A szüleim el akarnak válni. Mi tehetek én?
Mostanában sokat veszekednek, és most arra jutottak hogy el akarnak válni. Mondtam nekik a párterápiát, de nem akarnak menni, nekem úgy tűnik, hogy nem valószínű.
Azt sem tudnám eldönteni melyikükhöz kerüljek, ha mégis válnak. Én nem szeretnék dönteni. Viszont szeretném ha a bíróság meghallgatna, de úgy, hogy ez titok marad. Van ilyen lehetőség?
Valamint nagyon nem szeretném, ha elválnának. Mit tudok tenni?
"A szüleim el akarnak válni. Mi tehetek én?"
SEMMIT. Az ö döntésük, az ö párkapcsolatuk, ha válni akarnak, annak oka van.
Ez nem így működik.
Közös szülői felügyelet lehet ha mindkét szülő fele-fele arányban szeretne részesülni "belőled", de ezt ők döntik el.
De általában anyánál marad a gyerek, és apa szokott kapni pár napot egy hónapban de ez sem azt jelenti, hogy a többi napon nem láthatod, vagy akkor kötelező.
Az ő életük.
Ha jól tudom meghallgatnak 12 éves kortól, hogy kivel szeretnél élni, és figyelembe is veszik a véleményed, de tudniu fogják, hogy megkérdeztek.
De abba nincs beleszólásod, hogy szétválasztja-e őket a bíróság.
Értelek, de hidd el, inkább váljanak el, rendezzék normálisan, és működjenek együtt a téged érintő dolgokban, mint hogy együtt maradva meggyűlöljék egymást, és tönkremenjen mindenki bele
Semmit nem tehetsz. Ugyan a te életedet is érinti az ő kapcsolatuk, mégsem szólhat bele.
A bíróság akkor hallgat meg, ha az szükséges, de ezt nem te döntöd el. Betöltött 14 éves korban kerelmezheted, hogy meghallgassanak, de nem kötelező megtenniuk, 16 évesen viszont igen.
De nem árt atgondolnod, miért szeretnéd, mielőtt valamelyik szülődet megbántanád vele. Azt se ártana realizálni, hogy nem te fogod eldonteni, hogy kivel akarsz élni, hanem a szüleid és a bíróság. Ha anyu/apu nem akarja, hogy nála helyezzenek el, a fejedre is allhatsz, akkor se kerülsz hozzá.
"Közös szülői felügyelet lehet ha mindkét szülő fele-fele arányban szeretne részesülni "belőled"
4, halvány lila fogalmad nincs a kérdésről. A közös felügyeletnek semmi köze ahhoz, kinél mennyit van a gyerek. A fele-fele az a felváltva gondozás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!