Mit tennetek ha az unokahugotok igy beszelne veletek?
Kint elunk kulfoldon, tesom es a kislanya ( 5 eves) es en is . Nagyon sokat segitettem a noveremnek Mikor dolgozott es vigyaztam a kislanyra, viszont biztos vagyok benne hogy noverem mondott fura dolgokat a kislanynak, Mert volt olyan , hogy enni akartam es mondta a kislany , h ne egyek meg mindent ( Szoval lenyegeben mikor vigyaztam a kislanyra akkor ott ettem tesomnal es kifizetettem vele a taxi arat mett koran Kellet menni kb reggel 6:30 heteven mikor en nem dolgoztam- Ezt folyton serelmezte, de kozben napi £150 lett volna ha megker vki mast. Igy kijott £20 plusz kaja. Szoval lenyeg azt h tuti mondott dolgokat az unokahugomnak,es igazabol mostmar odaig fajult a dolog , Mikor Mikor legutobb ott voltam -olyanokar mondott az 5 eves kislany h szerinte en rossz ember vagyok, ugy nezek ki mint egy rossz ember es h nem szeret ( mar nagyon sokat mondta Ezt) es h nem szep a sminken es a hajam- tudja h ezek fontosak Nekem!
Nagyon soo helyre vittem, vettem neki nagyon sok mindsnt es mindig jatszottam vele!
Nem nagyon ertem Ezt , ti h kezelnetek?
Annyira szerettem vele lenni, de most sajnos ezek utan en sem szeretem ugy :( nem tudom h es normalis e , Tudom h egy gyerek de gonosz velem nagyon :( csak az ajandek kell - mondta is Nekem :(
Utolsó
Én vért izzadtam mire ezt a katyvaszt értelmeztem.
Én csak azt nem értem hogy 1 évet vigyáztál rá és az első beszólásnál nem kérdeztél rá erre a nővérednél? Képes voltál ezt magadban cipelni?
Most mi tart vissza, hogy őszintén leülj és átbeszéld vele?
Egyértelmű, hogy a nővéred keverte meg a szart a kajás esetben is, meg a rossz emberes esetben is. El tudom képzelni, hogy valahogy így zajlott a dolog:
miután ő és a pasija/férje hazaestek és te elhúztál tőlük, mentek volna enni és jó hangosan a nővéred megjegyezte, hogy Jani, nézd már meg, ez a Szilvi már megint mindent megevett, ez nem igaz. Gondolom több alkalommal a kislány előtt zajlottak ezek a jelenetek.
A nem szeretlek gonosz vagyos story is hasonlóan zajlott, lévén a nők féltékenyek egymásra, akár bevallják akár nem, valami gondja volt a stílusoddal, sminkeddel stb ezért szintén a kislány előtt megbeszélte a Janival, hogy fuuuu te Jani láttad hogy volt a Szilvi felöltözve? Mint valami rossz rįbanc/kųrva, na meg az a smink, te úristen, mint egy lotyó omajgad, lipliner? Mi ez a 80-as évek?. Ráadásul megint megette a beans on toastot, ez nem lehet igaz. Katasztrófa ez a Szilvi, még a taxiját is én fizetem, felzabál mindent, meg még képes elkérni 20 fontot, gonosz picşa, mit képzel ez magáról?!.
Gondolom a kislány hallott valami személyedre irányuló kifejezést, megkérdezte, hogy anyuuuuuu mi az a rįbanc? Ő meg megmondta neki, hogy jaj kislányom az egy rossz ember, gonosz. Ennél fogva a kislány rád asszociál, amikor az a bizonyos jelző akárhányszor elhangzik a nővéred háztartásában. És ezek szerint ez sokszor van.
Hogy mit tennék? Hagynám a francba, fizesse a sitternek a 150 fontot- eleve mi az hogy neki taxival együtt ugyanez a szolgáltatás 20 fontot ér, ja meg ugye kizabáltad a hűtőjüket, de gondolom nem 130 font értékben, szóval nem jogos a kavaràs.
