Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek normális vagyok...

Szerintetek normális vagyok ez miatt? Sokan megköveznek mert hagytam apámat meghalni.

Figyelt kérdés
Nos először is azt tudni kell hogy nagyon rossz volt apámmal a viszonyom, kiskoromban engem is és anyám is sűrűn bántott és állandóan részeg volt, aztán mióta otthagytuk, kb 17 éve nem hallottam róla semmit aztán nemrégiben felkerestek a háziorvoson keresztül hogy apám beteg, ha nem adom neki a fél vesém max egy héten belül akkor meg fog halni ( ennek már van egy pár éve mondták de már nem emlékszem hogy mért pont az én vesém mentette volna meg... ) én meg persze nemet mondtam, erre két és fél hét múlva meghalt.. Ti mit tettetek volna a helyemben?

2015. jan. 21. 10:36
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
30%

Szerintem vannak azért erre úgynevezett donorok.

Nem feltétlenül családtagtól kérik.

Bár az is lehet, hogy nem vlt vese "készleten". (hülyén hangzik ez a készlet szó, de nem tudtam másképp fogalmazni)

A kérdésedre válaszolva, talán azt is érdemes lenne leírnod, hogy mi miatt volt rossz a viszonyod apáddal.

Mindenesetre, ha 17 éve nem hallottál róla, akkor megértelek. Nem vagy köteles segíteni, mert ő sem nézett feléd gondolom, és addig akár te is meghalhattál volna (ne adja az isten), és nem hiszem, hogy őt is érdekelte volna.

A helyedben nem tudom mit tettem volna, tényleg, fogalmam sincs.

2015. jan. 21. 10:43
 2/23 anonim ***** válasza:
87%

Én igazából apád nézőpontjából néztem volna meg a történetet. Ha ilyen problémám lett volna és tudom hogy csak kevés időm van hátra akkor se kértem volna egyik szerettemet se ilyenre. Viszont azt a kevés időt próbáltam volna arra szánni hogy minél több időt töltsek a szeretteimmel, és esetleg bocsánatot kérjek.

Nem tudom megmondani hogy helyesen döntöttél-e.

Személyesen beszéltél vele mielőtt meghalt?

2015. jan. 21. 10:44
 3/23 anonim ***** válasza:
87%

Első vagyok.

Most olvastam újra, részeg volt ás bántott. Bocsi :)

Hát, nem biztos, hogy érdekelt volna ennyi idő után.

Nehéz beleélnem magam, mert az én apukám nem ilyen.

2015. jan. 21. 10:44
 4/23 anonim ***** válasza:
100%

Tehát sokan azt várták volna el, hogy vesd alá magad egy egyáltalán nem veszélytelen műtétnek, gyakorlatilag belsőleg nyomorítsd meg magad - ki tudja, a jövőben, főleg idős korodban mennyire lesz hátrány, mennyivel rövidíti meg a te életedet, hogy csak egy veséd lenne - egy olyasvalakiért, aki egy szadista iszákos barom, és akitől jót nem kaptál, sőt, anyukád életét is kisiklatta?

Helyesen döntöttél, nyugodj meg.

2015. jan. 21. 10:45
 5/23 anonim ***** válasza:
98%
Egyrészt nem adtam volna, másrészt szülőként eszemben sem lett volna a gyerekem egyik létfontosságú szervét elkérni, tök mindegy milyen a viszony kettőnk között. Visszafelé kérés nélkül ugranék.
2015. jan. 21. 10:45
 6/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem azon a két és fél héten múlott az élete! Eddig tartott volna minimum amíg kivizsgálnak. Nyugi! Nem miattad halt meg.
2015. jan. 21. 10:49
 7/23 anonim ***** válasza:
100%

Ő gyakorlatilag nem volt az apád. Biológiailag lehet, hogy az volt, de - és nyugodtan lepontozhattok érte, ha valaki nézeteit sértem - az apaság nem annyiból áll, hogy a spermámmal megtermékenyítek valakit.

Az apaság ott kezdődik, hogy tudása és képességei szerint a lehető legjobban megpróbálja felnevelni a gyereket, akit nemzett.

A kérdezőnek ebben nem volt része, ellenben neki és édesanyjának keményen meg kellett tapasztalni a családon belüli erőszak fogalmát. Ez már az a pont, ami után én erkölcsileg őt nem nevezném apának. Lehet, hogy biológiailag az, de erkölcsileg ő csak egy bűnöző. (Igen, a családon belüli erőszak bűn. Ironikus, hogy ezt nagyságrendekkel könnyebb megúszni, mint mondjuk egy sima kocsmai verekedést.)

Erre rátesz még egy lapáttal, hogy 17 évig tök mindegy volt neki, hogy létezik-e egy fia vagy sem.

Ezek után én azt mondom, az lett volna a hiba, ha ennek a semmirekellő erkölcsi nullának a saját épségedet beáldozva meghosszabbítod az életét.

2015. jan. 21. 10:51
 8/23 anonim ***** válasza:
19%
Történeted ezer sebböl vérzik. Ez igy nem történhetett.
2015. jan. 21. 10:54
 9/23 A kérdező kommentje:

Hát anyám életét is megkeserítette eléggé...

Anyám és nevelőapám akit apám helyett apámként szeretek és szólítok is, ők csak annyit mondtak nekem hogy én döntsem el, és hogy mellettem állnak akárhogy döntök...

2015. jan. 21. 10:55
 10/23 anonim ***** válasza:
85%
En apakent a gyerekemtol nem fogadnam el. Ennyi. Mert ki tudja mennyi evet venne el az o eletebol.
2015. jan. 21. 10:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!