Miért szégyen az? Miért kell megszólni? Ha valaki időskorban (80 évesen) is dolgozgat otthon, stb
Az, hogy valaki annyi idősen jó egészségnek örvend és úgy dolgozgat otthon---irigylésre méltó.
Megszólni akkor szokták, ha a nyugdíja mellett (ami nem minimál nyugdíj) még irodai munkát dolgozik.
Nálunk pl. olyan szociálisan érzékenyek a vezetők, hogy nem küldenek el senkit, csak ha muszáj ( ez jó). Viszont most csökkenteni kellett a teljes munkaidősök létszámát, így a nyugdíjasokat vették le 6 órába. Volt, aki nagy hanggal háborgott, hogy miért őket? Megkérdeztük, hogy akkor gyerekes családanyákat küldjünk el?-- Na az ilyen hozzáállás miatt szólják meg őket. És nem egy volt olyan, aki mikor elment, mert mégis úgy döntöttek, hogy elérte a nyugdíj korhatárt, akkor végig panaszkodta és üvöltözte a házat.
Nyugodtan lehet nekem esni, de nem értek egyet azzal, ha olyan munkaköröket töltenek fel nyugdíjasokkal, amire találnának aktív korú dolgozókat is. Valamint ha megfigyeled, sok helyen irodán dolgoznak ( hiszen ha fizikai munkában már tönkre ment, akkor nem tud nyugdíjasan is fizikai munkát végezni) és általában ezeknek az embereknek nem a legkevesebb a nyugdíjuk, ált.-ban már gyereket sem tartanak el. Sajnos most olyan helyzet van, hogy sok fiatal, családos ember sem talál munkát.
11:38 vagyok
még egy megjegyzést azért tennék: vannak olyan munkakörök, ahol fontos a szakmai tapasztalat. (pl. oktatás, egészségügy) ezeken a helyeken nem szabadna általánosnak lennie, hogy az időset küldik el. (pedig gimiben nálunk is így volt. sok jó tanárt küldtek el, amint elérték a nyugdíj korhatárt)
A válasz írója 89%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 11:36
Ezzel a válasszal én is teljesen egyet értek.
Viszont az "otthon dolgozgat" most nem értem, hogy mit akar jelenteni.
Elvégzi az otthoni teendőket, mittomén, kapál, kertészkedik, stb, vagy ténylegesen végez otthon végezhető munkát (létezik olyan egyáltalán, mármint otthon végezhető munka)?
Jó persze tényleg örülni kell neki h bírja de bakker azért vannak olyan helyzetek... anyám dolgozott bíróságon hát ott oanok vannak a bíró 80 évesen kemoterápiáról jár be járókerettel és nem egy-két ilyen van egyik se megy nyugdíjba és a fiatal jogászok meg kitörölhetik a seggüket a diplomájukkal meg nincs melójuk mert ezek a 80 éves trottyok fél lábbal már a sírban még mindig nem hajlandóak nyugdíjba menni!!! Azért van oan helyzet amikor sztem már nem kéne dolgozniuk!
17/F
csak a vicc kedvéért
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!