Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan legyen jó kapcsolatom...

Hogyan legyen jó kapcsolatom a párom gyerekeivel, ha már szobák elosztásán elakadunk?

Figyelt kérdés

Adott egy 5 szobás ház, ami a pároméké volt a válás előtt, én megvettem. Mikor beköltöztünk, egy szoba lett a felnőtt szoba, egy a gyerek szoba, egy az ő gyerekeinek a szobája, egy a tesóm szobája, egy pedig a rumli szoba, itt varrok, teregetek, vasalok, stb.

Az egy dolog, hogy alapból nem fogadtak örömmel a gyerekei, de most, fél évvel az összeköltözés után is áll a bál, hogy én kitúrtam őket a szobáikból. Mégis hogyan kellett volna máshogy alakítani?

Néha olyan elkeserítő, pedig annyira próbálkozom és mégsem tudok közelebb kerülni hozzájuk, ez viszont eléggé rányomja a bélyegét a mindennapokra is.

12, 11 és 9 évesek.

2023. aug. 12. 14:12
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
91%
Nekem elég furcsa, hogy egy 3 gyerekes elvált ember azzal a nővel jön össze, aki megvette a házukat. De biztos paranoiás vagyok...
2023. aug. 12. 16:07
 22/47 anonim ***** válasza:
99%

Oké, tehát Te vettél magadnak egy házat, ahova eredetileg be akartad költöztetni a gyerekeidet és a testvéredet (aki önálló életvitelre képtelen) - és erre elég is lett volna a ház.

Az eladás kapcsán megismerted a párodat, aki hozzad költözött. Mivel neki vannak gyerekei, időnként jönnek, de hármuknak csak egy szobát tudtok biztosítani - ez így valóban kellemetlen, de érthető, hiszen a te gyerekeidnek is egy szoba jut, és a testvéredet sem teheted ki. Szerintem ez egy olyan dolog, amit a párodnak kell megbeszélnie a gyerekeivel, hogy nem te vagy a rossz ebben a sztoriban, hiszen nem erre az élethelyzetre vetted a házat, sőt, lényegében a saját gyerekeidtől veszel el egy szobát.

2023. aug. 12. 16:47
 23/47 A kérdező kommentje:

Az az igazság, hogy sem a párom, sem a gyerekek anyja nem érti, hogy mi a bajom, mert ők tényközlessel letudták a törtenetet a gyerekek felé. Megmondták nekik, hogy ez van, ezt kell szeretni. Nekem ez azért rossz, mert én inkább próbalom őket partnerként kezelni és nem az 'amíg az én házamban laksz' dumával jönni nekik, mert azt régen én is gyűlöltem. Sem az anyjuknak sem az apjuknak nem szólnak be semmiért, sőt a nevelőapjuknak sem, csak nekem. Valószínűleg én csinálok valamit nagyon rosszul, de tényleg nem tudom mit tehetnék másként. Csapjak én is az asztalra, hogy mindenki fogja be a száját, az van amit én mondok? Ez annyira nem én vagyok!

Az anyjukkal és a nevelőapjukkal egy 3 szobás lakásban laknak, ott, úgy van az elosztas, hogy a két nagy van külön, a kisebb meg a másfel éves féltesójával egy másik szobában.

2023. aug. 12. 17:18
 24/47 anonim ***** válasza:
97%
Jelen esetben mindenkinek alkalmazkodnia kell/ene. A párodnak a saját gyerekeivel kell megbeszélnie, mi a helyzet. Mivel nagy a zsúfoltság, így mindenkitől nagyfokú toleranciára van szükség. Ha a párod gyerekei vagy a testvéred erre nem képesek, kevesebb időt kellene ott tölteniük, bármennyire fájdalmas is ez.
2023. aug. 12. 17:20
 25/47 anonim ***** válasza:
76%
Eleve milyen gáz hogy azzá jössz össze akitől a házat vetted? 🤦
2023. aug. 12. 17:38
 26/47 anonim ***** válasza:
88%
Jó, a szitu így a 3.oldalra világos lett. Még egy kérdés maradt: mit csinált a párod a rengeteg pénzzel, amibe a ház került? Lehet, hogy a feléből kifizette az exet. Na most, akkor is jelenleg milliói kellenek, hogy legyenek neki tőled. Nem ismerem a viszonyokat, de ebből a pénzből tulajdoni hányad fejében valamilyen irányba bővíteni kéne a házat. Tetőtérbeépítés, hozzátoldás, esetleg egy miniház a tesódnak az udvaron. Mérjétek fel a lehetőségeket! Nem te vagy a hibás, de a gyerekeknek most nagyon rossz, mert ha te nem jössz a képbe, akkor az apjuk tudott volna venni egy akkora lakást, amiben elfér a gyerekeivel, és most mindnek vagy majdnem mindnek lenne külön szobája. A kicsik gondolom nem is értik a tulajdoni viszonyokat, hogy az már nem az ő házuk. Szóval ismételten kérdem, mi lett a ház árával? Mert abból a pénzből kéne a párodnak helyrerakni az áldatlan állapotokat.
2023. aug. 12. 18:11
 27/47 anonim ***** válasza:
70%

El kell őket vetetni. :)

A te házadban laknak, ha nem tetszik nekik, költözhetnek ahova csak akarnak.

2023. aug. 12. 18:24
 28/47 anonim ***** válasza:
84%

"A párommal a házvásárlás során ismerkedtünk meg, és csak utána jöttünk össze. Az árverezés előtti utolsó pillanatos eladás volt, 1/1 tulajdonos vagyok."

Ez így azért elég morbid.

Ne csodálkozz, hogy nem rajonganak érted a gyerekek. Az egy dolog, hogy jogszerű árverésen megvenni az eladósodott emberek házát, de olyat még nem hallottam, hogy az ilyen vevőbe megszeret az elárverezett ház tulajdonosa, a gyerekei pedig tuti nem fogják megkedvelni.

2023. aug. 12. 18:57
 29/47 anonim ***** válasza:
82%
#26 jah, locsoljon bele csomó pénzt a közösbe, aztán ha jövőre szétmennek, akkor? "Vidd el a tetőtered a házamról!!"?
2023. aug. 12. 19:01
 30/47 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem itt nincs pénz, mert elment az adósság törlesztésére. Ez a fazon tényleg egy főnyeremény.
2023. aug. 12. 19:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!