A gyerekek vagy a karriert válasszuk?
Értem én, de mindezt 20 év után?
Amúgy lehet csak fellángolás ez nála, 20 év alatt könnyű beleszokni a könnyű munkába, nincs kihívás, kevés felelősség, pláne ha jól is élnek.
Ha randizni akarsz, nyilván ciki, hogy takarítónő vagy, de ő nem pasizni akar.
És mi van, ha mindent feldobnak, és 1-2 év után rájön, hogy jobb volt a régi élete?
Főleg egy idegen országban, a kutyát nem érdekli, hogy ki vagy.
Itthon vannak így az emberek.
No, ebben tényleg egyetértek veled: tanítani ne gyere haza. Biztosan te is követed a politikai eseményeket, a fizetés csak a problémák csúcsa, de minden más szempontból is abszolút trágya ma az állami közoktatás.
A feleséged miért nem képes megtanulni németül (osztrák dialektusban), mikor sok éve kint éltek? Én ezt szimplán élhetetlenségnek tartom. Az orvosi diploma a legegyszerűbben elismertethető: az elmúlt 20 évben rengeteg magyar orvos távozott nyugatra (EU-tagországba), ez közismert tény.
Szerintem mondd meg a feleségednek, hogy támogatod, hogy karriert építsen orvosként Ausztriában. Ehhez tegye oda magát a nyelvtanulásban. Ha nem megy magától, akkor járjon tanfolyamokra, fizessetek meg magántanárt stb. De az tényleg nagy marhaság lenne, hogy a kinti tanári és orvosi fizetést felcseréljétek a magyar tanári és háziorvosi fizetésre. Amellett egy nyugodt, kiegyensúlyozott demokráciában élhettek, itthon meg egy egyre sötétebb diktatúra bontakozik ki. Lehet, hogy Mo. előbb-utóbb kilép az EU-ból meg a NATO-ból és teljesen bezárkózik. Örüljetek, hogy kint megvetettétek a lábatokat, nehogy most visszagyertek.
A probléma csak annyi hogy az eredeti meséd szerint az asszony diplomája használhatatlan Magyarországon, az ő fizetéséből halnatok éhen...
" Hogyan magyarázzam el neki ha hazamegyünk sajnos olyan kevés lesz a fizetése hogy kb éhenhalunk. "
Olyan orvosi szak nem létezik, hogy "háziorvos", csak olyan van, hogy belgyógyász, vagy egyéb szakterület.
Speciel ha valaki orvosként nem boldogul a világban, ahol a máj vagy a szív ugyanott van Mozambikban, Sanghajban, Mexikóban mint Kiskunfélegyházán - ezért is ismerték el az orvosi diplomát még abban az időkben is, amikor a többit még nem - azzal komoly bajok vannak. (Miközben te a tanári diplomáddal remekül boldogulsz,... kac-kac!)
Ordas nagy kamu Kérdező, tényleg ne unatkozz már ennyire!
48-as, de igen, létezik háziorvosi szakvizsga. Konkrétan a háziorvosnak azt kell letennie.
Sok kamu van a gyakorin, de ez pont nem tűnik annak.
A kérdező a 43-as kommentjében írta, hogy a nyelvtudás az akadálya a felesége kinti munkavállalásának. Mielőtt nekitámadsz a kérdezőnek, legalább fusd át a válaszokat, és a kérdező kommentjeit olvasd el, mert így könnyen lukat rúghatsz.
Egyébként én is hallottam, hogy Ausztriában az dolgozhat orvosként, aki egy speciális nyelvvizsgát letesz, ami nem könnyű. Persze nyilván nem lehetetlen, pláne, ha évek óta kint él valaki és valóban meg akar ott kapaszkodni. Szerintem inkább pont az van, hogy a kérdező felesége haza akar jönni érzelmi okokból és minden más csak kifogás.
"Egyébként én is hallottam, hogy Ausztriában az dolgozhat orvosként, aki egy speciális nyelvvizsgát letesz, ami nem könnyű. "
A vilagon minden országban kell az adott ország hivatalos nyelvén egy speciális szakmai nyelvvizsgat tenni. A betegnek meg kell értenie, amit az orvos mond, így bizony az orvos az, akinek az adott nyelvet tudnia kell. Momdjuk aki 20 év alatt nem tud megtanulni egy nyelvet arról azt se tudom elkepzelni, hogy el tudta végezni az orvosi egyetemet
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!