Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek normális vagyok...

Szerintetek normális vagyok ez miatt? Sokan megköveznek mert hagytam apámat meghalni.

Figyelt kérdés
Nos először is azt tudni kell hogy nagyon rossz volt apámmal a viszonyom, kiskoromban engem is és anyám is sűrűn bántott és állandóan részeg volt, aztán mióta otthagytuk, kb 17 éve nem hallottam róla semmit aztán nemrégiben felkerestek a háziorvoson keresztül hogy apám beteg, ha nem adom neki a fél vesém max egy héten belül akkor meg fog halni ( ennek már van egy pár éve mondták de már nem emlékszem hogy mért pont az én vesém mentette volna meg... ) én meg persze nemet mondtam, erre két és fél hét múlva meghalt.. Ti mit tettetek volna a helyemben?

2015. jan. 21. 10:36
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem azon túl hogy nem bánt veled jól és 17 éve feléd se nézett, egy szülő se várja el hogy a gyereke mentse meg azáltal hogy saját magát/ egy részét az egészségét feláldozza érte. Akik meg megköveznek vázold fel azt amit ide leírtál és kérdezd meg mit tettek volna. Ha akkor is az a véleményük akkor nyugodtan kérdezd meg és ha most jól orrba vágnálak meg megrugdosnálak stb. utána nekem adnád a veséd?
2015. jan. 21. 10:59
 12/23 A kérdező kommentje:

Hát az lehet hogy nem az miatt halt meg hogy nem mentem bele a műtétbe ( elvégre nem vagyok orvos ) de minden más úgy volt ahogy leírtam, nekem egy hetet mondott a háziorvos ( de lehet hogy siettetni akart a döntéssel, nem tudom )

Én mindent úgy írtam le ahogy megéltem, és nekem mondták, az már más kérdés hogy nekem hazudtak-e valamiben...

Valamint még a temetésére sem mentem el, a felesége akivel volt mielőtt meghalt még a mai napig is azzal vádol hogy én öltem meg, én vagyok a felelős, és mivel csak két falu van köztem és ahol ő lakik elég könnyen ideért a hír, és azt senki sem nézi hogy mi hogy történt előzőleg, hanem hogy csak és gyilkos vagyok...

2015. jan. 21. 11:03
 13/23 anonim ***** válasza:
94%
Nos, alapvetően ha valaki alkoholista és ezzel tönkreteszi magát, ahogyan apád is tette, senki sem felelősségre vonható, hanem csak és kizárólag apád a felelős a tettei következményeiért, és a saját testi épségéért. Nem te ölted meg, mert ha teszem azt, odaadod az egyik veséd, attól függetlenül is meghalhatott volna a műtőasztalon, vagy rá 2 hétre komplikáció miatt, vagy mert kilöki a teste a szervet, annyi, hogy te is 1 vesével maradsz, ami a hátralévő életedre hatással lesz. Ha még sikerül is a műtét, szerintem 1 év és meghal, mert azért gondolom még így is megitta a magáét. Aki alkoholista annak nem számít már, hogy van-e egyáltalán működő szerve még. (Tapasztalat, barátnőm apukája tavaly halt meg hasonló körülmények miatt, annyi h neki konkrétan ép szerve sem volt már, mondhatni menthetetlen eset volt.) Ne vádold magad, semmi közöd nem volt apád leépüléséhez, és és 2 hét alatt a műtét sem lett volna meg még ha bele is egyezel. Aki ezt nem veszi tudomásul, és egy gyereket vádol, azzal magát minősíti, a másik pedig senkinek semmi köze ahhoz, hogy miért döntöttél úgy, ahogy. A falukban is 3 napig tart a "csoda", ne aggódj, hamar elfelejtik ezt is. A feleséggel pedig ne foglalkozz, ha valaki egy ilyen férfi mellett megállapodik, azzal magát is minősíti. Talán ő maga is alkesz, és azt sem tudja mit beszél..
2015. jan. 21. 11:09
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Nah most gondolj bele, kiveszik a vesét úgy hogy makk egészséges ember vagy, átadod neki, aztán 2 hét múlva szintén meghal.

