Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Meg kellene hívni a fiam...

Meg kellene hívni a fiam barátnőjét karácsonyra?

Figyelt kérdés

A kis fiam 18 éves, 2 hónapja van együtt a barátnőjével. Most felhozta, hogy jó lenne ha karácsonykor elhozhatná hozzánk.

Most azért eléggé gondban vagyok ezzel, egyrészt nálunk szenteste van a családi vacsora és ajándékozás. A kislány 17 éves, egyrészt hol vannak a szülei akik ilyenkor elengedik. Azt mondta a fiam, hogy nem törődnek vele.

Másrészt azért még elég friss a kapcsolatuk, hogy az egész családhoz elhívjam. Még nekünk se mutatta be, akkor tervezné.

Nem tudom mit tegyek. Nem akarok bunkó lenni és hirtelen döntést hozni. A nagyobb gyerekeim se hozták karácsonyi vacsorára a pár hónapos kapcsolatukat , így ez most eléggé új szituáció nekem. Ti mit gondoltok?

2023. okt. 16. 10:29
1 2 3 4 5 6
 31/60 anonim ***** válasza:
33%
Ennyire szűk családi kör: összes gyereked, házastársuk, unokáid. A szűk nem ez. Veled van gond.
2023. okt. 16. 14:57
 32/60 A kérdező kommentje:
Nekem ez a szűk családi kör. A legközelebbi szeretteim. Nem értem. Az unokám már távoli rokon?
2023. okt. 16. 14:59
 33/60 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem igenis mindenkinek joga van eldönteni, nála mi fér bele a karácsonyi ünneplésbe. Én elhiszem, hogy valaki még a szomszéd nénit is meghívja, hogy ne legyen egyedül. Valaki meg csak a szűk családi körével tudja elképzelni. Én például introvertált vagyok, én nem tudom magamat kötetlenül érezni felületesen ismert emberek között. Amivel nincs is gondom munkahelyen vagy bárhol máshol, de a karácsonyi ünneplés ne erről szóljon nekem.
2023. okt. 16. 15:09
 34/60 anonim ***** válasza:
87%

"Ennyire szűk családi kör: összes gyereked, házastársuk, unokáid. A szűk nem ez. Veled van gond."

Nem, nincs vele gond. Ez valóban a szűk családi kör. Szülők és gyerekek.

2023. okt. 16. 15:17
 35/60 anonim ***** válasza:
67%

"Ugyanakkor a 18 éves felnőtt kisfiú az dönthet úgy is,hogy akkor ő sem lesz otthon 24-én,és pont."

És hol lenne 24-én a srác? A csaj szüleinél, akik magát a lányukat is lesz..rják?

2023. okt. 16. 15:32
 36/60 anonim ***** válasza:
69%

"itt lesz egy pár hónapos kapcsolat"

Nyilván mindenkinek mást jelent a szenteste, - nálunk pl. nem ekkora "attrakció", de tudom, hogy van, akinek az év legnagyobb ünnepe, és még a szűk család sem ugyanazt jelenti mindenkinek.

De: - és most igazán nem kötekedni akarok - mindenki, aki családot alapított, úgy kezdte, hogy pár hónapos kapcsolat volt, szerintem még te és a férjed is. Azt nem lehet előre tudni, hogy mi lesz egy pár hónapos kapcsolatból, lehet, hogy karácsonyra már szakítanak, de az is lehet, hogy a dédunokáik ajándékozzák őket a gyémántlakodalmukon.

Ahogy a #10-es már leírta, én sem azt nézném, hogy mióta vannak együtt, hanem hogy a fiam örülne, ha ott lenne. ... és karácsonykor nem kizárólag a legújabb Nike cipővel lehet örömet okozni...

2023. okt. 16. 15:33
 37/60 anonim ***** válasza:
34%

Bocs, nem olvastam végig, de akik itt azt írják, hogy legfeljebb a 18 éves fiú sem tölti otthon a naaagy Szentestét, az megírná, hogy mégis hol????

A lány mérgező családjában? Vagy hol, elviszi 18 évesen valahova?

Lehet ám gondolkozni is.

2023. okt. 16. 15:38
 38/60 anonim ***** válasza:
65%

Engem az ajándékozás oldala zavarna, ha szentestére hozná a lányt. Most akkor mindenki ajándékozzon neki is? Mit? És ő is ajándékozzon mindenkinek? Vagy tátott szájjal nézze a család egymás közti ajándékozását?

Szerintem ez teljesen életszerűtlen. Ezért javasolnám a dec.25-öt vagy 26-ot.

2023. okt. 16. 15:51
 39/60 anonim ***** válasza:
93%
30: hát mondjuk ha jön, akkor a fiad fog neki ajándékot venni, gondolom, az már 1 db ajándék, meg ti is vehettek neki valami apróságot (fiad biztos meg tudja mondani, hogy szereti-e a csokit, teát, kávét, ilyesmire gondolok max.). 29-es vagyok.
2023. okt. 16. 15:55
 40/60 anonim ***** válasza:
35%
38-as: nem idióta a csaj, nyilván nem fogja elvárni, hogy a számára tökismeretlen emberek megajándékozzák. Lehet üldögélni és nézni, ahogy a gyerekek rávetik magukat az ajándékokra. :)
2023. okt. 16. 15:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!