Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Melyik családtagod halálát...

Melyik családtagod halálát telt évekbe, hogy elfogadd?

Figyelt kérdés
Mennyi időbe telt?

dec. 30. 23:42
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Nagymamámét. Az első néhány napban fájt, aztán beraktam a fiók mélyére és eltemettem. Nem dolgoztam fel, nem nagyon foglalkoztam vele, mert ha csak eszembejutott már sírtam, szóval inkább távoltartottam magam azoktól a szituacióktól, ahol róla kellett volna beszélni. 4 év után egy véletlen beszélgetés alatt jött fel, ami megsiratott és akkor jöttem rá, hogy ideje lenne nem elnyomni, hanem feldolgozni. Ami innentől néhány hónapig tartott szép lassan már tudtam beszélni róla sírás nélkül, meg már néha sikerül mosolyogva mesélni néhàny vele kapcsolatos storyt, de szerintem még mindig nem vagyok teljesen kész ezzel a folyamattal
dec. 30. 23:54
 2/15 anonim ***** válasza:
81%

Hogy elfogadjam? Az nem sikerült. Sok év alatt tudtam megérteni azt, hogy van aranykor amikor csinálsz mindent, élsz, dolgozol, családhoz mész haza, és onnantól pedig ha baj van jön a lelki törés.

Hozzátartozó halálát szerintem a legtöbb ember nem fogadja el, olyankor az élők is megsínylik, és nem azonnal de később kijön az családtagokon.

12 év után van hogy álmodok azzal hogy csörög a telefon, felveszem, és aktívan beszélünk hogy mi újság, X időre ott vagyok, és arra kelek fel ránézek a telefonra, én meg kitakarózva még fekszek, az egy fájdalom, mai napig.

Sajnos az alkohol is így került képbe hónapokig, volt hogy félig az ágyra fekve keltem föl, az üveg kiborulva a parkettán, hetente 2 másnaposság, magamba néztem és sikerült abba hagyni.

A régi emlékeket, felvételeket 12 év után sem tudtam megnézni, 2-3 éve előjött a szülői ötlet hogy megnézzük-e az emlékeket, ráztam a fejem, majd kimentem az udvarra és elbőgtem magam 28-29 évesen, úgy fáj a mai napig az a szűk 2 hónap.

32F

dec. 31. 00:47
 3/15 anonim ***** válasza:
24%
Halállal kevésbé, inkább az életbenlevő rokonaimmal vannak bajaim. Azt nehéz elfogadni, minek van még ilyen itt!? Mehkeseríteni mások életét...
dec. 31. 01:58
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Nagyanyám és párom halála, hónapok voltak mire megtanultam vele élni.
dec. 31. 07:01
 5/15 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
47%
nem volt ilyen, azonnal megértettem, hogy meghaltak.
dec. 31. 07:52
 6/15 anonim ***** válasza:
55%
Az hogy fáj, vagy az, hogy sokáig űr marad valaki után, az nyilván természetes. Az elfogadás meg ide az én mentalitásommal nem értelmezhető. Az Élet nem olyan, hogy megkérdez, hogy ezt kéred? Elfogadod? Akkor tessék. Az Életnek nem mondhatod azt, hogy ezt nem fogadom el, és nem kérem. Megkaptad, és nincs apelláta.
dec. 31. 08:16
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

A nincs apelláta és a nem elfogadás nem ugyanaz, utolsó.

Nekem a 15. heten elvesztett terhességem/gyerekem ilyen. 10 éve volt, de még mindig “nincs a helyén”.

dec. 31. 08:30
 8/15 anonim ***** válasza:
69%

Nekem sem volt ilyen.

Többet kellene beszélni társadalmi és egyeni szinten a halálról mert ez a struccpolitika ilyen következményekkel jár, mint amit leírt pár válaszoló.

dec. 31. 08:42
 9/15 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
71%

ma 08:30

Szerintem tisztázzuk, mire gondolt a kérdező :)

Az "elfogadás" szó az én értelmezésemben azt jelenti, hogy disszonanciába került a valósággal és nem FOGADJA EL azt.

Ha arra gondolt, hogy meddig tart, amíg a rokon elvesztése nem befolyásolja már a mindennapi életben, arra más szót használnék. Vagy ha arra gondolt, hogy meddig hiányzik, meddig fáj. Nyilván én is gondolok gyakran a lassan 10 éve elhunyt apámra, vagy akár a 30 éve elhunyt nagyapámra is.

dec. 31. 08:57
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Anyukám két és fél éve ment el, gyors lefolyású betegségben, két hónap alatt. Hatvanöt éves volt, ami nem olyan sok egyébként se, de ő tipikusan a 20 évet letagadhatna kategória volt, kinézetre és állapotra, viselkedésre is. Nagyon váratlanul jött a betegsége, a halála, a mai napig nem értem, nem tudom elfogadni, hogy megtörtént. Szerintem nem is fogom sose, csak belefàsulni az egészbe. Feldolgozva sincs természetesen, pszichológussal kellene végigmenni a folyamaton, majd egyszer talán eljutok egyhez.
dec. 31. 09:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!