Kiköltöztünk külföldre kb 20 évig tartott amíg megmásztam a ranglétrát és most már diplomás állásom van. A feleségem karrierista nő és tanulni és fejlődni szeretne viszont a szakmáját kint nem tudjuk elismertetni és csak otthon tudna érvényesülni. A gyerekek picik most kezdik az ovit ő menne vissza dolgozni de haza akar menni mivel ahol lakunk kevésnek érzi magát. Hogyan magyarázzam el neki ha hazamegyünk sajnos olyan kevés lesz a fizetése hogy kb éhenhalunk. Őt nem érdekli, így is azt sorolja hogy a karrier fontos, nem szeret főzni így spórolni sem tudunk. Mit lehet ilyenkor tenni?
Akkor újra tanulja. De megegyszer, a kérdező azt írja, anyu fizetésből Magyarországon éhen halnának, ergo nem számvitel, nem jog
2023. júl. 24. 07:18
22/51 anonim válasza:
Ha olyan nagy kihívásra vágyik, miért nem tanult meg az adott ország nyelvén?
Szerintem csak cikinek érzi az alja munkát.
2023. júl. 24. 07:24
23/51 anonim válasza:
22, hol olvasod, hogy nem tudja a nyelvet???
És én pl nem érzem alja munkának a takarítást, de nem csinálnám. Hálás vagyok, hogy kicsit jobb szellemei képességgel áldott meg a sors, mint sokakat, szorgalmam is van mellé, tanulhattam is, van lehetőségem mást csinálni. Nem azért nem takarítanék, mert lenézem, hanem azért, mert lelkileg tönkrevágna, ha azt érezném, hogy azért ennél többre vagyok képes.
2023. júl. 24. 08:12
24/51 anonim válasza:
Nem olvassa sehol, hogy nem tudja a nyelvet, csupán józan paraszti esszel vegiggondolja, hogy ha van x diplomája valakinek, amit nyilván azért szerzett meg, mert érdekli, szereti, akkor miért nem abban dolgozik, miért takarit? Nyilvánvalóan azért, mert nem tudja a nyelvet. Nekem is van élelmiszer mérnök ismerősöm, aki a Burger Kingben süti a hamburgert, mert nem megy neki a nyelv.
2023. júl. 24. 08:15
25/51 anonim válasza:
24, akkor idézem a 22-t: Ha olyan nagy kihívásra vágyik, miért nem tanult meg az adott ország nyelvén?
2023. júl. 24. 08:17
26/51 anonim válasza:
Akkor megegyszer leirom, óvodás azinten, mert láthatóan nem megy: egy diplomás két okból fog takarítást vállalni. Olyan keveset keres a vegzettsegevel, hogy abból éhen hal, vagy külföldön él és nem beszéli a nyelvet.
2023. júl. 24. 08:23
27/51 anonim válasza:
Neked hogyan lehetne elmagyarázni a fordítottját?
Teljesen mást akartok, de azt látom, hogy itt a lényeg, hogy a másik lássa be, neked van igazad, holott ebben az esetben csak azért, mert neked az lenne a jó.
2023. júl. 24. 08:36
28/51 anonim válasza:
Magyarázd el a forditottjat, kérlek. Innen nézve a forditittja az, hogy tökéletesen beszéli a nyelvet, de inkább takarít, minthogy a szakmájában dolgozzon, illetve halálra keresne magát a szakmájában, de inkább takarit.
2023. júl. 24. 08:48
29/51 anonim válasza:
Ha 20 éve költöztetek ki és a gyerekek most mennek oviba, akkor gondolom csinált valamit előtte is a "karrierista nő".
Meg gondolom eddig nem tudtad, hogy neki fontos a munkája, nem szeret otthon ülni, teljesen hirtelen csapásként ért.
Vagy csak uszítani szeretnéd itt a népet a szándékosan homályosan fogalmazott kérdéssel?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!