Örökre ilyen veszélyes állapotban maradsz 1 vesével..

2015. jan. 21. 11:10
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Múltkor olvastam egy történetet.

Egy fiatal srác 20-on évesen májátültetésre szorult, mert már kiskamasz kora óta masszívan ivott.

Lett volna egy máj, de az orvosok egy másik betegnek adták, aki nem volt alkesz, hanem más betegség miatt szorult rá a műtétre.

A srác meghalt. Az anyja persze sipítozott, hogy gyilkosok az orvosok, mert nem az önhibáján kívül beteg embert hagyták meghalni, hanem az ő fiát.

De senkit nem érdekelt, az élet ment tovább.

Nem akarok ítélkezni, mert nálam okosabb emberek is megmondták, hogy nem szabad, de nem gondolnám, hogy aki masszív alkesz, annak halálért magán kívül bárki felelőssé tehető.

Az elkeseredett rokonok meg ilyenkor mindig okolnak mindenkit, ez így van rendjén. Ha autó üti el vagy megfagy valaki, akkor is másokat hibáztatnak, mert tehetetlenek.

2015. jan. 21. 11:12
 16/23 A kérdező kommentje:
Megmondom nektek őszintén én nem sajnálom, megérdemli a sorsát, csak az esik rosszul hogy mindenki engem néz gyilkosnak és nem veszik azt figyelembe hogy ő mit tett annó, és azért is tettem ki ezt a kérdést hogy ti mit gondoltok erről, nektek mi a véleményetek?...
2015. jan. 21. 11:19
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem helyesen döntöttél. Engem 1 évesen hagyott el az anyukám,7 éves korom óta kb 5-ször találkoztunk (32 éves vagyok), az 5 éves unokáját még egyszer nem látta. Ugyan így döntenék mint Te.
2015. jan. 21. 11:25
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Apám nem ismert el engem gyerekének, nem is nézett rám soha. Anyáék elváltak. A DNS vizsgálat szerint Apától vagyok, de ő nem akart gyereket. Ketten vagyunk tőle pedig a tesómmal, őt elfogadja, engem nem.

Ha most 76 évesen azt kérné tőlem, hogy adjam oda a vesémet, azt mondanám, hogy nem adom. Szerintem jól döntöttél. Ha szeretted volna az apádat akkor nyílván oda adtad volna neki az egyik vesét, de először a szülőnek kell úgy viselkednie, hogy a gyerek megszeresse, jó legyen a kapcsolat és szeresse annyira, hogy akár vesét adjon neki.

2015. jan. 21. 11:29
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Ne legyen bűntudatod. Én ilyen embernek két forintot nem adnék, nemhogy a vesémet, ne röhögtessük már itt ki magunkat. A lepcses szájúakkal meg nem kell foglalkozni, ha gyilkosnak neveznek, mondd nekik, hogy ők lesznek a következők :DD.
2015. jan. 21. 13:42
 20/23 anonim ***** válasza:
90%

Erre mondják azt, hogy A vérség nem tesz apává! És szerintem ez igaz is. Valószínőleg azért lett volna a te veséd a legmegfelelőbb, mivel a biológiailag te álsz hozzá a legközelebb. (vércsoport, stb..)

Szerintem apád felkereshetett volna hogy segítségre van szüksége, amivel meghosszabbíthatnád az életét, de így hogy háziorvoson keresztül tudtad meg...

Szerintem ne emészd magad miatta, valahogy próbáld feldolgozni. Hiszen sok ideig nem is keresett és te is azt írtad hogy a nevelőapádra úgy tekintesz mint egy apára, akkor nincs min problémázni, főleg így utólag...

Ha az apád felkeresett volna akkor lehet neked is megesett volna a szíved, se így abszolút személytelen volt..

2015. jan. 21. 18:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!