A szüleim felvetettek velem hitelt és most ki akarnak dobni. Hogyan kell albérletet nézni hogy ne verjenek át, mit kell nézni?
Igy jártál, most nem bántásbol, de mennyi ész kell hitelt felvenni másnak?
Ügyvédet nézhetsz, de aláírtad, érvényes a szerződés, nem fog vele semmit csinálni.
Velem is akartak felvetetni 18 évesen, (nem apáék), mire kinevettem öket. Persze én lettem a szemét, de nem érdekel, nehogy már én húzzam ki öejet a szarbol egyetemistaként, mert a két dolgozo ember nem tud gazdálkodni.
Óriási hiba volt másnak hitelt venni..
Még saját részre is iszonyúan meg kell gondolni.Másnak meg egyenesen tilos! Vegye fel magának! Ha meg nem engedi a bank, az okkal van! Kb bárki vehet fel hitelt, kivéve ha úgy látja a bank, hogy nem fogja tudni fizetni, esetleg bar listán is van.. Okkal van, ha valaki nem tud felvenni..
Keress egy ügyvédet és próbáld elintézni, hogy a szüleid fizessék, ne rád háruljon.
Albérletnél ha kevés pénzed van, akkor a legjobb, ha szobát bérelsz. Akkor a rezsi és az albérleti díj is megoszlik.
Nem mindegy, hogy mondjuk a közös költséget, az internetet egyedül kell fizetned, vagy eloszlik 3-4 fele.Ugyanúgy az albérleti díj is megoszlik.
Keresgélj, facebookon sok albérletes csoport van településenként.
Első és legfontosabb: tudd mit keresel és mennyiért, mennyit tudsz rászánni. Ha ez megvan, már könnyebb lesz válogatni a kismillió (fele így is átverés) hirdetés között.
Tapasztalat, h egy jobb környéken a normális méretű szoba 60e+rezsi, ami olyan 80-ra jön ki, attól függ, h hányan laktok benne, rosszabb helyen már van 40+rezsiért. Ha egyedül szeretnél lakni, azt jól gondold meg, mert kb egy fizetésnyi pénzt elkérnek. 100-120e+rezsi az átlag. Ha olcsóbb, akkot nagyon lepukkant, drágábbért meg nem érdemes. Ha mégis van olcsóbb, azt már elvitték, mire a hirdetést elolvastad.
Sztem első körben ismerősnél érdeklődj, kevésbé fognak átverni. Ja, és hidd el, hiába mész valakikhez lakni, legyenek bármilyen kedvesek első/második látásra, LAKVA ISMERSZIK MEG AZ EMBER! Próbálj olyan helyet keresni, ahol max 1 havi kauciót kérnek, be van rendezve, jó a közlekedés, és ha van szerződés, azt elsőnek egy ügyvédnek mutasd meg, és ne írj alá semmit, amíg el nem olvastad a másolatot, otthon, egyedül, nyugodt körülmények között. Engem így vertek át, végig pofázott a nyanya, amíg olvastam a szerződést, arról, h mindent alaposan el kell olvasni. Csak arról felejtett el szólni, h penészes a lakás, amit egy undormány képpel takart el. Szóval vannak, nem is kevesen, akiknek van bőr a képükön. Sok szerencsét, és fontos tanulság: hitelt csak magadnak, csak nagyon szükséges esetben szabad felvenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!