Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Magyarországon luxus a gyerekv...

Magyarországon luxus a gyerekvállalás?

Figyelt kérdés

Mióta terhes vagyok egyre több emberen érzem azt, hogy irigy. Nincs gondunk a megélhetéssel, férjem jól keres. És a párkapcsolatommal is minden rendben. Mégis ha valaki megtudja, hogy terhes vagyok nem szívből örül, hanem mondja a sok anyagi hátrányt. Én egyenlőre csak az örömet látom benne, és erre is akarok koncentrálni.

20 éves kismama, 6 hónaposak vagyunk :)

2011. szept. 19. 14:39
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
Régen én is irigy voltam másokra, mert nem gondoltam, hogy nekem valaha sikerül teherbe esnem, de most már van egy gyermekem, és előbb utóbb a második is össze fog jönni. Addig is örülök, hogy másoknak is összejön.
2011. szept. 19. 14:52
 12/35 anonim ***** válasza:
64%

Hála a 8 év szoci katasztrófakormányzásnak és az 1 év Orbáni kisembereket kicsavaró "reform intézkedéseknek",az alacsonyabb keresetű embereknek szinte lehetetlenné vált a gyerekvállalás anyagilag.

Persze,tudom én mindjárt jönnek a "megmagyarázóemberek" hogy dehogy ezért.De nézzük meg csak a statisztikákat,a legnagyobb a gyerekvállalási kedv a felsőbb rétegekben(nagyvállalkozók,üzletemberek,politikusok,igazgatók)és a legalsóbb rétegekben(igénytelen cigányok,akik a gyerekeik után kapott támogatásokból élnek).A legalacsonyabb gyerekvállalási kedv pedig a társadalom többségét kitevő alsó-középosztályban(munkások,kisvállalkozók,kiskereskedők..stb) található.

2011. szept. 19. 15:15
 13/35 anonim ***** válasza:
53%

Előző:összefoglaltad a lényeget.Szeretnék egyszer gyereket de mire?Még saját lakásra sem futja,hitelt meg nem akarok felvenni,fizethetném életem végéig.

Kedves kérdező:Örülj a szerencsédnek és imádkozz,hogy ne legyen vége.Szerintem az irigység dologgal túlzásba estél,gyereket szülni más is tud,felnevelni és eltartani az már művészet.

2011. szept. 19. 15:35
 14/35 A kérdező kommentje:

kedveseim! :)

én nem azt mondtam, hogy a gyerekre irigyek vagy a pocakomra, hanem a helyzetre! hogy abban a helyzetben vagyok, hogy nyugodt szívvel lehet gyerekem, mert tudom, hogy meg tudom neki, hogy normálisan felnőjjön. és erre mondják sokan fanyalogva nekem, hogy ilyen világba gyerek meg majd meglátom, hogy milyen nehéz..

biztos nem könnyű, de szerencsére egyelőre minden rendben.

2011. szept. 19. 15:41
 15/35 anonim ***** válasza:
42%
Kérdező!Ne csodálkozz ez TIPIKUS magyar mentalitás,irigyek mint a franc!!Tudom mert már tapasztaltam sokszor,igaz nem e témában amiben most folyik vita!Ennyit erről!!
2011. szept. 19. 15:54
 16/35 anonim ***** válasza:
57%

Lehet hogy luxus , de én most szülöm majd tavasszal a 4. babámat és tök jól elvagyunk szinte mindent meg tudunk venni.

Amúgy meg kit érdekel más véleménye? Ha másokkal foglalkoznék már rég a síromban forgolódnék a családommal együtt . Hát ez van , a legtöbb ember amúgy is csak lusta, de irigykedni van ideje , nem hogy jobb állást keresne . :-)

31.N

2011. szept. 19. 15:58
 17/35 anonim ***** válasza:
68%

. . . .. . . . . . . . . . . ,.-‘”. . . . . . . . . .``~.,

. . . . . . . .. . . . . .,.-”. . . . . . . . . . . . . . . . . .“-.,

. . . . .. . . . . . ..,/. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ”:,

. . . . . . . .. .,?. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .\,

. . . . . . . . . /. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,}

... . . . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,:`^`.}

. . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,:”. . . ./

. . . . . . .?. . . __. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . :`. . . ./

. . . . . . . /__.(. . .“~-,_. . . . . . . . . . . . . . ,:`. . . .. ./

. . . . . . /(_. . ”~,_. . . ..“~,_. . . . . . . . . .,:`. . . . _/

. . . .. .{.._$;_. . .”=,_. . . .“-,_. . . ,.-~-,}, .~”; /. .. .}

. . .. . .((. . .*~_. . . .”=-._. . .“;,,./`. . /” . . . ./. .. ../

. . . .. . .\`~,. . ..“~.,. . . . . . . . . ..`. . .}. . . . . . ../

. . . . . .(. ..`=-,,. . . .`. . . . . . . . . . . ..(. . . ;_,,-”

. . . . . ../.`~,. . ..`-.. . . . . . . . . . . . . . ..\. . /\

. . . . . . \`~.*-,. . . . . . . . . . . . . . . . . ..|,./.....\,__

,,_. . . . . }.>-._\. . . . . . . . . . . . . . . . . .|. . . . . . ..`=~-,

. .. `=~-,_\_. . . `\,. . . . . . . . . . . . . . . . .\

. . . . . . . . . .`=~-,,.\,. . . . . . . . . . . . . . . .\

. . . . . . . . . . . . . . . . `:,, . . . . . . . . . . . . . `\. .

2011. szept. 19. 16:00
 18/35 anonim ***** válasza:
És egyébként is,a kormány kedvezményes adózáshoz juttatja a gyermeket nevelőket, s ezzel elismeri a bejelentett munkát, valamint a gyermekek nevelését is!Ennyi....
2011. szept. 19. 16:01
 19/35 anonim ***** válasza:
Savanyú a szőlő mi 83%?:D:P
2011. szept. 19. 16:02
 20/35 anonim ***** válasza:
42%
Ja,csak utána(kedvezményes adó ide vagy oda)hogy mész vissza dolgozni?A legtöbb munkahely nem vesz vissza,még ha bele is gebedsz.
2011. szept. 19. 16:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!