Meg kellene hívni a fiam barátnőjét karácsonyra?
A kis fiam 18 éves, 2 hónapja van együtt a barátnőjével. Most felhozta, hogy jó lenne ha karácsonykor elhozhatná hozzánk.
Most azért eléggé gondban vagyok ezzel, egyrészt nálunk szenteste van a családi vacsora és ajándékozás. A kislány 17 éves, egyrészt hol vannak a szülei akik ilyenkor elengedik. Azt mondta a fiam, hogy nem törődnek vele.
Másrészt azért még elég friss a kapcsolatuk, hogy az egész családhoz elhívjam. Még nekünk se mutatta be, akkor tervezné.
Nem tudom mit tegyek. Nem akarok bunkó lenni és hirtelen döntést hozni. A nagyobb gyerekeim se hozták karácsonyi vacsorára a pár hónapos kapcsolatukat , így ez most eléggé új szituáció nekem. Ti mit gondoltok?
Igen nyilván ez is egy érdekes dolog. Ha eljön egy kis apróságot vennénk neki, a fiamtól is kapja az ajándékot. A többiektől persze nem kapna. De emiatt nem is sértődhetne meg. Emiatt is örülnék neki ha inkább másnap jönne, 25-én.
Majd meglátjuk.
A fiam itthon lenne, nem is került ilyen szóba, hogy ha nem jöhet a barátnője 24-én akkor ő se jön.
"nem idióta a csaj, nyilván nem fogja elvárni, hogy a számára tökismeretlen emberek megajándékozzák. Lehet üldögélni és nézni, ahogy a gyerekek rávetik magukat az ajándékokra. :)"
Attól még hogy nem idióta, rendkívül kellemetlen helyzetbe, ha ő nem kap ajándékot. Pláne ha az egyik gyerek nyíltan rakerdez, hogy miért nem kap semmit.
Nem olvastam el a válaszokat, csak a te kommentjeidet.
Szenteste ne jöjjön. Egyébként is 2 hónapos a kapcsolat, újabb 2 hónap lesz még karácsonyig, addig széjjel is mehetnek. Tök fölösleges felhajtás lenne őt hívni.
Ha nagyon akarja dec. 25-én vagy 26-án, amikor már nem nagyon van vendégjárás nálatok, akkor hozhatná. Vagy utána bármelyik nap.
Viszont ne akkor találkozzon először veletek (szülőkkel). A helyedben azt mindenképpen elvárnám, hogy legkésőbb nov. végéig egyszer hozza el, mutassa be.
Ha jövő ilyenkor még együtt lesznek, akkor jövő karácsonykor hozza Szentestére. Én ezt mondanám neki.
"Kisgyereknek meg lehet mondani, hogy én már felnőtt vagyok, azért nem..."
Mert egyik felnőtt se kapna semmit?
Azért ez nem ilyen egyszerű. A többi gyerekem se hozott pár hónapos kapcsolatot szentestére.
Ott is eltelt azért idő mindegyiknél. Az egyik fiam pont ugyanúgy pár hónapos kapcsolatban volt a már feleségével karácsonykor. De akkor még nem hozta haza, és nem 18 éves volt hanem 26.
Azért mert kvázi egy idegen. Nem értem miért nem akarja bemutatni előtte, csak tereli a témát. Ha bemutatja addig és kedves, szimpatikus lány akkor igen a válaszom.
Egyáltalán nem döntöttem még el, hogy mi legyen. De ha nem mutatja be addig akkor egyértelműen nem a válaszom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!