Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennétek ebben a helyzetbe...

Mit tennétek ebben a helyzetben? (gyerekvállalás)

Figyelt kérdés

20-21 évesen ha teherbe esnétek, megtartanátok?

Egyetemre jártok, előttetek még az élet, annyi mindent akartok csinálni...utazni,bulizni, élni, stb.

a gyerek apja kitart mellettetek, boldog párkapcsolatban éltek évek óta. anyagilag nem vagytok túl jó helyzetben, annyi pénzt keresne az apja, hogy 2 embert se nagyon tudna eltartani, nemhogy hármat.

de szülői támogatás lenne.lelki, anyagi is.

Mit tennétek? indokolnátok is a választ?

2010. okt. 13. 15:21
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
84%
Én megtartottam! Most 16éves és boldog vagyok, hogy ekkora gyerekem van, pedig nem volt mindig fenékig tejfel!
2010. okt. 13. 15:24
 2/34 anonim ***** válasza:
46%

Mindenképpen megtartanám. Az a gyerek nem tehet semmiről, én csináltam meg, ő csak élni akar.

Nem is értem, a mai világban, amikor mindenki számára elérhető és megfizethető a hatékony fogamzásgátlás, hogy lehet még mindig opció az abortusz. Aki nem akar gyereket, az védekezzen.

2010. okt. 13. 15:25
 3/34 A kérdező kommentje:

a hatékony fogamzásgátlás sem annyira hatékony mindig, tudnánk erre példákat mondani.

de az, aki fiatalon szült, az nem érzi valaminek a hiányát?

nem érzi azt, hogy kimaradt valami az életéből, akármennyire imádja a gyerekét?

2010. okt. 13. 15:28
 4/34 anonim ***** válasza:
86%

Kedves utolsó válaszoló!

Én sem szerettem volna még gyermeket és ennek érdekében gyógyszert szedtem (dienille.

Most van egy 4 hónapos gyönyörű kislányom.

Kedves Kérdező!

Nekem az utolsó évem volt az egyetemen és sajnos államvizsgázni sem tudtam, mert közben megindult nálam a szülés (gondolom az idegeskedés is közrejátszott)

Még én is szerettem volna világot látni meg bulizni, de így alakult és egyáltalán nem bánom.

A párom 100%-osan támogatott már a legelejétől és a szülők is melletünk álltak, állnak.

2010. okt. 13. 15:31
 5/34 anonim ***** válasza:
73%

Ugyanebben a helyzetben voltam 24 évesen. Nem vállaltam. Nem tudtam reális indokot mondani. Nem tudtuk volna biztosítani a megfelelő anyagi hátteret, nem láttam biztosnak a párom 100 %-ban (1,5 éve voltunk együtt), de ami számomra a legfontosabb volt: nem hittem, hogy még jó anyja lehetnék egy gyereknek.

Most (4 évvel később) még mindig nem bánom és biztos vagyok benne, hogy nálam ez volt a jó döntés.

A kérdés az, hogy ha nagyon mélyen magába néz az anyajelölt, akkor mit érez?

2010. okt. 13. 15:32
 6/34 anonim ***** válasza:
60%

Nagyon fiatal vagy még, és ha ráadásul még egyetemre is jársz, akkor nem valószínű, hogy végig fogod csinálni. Én nem tartanám meg, mert nem vagyok olyan anyatípus.

De ha te úgy érzed, hogy beéred 21 évesen egy kisgyerekkel, mindenről lemondva, akkor csináld! Mondjuk ha segítenek a szüleid is, az nem rossz, de ha a párod is ilyen fiatal, hát akkor a kapcsolatotokat egy gyerek sem fogja garantálni, ha ő rádöbben, hogy neki még nem kell ez az egész, persze mindezt akkor, amikor te már nyakig benne vagy!

Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie! Én nem vállalnám!

2010. okt. 13. 15:37
 7/34 A kérdező kommentje:

én 21 vagyok, a párom 27. amúgy a kérdést feltételes módban írtam, hogy ti mit tennétek, HA ebben a helyzetben lennétek.

nem vagyok terhes, csak ezen gondolkoztam, hogy mit tennék, ha becsúszna. védekezünk, de akkor is van rá esély, még ha csak egy kicsi is...

és rengeteget agyaltam ezen mostanában, ezért írtam ki a kérdést.

2010. okt. 13. 15:42
 8/34 anonim ***** válasza:
79%

Szia!

Én is voltam hasonló helyzetben. 21 évesen lettem várandós a babámmal. Megtartottam, pedig semmink nem volt. Én még tanultam, a párom, aki idő közben a férjem lett, akkor kezdett el éppen dolgozni élete legelső munkahelyén. Anyósomnál laktunk éppen 2 hónapja, mikor kiderült, jön a baba. Megtartottuk, és milyen jól tettük! Most első osztályos, és olyan kis okos a mi váratlan kisbabánk :) Azóta van 2 kisöcsikéje is a "nagy" fiúnknak. Lett házunk, saját életünk, s még mindig szeretjük egymást! Sőt! Az iskolát is befejeztem.

2010. okt. 13. 15:43
 9/34 anonim ***** válasza:
30%
te nem a debreceni egyetemre jársz véletlenül?
2010. okt. 13. 15:55
 10/34 anonim ***** válasza:
80%
Igazából a gyerekkel/mellette is lehet világot látni, tanulni, meg minden, csak könnyebb kifogásnak használni szegényt.
2010. okt. 13. 15:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!