Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szeretnék utazni de a szüleim...

Szeretnék utazni de a szüleim nem akarnak! Mit csináljak?

Figyelt kérdés

14 éves vagyok és még sosem voltam a szüleimmel nyaralalni. Nem a pénz miatt, idén Londonba is eljutottam a sulimmal. Egész nyáron itthol ülök, de ők csak azt hajtják hogy tanuljak és takarítsak. Nagyon szeretnék elmenni velük valahova, de az a baj, hogy a munkájuk nem engedi hogy egy hétvégénél tovább legyunk.

Folyton csak azt látom, hogy a körülöttem lévő emberek utaznak, járják a világot én meg egész nap csak itthol ülök és irogykedve sírok hogy milyen jó másoknak.

Nem hiszem hogy sokan át tudják érezni a problémámat, de akkor is úgy voltam vele hogy leírom. Ha valaki már élte ezt túl akkor tudna tippet adni hogy mivel győzzem meg a szüleimet, hogy nyaralni menjunk?

2017. aug. 2. 13:17
 1/10 anonim ***** válasza:
96%

Ez nem egyszerű. Vagy van valakinek igénye a nyaralásra, vagy nincs. Mi mondjuk mentünk Balatonra meg ide-ida, mikor kisebb voltam, aztán 10-11 éves lehettem, amikor először kijutottunk Olaszországba. Ha lett volna már akkor Facebook meg Instagram, tutira posztoltunk volna képeket a pálmafa alatt, mosolyogva. A valóság az volt, hogy első nap, az első órában sikeresen eltörtem a lábujjamat egy hülye játszótéri játékon, aztán utána folyamatosan fájt, a szüleim meg azt hitték, hogy csak nyavalygok. 2 nappal később így kellett végigsétálnom fél Velencét. Emlékszem arra a bazi nagy térre a galambokkal, meg hogy rohadtul fájt a lábujjam. Meg a tengerre, ami sós volt, és ragadtam utána, ezért mindig le kellett tusolni.

Ezt csak azért mesélem el, mert a szociális médián keresztül csak azt látod, hogy mindenkinek mennyire jó, milyen szuperül telik a nyara, miközben az év többi 350 napján többek között azért dolgozik, hogy ezt megmutathassa. Nézd, most koktélt iszom, nézd, most a medencében napozok, nézd, most szörfözök a tengerben. De amikor a romlott ételtől f0sik az olcsó panzióban, arról nem tesz fel képet, sem arról, amikor szétvágja a kagyló a lábát a tengerben. Sem a medúzacsípésről, sem arról, hogy az autóban felejtett mobilja felrobbant.

Szóval csak ne irigykedj sírva senkire, mert nem biztos, hogy nekik annyival jobb, mint neked. Voltál Londonban, ez tök jó. Remélem, tetszett. Mások meg elmentek most Riminibe egy hétre. Tudod, mi a legérdekesebb Riminiben? Hogy ötezer ugyanolyan napernyő van a tengerparton. Messziről, amikor sétálsz a forró homokban, jól néz ki. Amikor ott vagy a parton, már nem tudsz erre figyelni, mert tele van a part ott heverő emberekkel, és figyelni kell, hova lépsz. Az út Riminibe meg majdnem ugyanolyan, mint amikor Budapestről elmentek a Balatonra. Na jó, annyira azért nem szép.

2017. aug. 2. 13:34
 2/10 anonim ***** válasza:
96%

"Folyton csak azt látom, hogy a körülöttem lévő emberek utaznak, járják a világot"

Olvass több gyk-t, itt mindenki arról panaszkodik, hogy nincs pénze nyaralni menni. ;-)

[link]

2017. aug. 2. 13:41
 3/10 anonim ***** válasza:
95%
Ne otthon ülj. Nyáron nem kell tanulni se. Ha ki akarsz mozdulni -tudom nem ugyanaz, de legalább nem unatkozol- menj le fagyizni, sétálni, ha van baráti köröd, akkor velük strandra.
2017. aug. 2. 13:42
 4/10 anonim ***** válasza:
55%

Mennyi a szüleid havi bevétele?

Ha albérletben laktok, az havi mennyit jelent rezsivel együtt?

Mennyi megy el az ételre 1 hónapban?

Mennyi megy el tisztálkodási szerekre betétre/tamponra?

Mennyi az üzemanyag 1 hónapban? Vagy a bérlet fejenként?

Mennyi marad hó végére?

2017. aug. 2. 13:43
 5/10 anonim ***** válasza:
18%
költözz el
2017. aug. 2. 13:44
 6/10 anonim ***** válasza:
77%
" Nagyon szeretnék elmenni velük valahova, de az a baj, hogy a munkájuk nem engedi hogy egy hétvégénél tovább legyunk. " - ez hülyeség. Mindenkinek jár a szabadság, nekik is ki kellene venni. Olyan nincs, hogy a munka miatt nem lehet... honnan veszed, hogy csak ennyit tudnátok menni? Az is előfordulhat, hogy nincs rá keret.
2017. aug. 2. 13:48
 7/10 anonim ***** válasza:
96%

"Mindenkinek jár a szabadság"

Ja, elvileg... Gyakorlatilag meg van, akinek évek óta nem adják ki a szabiját. Ha pampog, esetleg ki is rúgják...

2017. aug. 2. 13:52
 8/10 anonim ***** válasza:

Egyáltalán van rá pénzük, meg igányük, hogy utazzanak?

Tudod, te otthon ülsz, ök állo nap dolgoznak, és egy hajtos hét után örül az ember, hogy végre leülhet, nem még a nyaralás (utazás, költségek számolgatása, szállás, stb) nyügjével kelljen foglalkoznia.

Merthogy neked csak annyi, hogy megyünk, de nekik egy csomo plusz dolog és ott sem feltétlen kapcsolodnak ám ki.

Nekem sincs igényem nyaralgatni, mikor végre hazaeshetek pénteken a melóból, max egy napos kis kirándulás és ennyi.

2017. aug. 2. 19:16
 9/10 A kérdező kommentje:
Nem a penzzel van baj,mint a leírásban is írtam,tökéletesen megélünk,az egyetlen probléma az idővel van. A szüleimnek vállalkozása van, lehetetlen ott hagyni,mert akkor minden borul
2017. aug. 13. 16:26
 10/10 anonim ***** válasza:

Ha végigsöpörne a vállakozáson az influenzaszezon, akkor belátnák, hogy akár egy-két hétre is le lehet állni, akkor se dől össze a világ. Elég szomorú, ha csak kényszerből hajlandóak leállni...

Próbáld meg legalább azt elérni, hogy ha idén már nem is, de majd jövőre tudassák az összes ügyféllel/partnerrel jóelőre, hogy mikor lesz az az egy-két hét, amikor szabira mennek. Ha 14 éves vagy és még sose mentetek együtt nyaralni a vállalkozás miatt, akkor biztos be van már járatva annyira, biztos van már annyira stabil ügyfélkör, hogy megoldható. Csak akarniuk kéne. Egyedül rajtuk múlik. Juttasd eszükbe azt is, hogy már csak pár évig van esélyük rá, hogy velük akarjon nyaralni a 14 éves gyerekük, mert egyre inkább másokkal akarsz majd. Ezeket az éveket nem fogják tudni visszahozni. Sok sikert!

2017. aug. 14. 20:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!