Hogyan legyen jó kapcsolatom a párom gyerekeivel, ha már szobák elosztásán elakadunk?
Adott egy 5 szobás ház, ami a pároméké volt a válás előtt, én megvettem. Mikor beköltöztünk, egy szoba lett a felnőtt szoba, egy a gyerek szoba, egy az ő gyerekeinek a szobája, egy a tesóm szobája, egy pedig a rumli szoba, itt varrok, teregetek, vasalok, stb.
Az egy dolog, hogy alapból nem fogadtak örömmel a gyerekei, de most, fél évvel az összeköltözés után is áll a bál, hogy én kitúrtam őket a szobáikból. Mégis hogyan kellett volna máshogy alakítani?
Néha olyan elkeserítő, pedig annyira próbálkozom és mégsem tudok közelebb kerülni hozzájuk, ez viszont eléggé rányomja a bélyegét a mindennapokra is.
12, 11 és 9 évesek.
A te házadban adják meg neked a tiszteletet a vendég gyerekek. Ha valami nem tetszik nekik, akkor jöjjenek ritkábban, nem kötelező ott aludniuk, találkozzanak máshol az apjukkal. Örülhetnének, hogy egyáltalán fenntartasz nekik egy külön szobát, elvéve egyet a sajájaidtól a saját házadban, és nem csak vendégmatracokon aludhatnak.
Nehéz helyzetben vagy, de nem hinném, hogy a hozzáépítés lenne a megoldás. Továbbra is kedvesen fogadnám őket (ha tényleg úgy érzed, de szerintem még az sem kötelező, hogy fogadd öket, nem hogy kedvesen), de ha balhéznak, akkor fel is út, le is út. Lehet, hogy kegyetlennek hangzik, de talán egy ilyen után megtanulnák értékelni azt, hogy egyáltalán mehetnek.
"Az anyjukkal és a nevelőapjukkal egy 3 szobás lakásban laknak, ott, úgy van az elosztas, hogy a két nagy van külön, a kisebb meg a másfel éves féltesójával egy másik szobában."
Kezdesz rendesen belekavarodni. A 3 szobás lakásban a két nagyobb gyerek van KÜLÖN - vagyis ez 2 szoba - a kisebb meg a még kisebbel együtt - ez még 1 szoba. A szülők meg beköltöztek a szomszédhoz, vagy a fürdőszobában laknak?
A párod sem a legélesebb kés a fiókban, amiért ebbe belement, nekem már csak a felvetés is kizárt és szakítóok (de hát a gyerekek tűrjenek, ők úgyis kicsik).
Szerencsétlenek - a helyükben én amint betöltöm a 18-at vissza se néznék - mint tettem is hasonló helyzetben.
Aha, nem tetszenek a válaszok, már alakítgatod a sztorit, hogy őket hozd ki szrul.
Nev.anyám 2.0 :D
Azt sem igazán értem, miért vannak ennyit nálatok? Van anyjuk, nevelőapjuk.
Talán mert az apjuk ugyanolyan szülőjük, mint az anyjuk. Aki gyerekes pasival kezd, annak számítania kell arra, hogy a gyerekek nem csak minden második héten 2 napot vannak az apjukkal. Akár vele is élhetnek.
Szerintem túllelkized. Ne keresd a kegyeiket. Semmivel nem élnének jobb körülmények között, ha te nem lennél az apjuk életében, sőt, ha jól sejtem, az apjuk kb hajléktalan lenne, de semmi esetre sem tudna nekik jelenleg jobb feltételeket nyújtani. Nem tartozol nekik semmivel, nem a te gyerekeid, nem közös a ház az apjukkal.
Ha az apjuk nem mondja meg nekik, mondd meg te nyugodtan, tárgyilagosan, hogy ez van, magadnak vetted a házat, és máshogy nem lehet megoldani.
Egyébként valóban igaz, amit valaki irt, hogy főnyeremény a párod. Kényelmesen élhetnél, a saját gyerekeidnek lehetne külön szobájuk, aztán hoz neked még 3 gyereket is, akik utálnak…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!