Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Meg kellene hívni a fiam...

Meg kellene hívni a fiam barátnőjét karácsonyra?

Figyelt kérdés

A kis fiam 18 éves, 2 hónapja van együtt a barátnőjével. Most felhozta, hogy jó lenne ha karácsonykor elhozhatná hozzánk.

Most azért eléggé gondban vagyok ezzel, egyrészt nálunk szenteste van a családi vacsora és ajándékozás. A kislány 17 éves, egyrészt hol vannak a szülei akik ilyenkor elengedik. Azt mondta a fiam, hogy nem törődnek vele.

Másrészt azért még elég friss a kapcsolatuk, hogy az egész családhoz elhívjam. Még nekünk se mutatta be, akkor tervezné.

Nem tudom mit tegyek. Nem akarok bunkó lenni és hirtelen döntést hozni. A nagyobb gyerekeim se hozták karácsonyi vacsorára a pár hónapos kapcsolatukat , így ez most eléggé új szituáció nekem. Ti mit gondoltok?

2023. okt. 16. 10:29
1 2 3 4 5 6
 11/60 anonim ***** válasza:
83%

Ezek csak negatív gondolatok a fejedben. Gondold végig, hogy valójában mi fog történni, ha ott lesz? Semmi. Ugyanúgy felkel a nap. Megismerték egy új embert.

A családja nem támogatja, nem törődnek vele. Te mutathatnál egy szeretteljes családi légkört. Bár nálatok sem lehet, ha ezt itt idegenekkel kell megtárgyalnod, sok belső tartalékot te sem hozhattál magaddal az életre. Csak mantrákat, illemet, elutasítást. Szörnyű így élni. Nagyon sajnálom a lányt.

2023. okt. 16. 11:30
 12/60 anonim ***** válasza:
91%
9-es, akkor nem 24-ére hívja,hanem mondjuk másnapra,ezt meg lehet beszélni.Ugyanakkor a 18 éves felnőtt kisfiú az dönthet úgy is,hogy akkor ő sem lesz otthon 24-én,és pont.Mint már írtam,az se biztos hogy nem lesz komoly.Előre ezt nem lehet tudni,és szerintem ennyi idős korban azért hacsak nem minden este mást hoz fel, akkor semmi baj nincs vele,ha bemutatja a kedvesét,azzal meg pláne nincs,hogy friss kapcsoban együtt szeretnének lenni amennyit csak lehet.
2023. okt. 16. 11:31
 13/60 anonim ***** válasza:
28%

"...de nem is értem,hogy miért akkora nagy baj,ha együtt szeretnék tölteni a karácsonyt"

Azért, amiért az átlag a Szentestét szűk családi körben szeretné tölteni. Tudod, anyós, apos, saját szülei, nagynéni, szomszedasszony nélkül.

2023. okt. 16. 11:33
 14/60 anonim ***** válasza:
94%

14: Ez honnan veszed? Mi pl. örülünk, ha szüleinkkel tölthetjük. Mint ahogy gyerekként is örültünk, hogy ha a nagyikkal tölthetjük. Sőt, nagynéni is van, aki egyedül él teljesen. Nyilván nem fogjuk egyedül hagyni!

Szomszédasszonyt mi sem hívunk :D

2023. okt. 16. 11:42
 15/60 anonim ***** válasza:
82%
A 18 éves felnőtt.Azt csinál amit akar,ha nem akar, akkor nem lesz otthon.Márpedig ha ö a párjával akarja tölteni az ünnepet, akkor azzal fogja.Így lehet elmarni magad mellől a gyerekedet Ha később még évekig együtt maradnak,netán a menyed is lesz, akkor biztosan nagyon jól esik neki egy ilyen indítás.Halkan jegyzem meg,hogy karácsony az 25-26-a,tehát nem is biztos hogy szentestéről beszélünk,hanem úgy általában a karácsonyról.Amúgy meg én pl dolgozók is szenteste is,vagy bármelyik ünnepnapon ha úgy jön ki,az nagyobb szívás,minthogy a fiam bemutatja nekem a szerelmét,ergo megbízik bennem,jó a kapcsolatunk.Ráadásul időben is szólt.Így van idő megbeszélni,kompromisszumot kötni akár,hogy ne szenteste mondjuk,bár nem értem ezt a hatalmas nagy problémát ebből sem.Most az a plusz egy száj akkora baj,vagy micsoda?Később meg az lesz a baj,ha már elköltöznrk a gyerekek,hogy egyedül maradnak a szülők.Majd akkor meg lehet azon siránkozni,hogy nem jönnek aznap,meg vágynak az unokákra is,csakhát a szenteste majd sérthetetlen lesz,és nem mennek sehova,nem hívnak senkit.Megtehetné azt is,hogy csak megjelennek együtt. Felnőtt ugyanis. Akkor mit tudsz csinálni?Kihajítod őket szeretetből a nagy karácsonyi hangulatban?
2023. okt. 16. 11:45
 16/60 anonim ***** válasza:
19%

15!

Hát pedig a többségnek a Szenteste szent. Olvasgass egy picit gyermekvallalas rovatban: nem akarja, hogy ott legyen az anyós, vagy a saját anyja, pláne ha épp az első karácsonya lesz a gyereknek, stb.

Nálunk épp nem szokás, de nem is Magyarországon élek, hozzánk minden évben q férjem nagynénje és férje jön szenteste

2023. okt. 16. 11:47
 17/60 anonim ***** válasza:
89%

17: A gyerekvállalás rovat nem a valóság :D És nem attól függnek a családi viszonyok, hogy valaki Magyarországon él-e vagy sem.

Itt is nagyon sok ember jóban van a családjával, nem kell úgy beállítani, mintha itt minden és mindenki rossz lenne.

2023. okt. 16. 11:50
 18/60 anonim ***** válasza:
95%

A kislány 17 éves, egyrészt hol vannak a szülei akik ilyenkor elengedik - mondjuk nagy ívben leszrják.

Hidd el, kérdező, ha választhattam volna, ezerszer inkább töltöttem volna a barátom szüleinél a karácsonyt, mint otthon a síkideg, passzív-agresszív, toxic családommal, ahol ordibáláson kívül semmi másból nem állt az "ünnep".

Nagyon "szép, meghitt" napok. Oh, wait, reggeltől estig ment a kiabálás, a vita, a sértődés, stb.

2023. okt. 16. 11:52
 19/60 anonim ***** válasza:
95%
A karácsony az a szeretet ünnepe,azt én se szeretném,ha a szomszéd akkor héderelne itt,de a család BÁRMELY TAGJA jöhet bármelyik nap.Semmi bajom nem lesz tőle.Amúgy....a szomszédnénit 2 éve 25-én vagy 26-án át szoktuk hívni,mert egyedül van,meghalt a szomszéd bácsi 3 éve.Ha pont aznap vagyok itthon,mikor jön a fia,vagy ő megy hozzá, akkor is 2 ünnep között áthívjuk sütizni.Nekünk még ez is belefér a szeretet ünnepébe,nemhogy a saját gyerekem boldogsága.
2023. okt. 16. 11:53
 20/60 anonim ***** válasza:
78%

De te is csak ítélkezel, meg rosszindulatúskodsz, nemhogy próbálnád megismerni a "kislányt" - süt a lekezelés a megszólításból!.

Amúgy ugye tudod, hogy a fiad felnőtt, és ha ő a barátnőjével akarja tölteni a szentestét, karácsonyt, emellett talpraesett, akkor megoldja.

Nem nálatok, természetesen, mert te a gondolatát is elutasítod.

2023. okt. 16. 11:55
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!