Magyarországon luxus a gyerekvállalás?
Mióta terhes vagyok egyre több emberen érzem azt, hogy irigy. Nincs gondunk a megélhetéssel, férjem jól keres. És a párkapcsolatommal is minden rendben. Mégis ha valaki megtudja, hogy terhes vagyok nem szívből örül, hanem mondja a sok anyagi hátrányt. Én egyenlőre csak az örömet látom benne, és erre is akarok koncentrálni.
20 éves kismama, 6 hónaposak vagyunk :)
Kedves 20 éves kismama: egyrészt nem vagyUNK terhesek, csak te vagy az, másrészt nem mások az irigyek rád, ha te szeretnéd azt, hogy mindenki irigy legyen rád.
Én azt gondolom, hogy ha VALÓBAN - a lelked legmélyéig - boldog kismama volnál, akkor egy fikarcnyit se érdekelne, hogy kinek van gyermeke és kinek nincs, hogy kinek miért nincs (mert az is magánügy ám, a legteljesebb! nem tudhatod, hogy kit és mennyire mélyen sértesz meg azzal, hogy látatlanból elítéled azért, mert nincs gyereke).
Nem, nem luxus a gyerekvállalás. Csak túldramatizálják. Viszont van egy csomó, ma huszon-harminc-negyvenes gyerek, aki az édesanyjából csak a kondezcsíkot látta. Az ilyen gyerekek ma felnőve olyan súlyos lelki gondokkal küszködnek, hogy az azt elképzelni sem meri a legtöbb ember - ha felfogná, beleőrülne. A nárcisztikus anyák a legrosszabb anyák.
Gyereket csinálni és kihordani, megszülni minden biológiailag egészséges nő képes. Ezzel nem kell kérkedni, mert ez természetes. Éppen olyan röhej, mintha én folyton azzal hencegnék, hogy magas vagyok.
AZTÁN jön a neheze! Anyává lenni, családdá lenni, felnevelni egy gyereket, az ő érdekeit nézni mindig, őt helyezni magunk elé, a magunk egúját visszszorítani, úgy nevelni, hogy ő önmaga legyen, ne a mi és a férjünk kopija...stb.
Megszülni a legtöbb nő képes a gyerekét. De hogy ANYÁVÁ lesz-e, az más tészta. És hogy MILYEN anyává....abba pedig már ne is menjünk bele.
Minden jót és boldog terhességet és babázást! Te így döntöttél, oké, nekem semmi bajom ezzel.( Tudd: én nem ítéllek el, de nem is vagyok rád irigy.) Legyél boldog. De aztán vállald a következményeket is, a hosszú távú következményekre gondolok: merthogy szülővé lenni NAGY FELELŐSSÉG.
Egy ártatlan gyerek életét egymerő önzésből, butasából tönkretenni, egy tiszta lelket, aki ránk bízatott, bemocskolni - ez a legeslegnagyobb gonoszság a világon, ami létezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!