Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyire gyakori, hogy valaki...

Mennyire gyakori, hogy valaki felnőttként alig tartson kapcsolatot a szüleivel, testvéreivel?

Figyelt kérdés
Én ebben a cipőben járok, igazából elég diszfunkcionális családban nőttem fel, sosem éreztem, hogy kiálltak volna mellettem vagy bátorítottak volna. Az igazsághoz hozzátartozik persze az is, hogy én is követtem el hibákat és bántottam meg másokat. Igazából miután továbbtanultam és elkezdtem dolgozni jöttem rá, hogy lehet valódi önbizalmat is szerezni és egyáltalán nem vagyok annyira életképtelen, mint amilyennek tartottak. Most már más városban is élek, havonta egy-két telefon anyámmal, apám már meghalt, az öcsémmel még ennyi sincs, karácsonyi időszakban pár napra találkozunk és ennyi. Én valahogy megtanultam ezzel együtt élni, de ha valaki idegennek elmesélem, akkor megrökönyödést vált ki és nem érti hogy nincs olyan összetartás, mint általában.

2023. szept. 23. 11:48
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
66%
Sokan eltávolodnak felnőtt koruk elején a családjuktól, élvezik, a teljes önállóságát. Inkább az a kérdés, hogy később visszatalálnak-e a családjukhoz, vagy tovább nő a távolság.
2023. szept. 23. 19:34
 12/14 anonim ***** válasza:
80%
Sajnos eléggé.
2023. szept. 24. 00:58
 13/14 anonim ***** válasza:
93%
Én anyumhoz megyek 2-3 hetente. Van egy nővérem, vele meg ritkán találkozok, csak ha valami ünnep van. Teljesen más életet élünk...., nincs témánk.
2023. szept. 24. 08:38
 14/14 anonim ***** válasza:
84%

Jóval gyakoribb, mint azt sokan képzelik, csak ugye ilyesmiről nem beszél senki nyilvánosan, mert magánügy.

Plusz el kell jutni idáig fejben, lélekben, hogy oké, akkor minden kapcsolatot megszakítok a családdal, mert felnőtt létemre is lehúznak, aláznak, gyerekként kezelnek, etc.etc - és ez idő (meg jópár embernek nem sikerül, mert "jaj, mégiscsak az anyám").

2023. szept. 24. 09:15
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!