Ha legközelebb hívna, nem mész, ha megkérdezi miért nem, megmondod neki azt, amit ide kiírtál. Vagy elmész, de akkor az 150 font lesz anyukám, plusz az utazási költségek. Többek között ezért és hasonló szituk miatt nem kell családon belüli szivességeket vállalni se ingyen se pénzért, mert akárhogyan is te leszel a rossz, nem beszélve, arról, hogy szerintem egy szombatra a 150font rohadt kevés.
Tudod, egy GYEREK megjegyzését nem szabad komolyan venni.
Amikor ilyen idös voltam, anyukám beszélt velem arról, hogy az ennivalót nem szabad pocsékolni, mert az nem olcsó, emellett sok embernek nem jut elég, ezért csak annyit vegyek magamnak, amennyit megeszek és csak annyit egyek, ami jól esik, nem sokat.
Pár nappal késöbb jött egy ismerös, megkínálták kajával, ö meg elég sokat kiszedett magának - megjegyzem, egy nagydarab férfi, igen jó étvággyal - én meg rászóltam, hogy ne egyem olyan sokat, anyukám mondta, hogy akkor másnak nem jut.
Szerencsére az illetö elég értelmes volt és nem sértödött meg, egyszerüe megkérdezte anyukámat, hogy ezt hogy kellene érteni, ö meg elmesélte az elözményeket.
Szerintem neked sem kellene egyböl hisztizni, hanem beszélj a szülökkel.
Szia! En ertettem mindent, amit irtal.
Szoval szerintem elobb gondold vegig ezeket, aztan...majd folytatom lejjebb:
1. Amikor vigyaztal az unokahugidra, akkor ha egesz nap voltal vagy csak fel napot mennyit ettel ott? Te erzekelted-e esetleg, hogy a tesod altal fozott elozo napi meleg etel maradekat mind belapatoltad, vagy pont te etted meg a lekvarosuveg aljabol a lekvar veget, vagy ittad meg az utolso pohar narancslevet vagy kenyerszeletet es mondjuk nem mentel el utana vasarolni vagy leginkabb NEM SZOLTAL (uzentel neki), hogy figyu a tejetek elfogyott, mar nincs itthon szalami stb.
(((mert ezek ha faradtan hazaesik valaki a munkabol es ő arra emlekszik(akár rosszul, akár jól emlekszik), hogy de jo lesz eloveszi a lekvarz es benyom egy par kanallal es ehelyett b..sza meg nincs is mar lekvar a hutoben, akkor lehet kiszalad a szajan a gyerek elott, hogy a bebiszitter, hogy a hugom, a batyam za akarkim bezabalta es utana lehet a gyerekkel kiabalt es az megijedt es ugy kototte ossze anya azert tombol, mert a nenikem valamit megevett es tudod a gyerekek ennyi idosen nem.ertik a tortenest es azt se hogy ez nem a vilagvege, csak azt szeretne anyukaja vele ne legyen ideges, mellette ne kiabaljon es emiatt mondja neked, hogy ne egyel a hutobol. Es pont. Nem kell tulgondolni.
2. nagyon elter-e a kulsod es stilusod a tesodetol? pl gondold at lehet-e irigy rad, mert szebb vagy apoltabb vagy? Vagy lehet-e neki nem tetszo a te stilusod csak ugy alapbol, mert mondjuk o a termeszetesseg hive, te meg cicababanak szeretsz kinezni vagy neked tobb penzed es idod van magadra, neki meg nincs?
Szimplan sok apro egy ev alatt elofordulo bosszanto dologbol kialakulhat az, higy tesod ellenszenvet erez irantad es ennek veletlenul a gyerek elott adott hangot, es emiatt a kislany megintcsak annyit szur le, anyu akkor bosszankodik ha rolad van szo azaz te rosszat csinaltal, aki rosszat csinal az rossz ember.
