Hogyan reagálnátok, ha felnőttként születne testvéretek?
Exemnél így volt, ő és 3 évvel fiatalabb öccse voltak az első házasságból, korai gyerekek, ő még az egyetemi éveik alatt született. Az apja soha nem volt a hűség mintaképe, de az anyja sokáig tűrt (na mondjuk az ő családjuk a jó példa arra, hogy művelt, sokdiplomás, okos, kedves, jófej emberek amúgy hogy tudják... hát ha nem is tönkretenni egymást és a gyerekeiket, de mondjuk hogy tudnak jó nagy defekteket okozni egymásnak).
Aztán elváltak, és lett egy új, exemnél pár évvel idősebb nője (lehet, hogy a nő volt meg előbb és aztán jött a válás, már nem emlékszem, az exem kb. 26 éves volt, apja kb. 46, a nő kb. 30). Ott némi pislogás után rendeződtek a dolgok, pedig viszonylag komoly vagyonmegosztási kérdések is felmerültek, de egyrészt a pasi érezte, hogy itt most neki gesztusokat kell tennie, másrészt mindentől függetlenül amúgy jó apa volt anno, jó volt a kapcsolat a srácokkal, az új nő is tök normális volt, szóval nyilván nem azonnal, de azért rendeződtek a viszonyok. Pár év múlva megszületett a fiuk, akkor volt kb. 3-4 éves, amikor mi összekerültünk.
Több mint 4 évig jártunk, szóval voltam néhányszor náluk. A nő kicsit mindig be volt feszülve, bármennyire is normálisan kezelték, mintha attól félne, hogy na majd x év után majd most kezdi el valaki leordítani a fejét. :-D Anyja is kultúráltan tartotta a távolságot, bár ő azért komolyan megrogyott egy ponton, de volt annyira érett, hogy nem a nőn meg a volt férjén verte le. A kisebbik fiú esküvőjén mindenki ott volt, semmi botrány nem volt. De az exemmel többek között azért mentünk szét, mert egy őszinte kommunikációra képtelen, konfliktuskerülő, enyhén nárcisztikus alak lett a családi minták alapján, én meg ezt nem tudtam és nem is akartam kezelni.
Namost azt nem tudom nektek milyen a viszonyotok anyukáddal, és azzal együtt, hogy érthető a sokk, pontosan miért fogadtátok rosszul a hírt? Miért lesz ez nektek rossz? Milyen hátrányt, bajt, rosszat okoz ez nektek? Ha jól értem még csak nem is arról van szó, hogy másik apától hanem a ti szüleiteknek születik most ilyen késői gyereke? Felnőttek vagytok már, ez az időszak a leválásról, a saját élet/család kialakításáról szól, szóval ott valami gubanc van a fejekben, ha egy kistesó érkezése ilyen negatív hír.
de hat meg nem szuletett meg! en rohadtul aggodnek 1. anyam elvesziti a magzatot 2. genetikaibetegsege lesz a bavanak
3.koraszulott lesz
4. anyum nem fogja birni az elso 3 babas evet
5. ti niert fogadtatok rosszul?
hogy majd nem unokazik? vagy az orokseg vagy mi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!