Lennél élő donor olyan családtagod esetében, akit nem ismersz, nem vagytok jóban? Hogyan döntenél?
A szüleim óvodás koromban elváltak, utána egy ideig az apám még foglalkozott velem 3-4 hetente pár órát, de azt is nagyszülői nyomásra.
Majd később ez teljesen megszűnt, évente kb. 2-3 alkalommal találkoztunk, azt is a nagyszüleimnél, pl. szülinapkor, karácsonykor. De sosem kérdezte meg, mi van velem, hogy vagyok, hogy megy a suli... Sőt, gyerektartást sem akart fizetni az anyámnak, mondván, ő nem fizeti az én luxus dolgaimat ("luxus", mint pl. a kozmetikus).
A felesége gyűlölt/gyűlöl, mert anyára emlékeztettem (miatta váltak el). De ezt ő ki is mondta, apám meg csak megvonta a vállát... Született két gyerekük, a nagyobbik 17, a kisebbik 8 éves. Közben úgy élnek, hogy apám hol elköltözik tőlük, a nagyobbik gyerek borzalmasan problémás, a nőnek meg már két abortusza is volt, mert terhes lett a szeretőjétől. Úgyhogy igazi "mintacsalád", egy percig nem bánom, hogy én az anyám mellett nőttem fel, mert mindent megad nekem a mai napig, amire csak szükségem van. Olyan biztos családi hátteret kaptam tőle, hogy azt elmondani sem tudom.
Viszont a kisebbik gyerek az apáméknál beteg lett, csontvelő átültetésre van szüksége. Engem is megkerestek, vagyis a nagyim hívott fel először, utána másnap az apám, majd a felesége is írt Facebookon, hogy ő bocsánatot szeretne azért kérni, ahogy hozzám állt anno és hogy nem fogadott el...
Nyilván először azt néznék meg, hogy alkalmas lennék-e élő donornak, de lehet, velem van a gond, én már ebbe sem szívesen mennék bele.
Hiába a féltestvérem a kislányt, nem ismerem, utoljára pelenkás korában láttam és szerintem egy kezemen megszámolhatnám, hogy hányszor találkoztam vele. Az apámtól, az ő családjától én csak bántást kaptam, meg a levegőnek nézést. Tudom, legyek én a nagyobb ember, aki segít, de őszintén, számomra ők nem léteznek.
Az apámmal 5 éve nem is beszéltem telefonon, tőle akár halott is lehetnék. Soha eszébe nem jutottam a születésnapomkor, vagy karácsonykor. Most meg, hogy a segítségemre lenne szükségük, azonnal itt vannak.
Sajnálom nagyon a kislányt, tudom, hogy ő végképp semmiről sem tehet, de nem gondolom, hogy azok után, ahogy az a család hozzám állt, nekem kéne segítenem.
Ez így érthető, nem?
Ők megtennék érted fordított esetben?
Ha rólad volna szó, ők megtennék neked, vagy megkérnék bármelyik gyereküket?
"A válaszadók 80%-át semmi más nem érdekli, csak a személyes bosszú"
Semmi bosszú nincs abban, ha valaki egy vadidegen miatt nem akarja orvosi eljárás alá vetni magát
85!
Mondjuk egyrészt szó nem volt haldoklasrol, de mindegy.
Másrészt kb nulla az esély rá, hogy a gyerek feltestvere megfelelő donor legyen. Van egy edestestver is a képben, az az esélyes, így nekem amúgy is kamunak tűnik a történet.
Harmadrészt ha az én gyerekem lenne, megprobalnek mindenkitől segítséget kérni, kivéve azt, akivel én magam bunkó voltam és kapcsolatot se tartottam. Ennyi.
Azért ezt a sztorit úgy kell nézni hogy nem csak az a lényeg hogy a gyerek egy idegen neki. Hanem vegyük hozzá azt is hogy a gyerek szülei akik segítséget kérnek a kérdezőtől azok konkrétan bántották őt eddig.
Persze ettől még lehet mondani hogy nem a gyerek tette és ő nem tehet semmiről. De a kérdező sem tehetett semmiről amikor egész életében bántották. Szóval én nem tudom elítélni ha nem segít.
Nem gondolnam h buntetes lenne ha nemet mondanal.
Kvazi idegen a masik az apad a felesege a csaladja elutasitott persze ha baj van jonnek.
Vert adok rendszeresen mert ful ritka a vercsoportom de mast nem adnek. Valahogy nekemeg belegondolni is borzalmas h a sajat testem alkatreszeit mas testebe teszik. Halalom utan okes a dolog de meg elek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!