Szoval mit tehetsz:
Ulj le tesoddal es siman csak annyit mondj minden nehezteles es idegeskedes nelkul (ezt gyakorolhatod elotte a tukornel, mert nehez lesz), hogy figyelj az a helyzet, hogy mostanaban nagyon sokszor mondja az en draga kicsi...unokahugim, hogy ne egyek itt meg hogy roszz vagyok, csunya vagyok. Ezert az jutott eszembe, hogy legkozelebb ha megkersz vigyazzak ra hetvegen, akkor hozok magamnak szendvicset es valami takeaway ebedet, de ha nem gond a taxit kerlek elore fizesd ki nekem olyan 25 font biztos eleg lesz. Es kerlek valahigy szoktasd le a rossz emberezesrol, vagy ha toletek hallotta .ondd el nekem is mi bajod van velem.
Vavy masik opcio, a tovabbiakban mindig talalsz kifogast, hogy miert nem tudsz vigyazni az u okahugodra, de ettol fuggetlenul kethetente elore bejelented, egyezteted, hogy vasarnap delelott elviszed a jatszora, a parkba, az akarhova programra vagy magadhoz vagy vasarolni, es igy hizzad jo dolgojat fog kotni, mivel nem naluk vagy es csak veled van nem fog lerosszemberezni hidd el.
12.
Pontosan így képzelem el én is a háttérben történteket.
Ez a baj, hogy noveremnek az lett volna a normalis, hogy mindent en allok, az utazasi koltseget is mivel szeretem az unokahugomat es vele akarok lenni, aminigaz is cask Nem koran reggel es beszabalyozva, hogy hany órát!
Teljesen egyetertek, szerintem is így zajlott!!
De noverem tagadja!!!kerdeztem tőle h mondtál e rosszat rólam , és idézem “ előtte nem” csak hat ezzel azt erte el noverem , hogy semmi kedvem látogatóba menni és a kislany meg nem jön velem sehova!
Csak ha a noverem nem mondta ezeket a dolgokat előtte akkor ő honnan gondolja ezt?!
Ez lett volna a kérdésem lényege , lehetséges e , hogy magától veszi? ( én sose bantottam, se szavakkal se fizikalisan sehogy)
Én nem hisztizek , egyszerűen már elfajultak a dolgok, nem érdekelt a kajas beszólás pont ezért sem foglalkoztam vele , de mostmar ez a minden alkalommal mikor ott vagyok elmondja , hogy nem szeret - kicsit sok!
Mikor minden hétvégén ott voltam akk reggel 7 tol kb 5 ig, és itthon reggeliztem- és legtöbbször én csinaltam kajat a kislányának és azt ettük , vagy előző napi kajából , de nem ettem meg az egészet - érdekes amugy mert nem is a főtt kaja hanem az edesseges fiokjat védte - és mondta is nekem , hogy “ mama mondta h ne egyel sokat”
És képes volt leragasztani 😅ezen már inkább röhögtem amugy … amugy sose volt az h felzabaltam eloluk a kajat , és amugy mikor a tesom és a férj haza ert mindig rendeltek pizzat és leszartak h mit szeretnek!
2.
Ezt jól latod nagyon - erre nem is gondoltam de igen , mindig féltékeny volt rám!! Noverem inkább természetes , én szeretem kicsinositani magam! Meg mindig vannak beszolasai!!
Probaltam beszélni vele, de tagadja … igazából 2 hete hétvégén voltam utoljára ott és akkor osszevesztem noveremmel, mondtam neki ha magától mondd ilyeneket a kislany az nem normalis és hogy lehet , hogy elkene beszélgetni egy pszichologus sal vagy játék terápiara vinni, noverem egyből idegroncs lettt h takarodjak 🤷♀️ így nem tudom vele megbeszélni!
Nyilván szeretem az unokahugomat, de napi 3 órát utazni azert h ezt hallgassam nem a legjobb! Lehet a férjével kene beszelgetnem, o értelmes!
15 voltam. Hát akkor tényleg csak inkább, amolyan gyermeki felreertes (ami nyilván tesód megjegyzeseibol.fakad, de annyira nem veszes a megetted/ne edd meg.) Edessegesfiok. mosoly
Sajnálom, hogy megsértődött a tesod, szerintem próbálkozz ket het mulva, de tenyleg ilyen programra vivős formaban, amikor csak elviszed az unokahugod. Ha tesod elengedi. Aztan majd karacsony akkor csak megenyhul.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!