Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Meg kellene hívni a fiam...

Meg kellene hívni a fiam barátnőjét karácsonyra?

Figyelt kérdés

A kis fiam 18 éves, 2 hónapja van együtt a barátnőjével. Most felhozta, hogy jó lenne ha karácsonykor elhozhatná hozzánk.

Most azért eléggé gondban vagyok ezzel, egyrészt nálunk szenteste van a családi vacsora és ajándékozás. A kislány 17 éves, egyrészt hol vannak a szülei akik ilyenkor elengedik. Azt mondta a fiam, hogy nem törődnek vele.

Másrészt azért még elég friss a kapcsolatuk, hogy az egész családhoz elhívjam. Még nekünk se mutatta be, akkor tervezné.

Nem tudom mit tegyek. Nem akarok bunkó lenni és hirtelen döntést hozni. A nagyobb gyerekeim se hozták karácsonyi vacsorára a pár hónapos kapcsolatukat , így ez most eléggé új szituáció nekem. Ti mit gondoltok?

2023. okt. 16. 10:29
1 2 3 4 5 6
 41/60 A kérdező kommentje:

Igen nyilván ez is egy érdekes dolog. Ha eljön egy kis apróságot vennénk neki, a fiamtól is kapja az ajándékot. A többiektől persze nem kapna. De emiatt nem is sértődhetne meg. Emiatt is örülnék neki ha inkább másnap jönne, 25-én.

Majd meglátjuk.

A fiam itthon lenne, nem is került ilyen szóba, hogy ha nem jöhet a barátnője 24-én akkor ő se jön.

2023. okt. 16. 16:05
 42/60 anonim ***** válasza:
91%
40-es, nem írtam sehol, hogy a csaj értelmi fogyatékos lenne.
2023. okt. 16. 16:12
 43/60 anonim ***** válasza:
59%

"nem idióta a csaj, nyilván nem fogja elvárni, hogy a számára tökismeretlen emberek megajándékozzák. Lehet üldögélni és nézni, ahogy a gyerekek rávetik magukat az ajándékokra. :)"

Attól még hogy nem idióta, rendkívül kellemetlen helyzetbe, ha ő nem kap ajándékot. Pláne ha az egyik gyerek nyíltan rakerdez, hogy miért nem kap semmit.

2023. okt. 16. 16:13
 44/60 anonim ***** válasza:
85%
Amikor azt írtam, hogy nem idióta, úgy gondoltam, hogy NYILVÁN úgy készül, hogy ő nem fog kapni idegenektől semmit, max. a párjától, nem fogja magát kellemetlenül érezni. Kisgyereknek meg lehet mondani, hogy én már felnőtt vagyok, azért nem, de tapasztalatom szerint a kisgyerekek NEM azt nézik karácsonykor, hogy az idegen néni mit kap/kap-e valamit. Ha nem zavarja, hogy egy idegen családdal töltse a szentestét, akkor az sem fogja zavarni. Ha mégis, akkor meg idióta. :D
2023. okt. 16. 16:18
 45/60 anonim ***** válasza:
76%

Nem olvastam el a válaszokat, csak a te kommentjeidet.

Szenteste ne jöjjön. Egyébként is 2 hónapos a kapcsolat, újabb 2 hónap lesz még karácsonyig, addig széjjel is mehetnek. Tök fölösleges felhajtás lenne őt hívni.

Ha nagyon akarja dec. 25-én vagy 26-án, amikor már nem nagyon van vendégjárás nálatok, akkor hozhatná. Vagy utána bármelyik nap.

Viszont ne akkor találkozzon először veletek (szülőkkel). A helyedben azt mindenképpen elvárnám, hogy legkésőbb nov. végéig egyszer hozza el, mutassa be.

Ha jövő ilyenkor még együtt lesznek, akkor jövő karácsonykor hozza Szentestére. Én ezt mondanám neki.

2023. okt. 16. 16:30
 46/60 anonim ***** válasza:
26%

"Kisgyereknek meg lehet mondani, hogy én már felnőtt vagyok, azért nem..."

