lenyeges a külföld, hogy itt a Szenteste nem akkora cucc, mint Magyarországon, sokaknak nem is ünnep.
ez a nagy szent este nektek? :-D
most akkor mirol is van szo?
Kedvesen varni mindenkit vagy jatszani a szent estet es : ide ne hozzal nekem mast csak te gyere.
Szoval...en pl abszolut nemvagyok templomba jaro, nagy hivo ember.
A karacsonyt unnepeljuk mert szep ünnep, es összejön mindenki aki szereti egymast.
Vagyis ha nekem a gyerekem (a lanyom meg csak 23 honapos) de bejelenti hozhatja e a baratjat akinek a szulei ilyenek...en nagyon orulok es szivesen latom. Talan meg tippnek mondanam hozza egyszer el elöbb hogy ne legyen a szerelmenek olyan stresszes hogy jaj karacsony es meg elsore is latnak..de azt csinalnak amit akarnak.
SOT meg kis ajandekot is vennek neki.
Miert? mert karacsony van ami a szeretet ünnepe (ami egyebkent az ev többi napjan is fontos lenne)
Nem karácsonyra időzíteném az első találkozót. És ha jönne karácsonykor, akkor sem Szenteste. Hanem mondjuk karácsony másnapján pl.
Nem a kapcsolat rövidsége, sokkal inkább az életkoruk miatt érzem korainak az ilyen családi karácsonyozást.
Én egyrészt érdeklődnék még a lány családi körülményeiről a fiamtól, nem azért, hogy ítélkezzek, de más a szitu ha "csak" nem igazán van meghitt családi ünneplás (átlag nap, átlag ebéd, este tévéznek, nem ajándékoznak stb.) és más, ha megváltás lenne neki nem otthon lenni 24-én (mondjuk a szülei minden évben berúgnak és megy a tányérhajigálás). Ez utóbbi esetben elgondolkodnék a dolgon, de 1) megbeszélném férjemmel, és a többi gyerekemmel is 2) ragaszkodnék hozzá, hogy előtte megismerjem, jöjjön el minimum egy hétvégi ebédre, ha jól érzi magát nálunk és tényleg olyan szar otthon neki, akkor jöhet még karácsonyig többször is 3) fiamat megkérném, hogy beszélje meg vele, mondja el, mik nálunk aznap a szokások, hogy folyik az ünneplés stb. ne érje meglepetésként és ne számítsanak arra, hogy elvonulhatnak kettesben egész napra a szobájába.
De néhány találkozóból szerintem kiderül, hogy milyen személyiség: olyan, akit nyugodtan meghívhatsz karácsonyra, vagy esélyes, hogy kineveti a közös családi éneklést, leszólja az ételt stb.
Azonban jogod van úgy dönteni, hogy nem hívod meg, természetesen ez esetben a fiadnak is joga van úgy dönteni, hogy ő meg vele tölti a karácsonyt.
Beszélek a fiammal, hogy előtte mutassa be. Nem tudom miért nem akarja még.
Nyilván nálunk a szenteste különleges, minden gyerekem itt van, a házastársuk, unokáink és együtt ünneplünk. Nem szeretném, hogy a leányzó kívülállónak érezze magát. Kellemetlenül érintse, hogy nem kap úgy ajándékot mint a többiek. De nyilván nem várhatom el senkitől, hogy ajándékozzanak neki.
Nem vagyok ellene, hogy itt legyen, csak nekem furcsa, hogy az ennyire szűk családi körbe itt lesz egy pár hónapos kapcsolat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!