Mit tennétek ebben a helyzetben? (gyerekvállalás)
20-21 évesen ha teherbe esnétek, megtartanátok?
Egyetemre jártok, előttetek még az élet, annyi mindent akartok csinálni...utazni,bulizni, élni, stb.
a gyerek apja kitart mellettetek, boldog párkapcsolatban éltek évek óta. anyagilag nem vagytok túl jó helyzetben, annyi pénzt keresne az apja, hogy 2 embert se nagyon tudna eltartani, nemhogy hármat.
de szülői támogatás lenne.lelki, anyagi is.
Mit tennétek? indokolnátok is a választ?
Én márciusban lettem babás(májusban töltöttem a 20-at). Nálam nem volt kérdés, hogy megtartom-e. Imádom a gyermekeket, mindig is vártam már, hogy anya legyek(igaz, nem 20 éves koromra terveztem, de ha jönni akar, akkor hadd jöjjön...) Sokat foglalkozok gyermekekkel, egyetemen is gyógypedagógiát tanultam - egy évet kihagyok a Baba érkezése miatt - de jövőre folytatom.
A párommal ám mi elváltunk, úgyhogy egy ideig szüleim fognak segíteni.
Megtartottam, mert eleve nagyon abortuszellenes vagyok. Felelőtlenségem miatt nem ölném meg soha a gyermekem. Elvállalom a felelősséget, s becsületesen felnevelem a gyermekem. Egyáltalán nem bánom, hogy megtartottam!
Sokkal szebb dolog egy gyermeket nevelni, mint bulizni... Bulizással nem érsz el semmit az életben... "Kiéled magad"... szerintem máshogy kell "kiélni az életet..."
Utazást pedig meg lehet oldani a Babával is... ez nálam nem lenne probléma. Élvezni fogom az anyaság minden pillanatát.
Attól, hogy 20 évesen gyermeket szülsz nem kell begubózz, nem szűnik meg az élet...
Azt, hogy megtartod szerintem nem fogod megbánni... egy abortuszt viszont valószinűbb...
Gyerekvállalás előtt élni... miért, utána meghalsz?
Bár én nem akarok gyereket, de soha nem értettem ezt az indokot. Gyerekvállalás előtt még élek egy kicsit... ez a gyerekvállalásra rossz fényt vet. Szerintem gyerekkel is lehet "élni", bármit is takarjon ez.
Biztos, hogy nem vállalnám be.
Főleg hogyha az anyagi helyzet nem engedi meg.
Egy gyerekvállalás után nem lesz időd elvégezni az egyetemet, munkát találni, a barátod is lekorlátozódik.
A szüleitek nyakára fogjátok majd lepasszolni a gyereket, aztán esetleg rájöttök, hogy élni akartok még. Nem egy ismerősöm járt így.. Az én véleményem az, hogy első az anyagi biztonság, és egy biztos hely, ahova a gyerek megérkezhet, különben az egész élet egy nagy felfordulás lesz, és nem csak nektek, hanem a gyereknek is, ami fontosabb. (25/F)
A 16:00 órási hozzá szólónak biztos nincsenek anyagi nehézségei. Úgy nem nehéz gyereket nevelni. Nem akarnám bántani, de most babázott és már az utazáson gondolkodik?!
Elég sűrűn látom, hogy a kisbabát hordják a szülők a fesztiválokra meg egyéb helyekre ahol ordít a zene, és ezáltal a baba is. A szülő meg azt hiszi a gyerek ezt élvezni. Bucira tudnám verni az olyan szülőt :@ (és ez most nem a 16:00 órásihoz szólt)
az "élni" szó alatt azt értettem, hogy nem kell még felelősséget vállalnom, és magammal törődök, bármit megtehetek.
ha én egyszer szülök egy gyereket, akkor ő lesz az első, és legfontosabb.
akkor a pénzt nyilván nem karib-tengeri hajókázása fogom költeni, hanem a gyerekemre. ilyenekre gondoltam.
Biztos, hogy nem tartanám meg.
20-21 évesen még szinte "gyerek" az illető. Ráadásul előtte az élet. Onnantól kezdve nincs utazás, nincsenek spontán programok, a tanulásra nehezen lehet koncentrálni, a karrierjét sem tudja úgy építeni, mint gyerek nélkül. És lehet azt mondják a fiatal anyukák, hogy így is tökéletes az életük, de lehet még 100X jobb lett volna, ha rengeteg élménnyel gazdagodnak és csak utána szülnek gyereket.
Ráér 10 év múlva is.
"De ha te úgy érzed, hogy beéred 21 évesen egy kisgyerekkel, mindenről lemondva, akkor csináld! "
Egy gyerek nem elvesz, hanem hozzaad az elethez es semmirol sem kell lemondani. En bejartam a vilagot a babammal. Azert anyagilag nem is annyira megterhelo egy gyerek, amikor meg kicsi. Fel evig csak szoptattam, kajara igy nem koltottunk, pelenka havonta kb. 3-4 ezer Ft-bol jott ki, a butorokat meg a tobbit kb. 200 ezerbol ki lehetett hozni, de az sok evig jo. Szoval nem hiszem, hogy egy gyerek olyan draga, mint szokas mondani. Amikor kicsi, nem kell ra sokat kolteni abszolut es nem veletlenul kapod a csaladit meg a tobbit. Nem all meg az elet attol, hogy vkinek gyereke lesz. Epp, hogy akkor kezdodik el igazan...en soha nem ereztem, hogy most vege az eletemnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!