Magyarországon luxus a gyerekvállalás?
Mióta terhes vagyok egyre több emberen érzem azt, hogy irigy. Nincs gondunk a megélhetéssel, férjem jól keres. És a párkapcsolatommal is minden rendben. Mégis ha valaki megtudja, hogy terhes vagyok nem szívből örül, hanem mondja a sok anyagi hátrányt. Én egyenlőre csak az örömet látom benne, és erre is akarok koncentrálni.
20 éves kismama, 6 hónaposak vagyunk :)
Sokan irigyek valóban,csak azt látják h mennyi kiadás,stb.
de ha ésszel vásárolsz,nem is akkora a kiadás mint sokan gondolják.
Mi nem éltünk fényesen,de be mertük vállalni a babát.
Sajnos egyre inkább az:S Ennek oka a munkanélküliség,a kiszámithatatlanság(munka szempontjából),kevés fizetés ,devizahitel tartozás....
Ilyen körülmények közé gondolom nem sokan mernek bevállalni gyereket.akinek meg már van inkább a saját szájuktól vonják meg az ételt csak hogy a kicsi normálisan egyen és ne szenvedjen hiányt semmiben,ez van,sajnos:(
Ti szerencsések vagytok!
A többségnek anyagi helyzetére való tekintettel, nem az. Az is közrejátszik sajnos, hogy olyan világban élünk, hogy nincs olyan, hogy fix munkahely.
Értem ezalatt azt, hogy bárkit bármikor kirúghatnak stb.
Nem luxus, csak a magyarok borzasztóan rosszul bánnak a pénzzel, emellett viszont hihetetlenül anyagiasak. Bármiről van szó, rögtön a pénzre gondolnak.
Ne foglalkozz ezzel, ha valaki ilyeneket mond, engedd el a füled mellett :)
Igen, sajnos az lett. De ne törődjetek ezzel, hanem élvezzétek a gyerekáldás örömeit. Igaz, hogy rövid távon előnyösebb a gyermektelenség, de hosszú távon pusztulást és hanyatlást hoz. Persze az emberek csak a rövid távú előnyöket nézik, ezért tartunk itt, ahol.
Remélem, pár éven belül nálunk is adottak lesznek a feltételek. Addig semmiképpen sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!