Meg kellene hívni a fiam barátnőjét karácsonyra?
A kis fiam 18 éves, 2 hónapja van együtt a barátnőjével. Most felhozta, hogy jó lenne ha karácsonykor elhozhatná hozzánk.
Most azért eléggé gondban vagyok ezzel, egyrészt nálunk szenteste van a családi vacsora és ajándékozás. A kislány 17 éves, egyrészt hol vannak a szülei akik ilyenkor elengedik. Azt mondta a fiam, hogy nem törődnek vele.
Másrészt azért még elég friss a kapcsolatuk, hogy az egész családhoz elhívjam. Még nekünk se mutatta be, akkor tervezné.
Nem tudom mit tegyek. Nem akarok bunkó lenni és hirtelen döntést hozni. A nagyobb gyerekeim se hozták karácsonyi vacsorára a pár hónapos kapcsolatukat , így ez most eléggé új szituáció nekem. Ti mit gondoltok?
"Ennyire szűk családi kör: összes gyereked, házastársuk, unokáid. A szűk nem ez. Veled van gond."
Nem, nincs vele gond. Ez valóban a szűk családi kör. Szülők és gyerekek.
"Ugyanakkor a 18 éves felnőtt kisfiú az dönthet úgy is,hogy akkor ő sem lesz otthon 24-én,és pont."
És hol lenne 24-én a srác? A csaj szüleinél, akik magát a lányukat is lesz..rják?
"itt lesz egy pár hónapos kapcsolat"
Nyilván mindenkinek mást jelent a szenteste, - nálunk pl. nem ekkora "attrakció", de tudom, hogy van, akinek az év legnagyobb ünnepe, és még a szűk család sem ugyanazt jelenti mindenkinek.
De: - és most igazán nem kötekedni akarok - mindenki, aki családot alapított, úgy kezdte, hogy pár hónapos kapcsolat volt, szerintem még te és a férjed is. Azt nem lehet előre tudni, hogy mi lesz egy pár hónapos kapcsolatból, lehet, hogy karácsonyra már szakítanak, de az is lehet, hogy a dédunokáik ajándékozzák őket a gyémántlakodalmukon.
Ahogy a #10-es már leírta, én sem azt nézném, hogy mióta vannak együtt, hanem hogy a fiam örülne, ha ott lenne. ... és karácsonykor nem kizárólag a legújabb Nike cipővel lehet örömet okozni...
Bocs, nem olvastam végig, de akik itt azt írják, hogy legfeljebb a 18 éves fiú sem tölti otthon a naaagy Szentestét, az megírná, hogy mégis hol????
A lány mérgező családjában? Vagy hol, elviszi 18 évesen valahova?
Lehet ám gondolkozni is.
Engem az ajándékozás oldala zavarna, ha szentestére hozná a lányt. Most akkor mindenki ajándékozzon neki is? Mit? És ő is ajándékozzon mindenkinek? Vagy tátott szájjal nézze a család egymás közti ajándékozását?
Szerintem ez teljesen életszerűtlen. Ezért javasolnám a dec.25-öt vagy 26-ot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!