Mert egyik felnőtt se kapna semmit?

2023. okt. 16. 16:30
 47/60 anonim ***** válasza:
62%
Ugyan!Ez az ajándék dolog csak kifogás.Nyilván tudja,hogy nem fog ismeretlenektől ajándékot kapni,és ő sem vesz. De amúgy akár vehet is,mert nálunk pl a felnőttek egy egy csokit kapnak csak.Kérdező!Ha az összes gyereked családja is ott van, akkor pláne illene engedni.Nem tudhatod,hogy ő nem a legkisebb gyereked felesége lesz-e.Illetve a gyerekednek is valószínűleg jól esne,ha felnőttként dönthetne úgy,hogy a számára fontos személyel együtt karácsonyozhatna.Az összes testvére is a szerelmével lesz.Hogy hova mennének?Én 18 évesen ha a szerelmem nem jöhetett volna hozzánk,otthon meg nem érezte volna jól magát, akkor bárhova mentem volna vele,akár egy vonaton is elcsöveztünk volna hogy együtt legyünk,de valóban mehetnek a lányhoz is,vagy bármelyik barátjukhoz.Ne mondjátok már,hogy nem tudtátok volna megoldani.
2023. okt. 16. 16:32
 48/60 A kérdező kommentje:

Azért ez nem ilyen egyszerű. A többi gyerekem se hozott pár hónapos kapcsolatot szentestére.

Ott is eltelt azért idő mindegyiknél. Az egyik fiam pont ugyanúgy pár hónapos kapcsolatban volt a már feleségével karácsonykor. De akkor még nem hozta haza, és nem 18 éves volt hanem 26.

2023. okt. 16. 16:40
 49/60 anonim ***** válasza:
72%
Jólvan! Akkor te már eldöntötted.De áruld már el,hogy mi a különbség a pár hónapos,vagy a fél,1 éves kapcsolat között?20 év után is elválnak emberek.A kor is csak egy dolog.Az a fiad,aki 26 évesen vitt haza bemutatni valakit, valószínűleg máshogy gondolkodott.Ha a kisebbik nem terveznek hosszú távra, akkor hidd el nem akarná bemutatni a családnak.Szerintem ezt értékelni kellene inkább,de lehet,hogy én vagyok rosszul bekötve.Viszont ha nemet mondasz,és mégis sokáig együtt lesznek,lehet hogy a kapcsolatokat meg is alapoztad.Az is lehet,hogy utána nem is akarja hozzád hazavinni már.Felnőtt a gyereked,ezt el kellene fogadni.Hiába csak 18,felnőtt ember.Nekem a 16 éves fiam is hozhatja a barátnőjét.Nekem annyira fura ez,hogy mégcsak nem is az van,hogy csak ti vagytok otthon 3-an mondjuk szenteste,hanem tulajdonképpen nagy banzáj van,mindenki a szerelmével lehet,csak őt fosztanád meg ettől,és csak azért,mert SZERINTED túl fiatal,és mert SZERINTED rövid ideje vannak együtt.Ha már tavasszal összejöttek volna akkor mondjuk jöhetett volna?Vagy mi az az idő,amit te úgy gondolsz,hogy el kell teljen?Meg miért éhez kötöd a dolgokat?Ha elvenni akarná feleségül azt érteném hogy furcsálnád,de ez csak egy családi vacsi.Megjegyzem,pár hónap múlva akár el is veheti,ha betölti a lány a 18-at,és azellen se tehetnél semmit.Most meg egy vacak estén rugózol,hogy megismerheti-e az egész családot,és a család őt.
2023. okt. 16. 16:50
 50/60 A kérdező kommentje:

Azért mert kvázi egy idegen. Nem értem miért nem akarja bemutatni előtte, csak tereli a témát. Ha bemutatja addig és kedves, szimpatikus lány akkor igen a válaszom.

Egyáltalán nem döntöttem még el, hogy mi legyen. De ha nem mutatja be addig akkor egyértelműen nem a válaszom.

2023. okt. 16. 16:53
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!