Szerintetek normális vagyok ez miatt? Sokan megköveznek mert hagytam apámat meghalni.
Hát az lehet hogy nem az miatt halt meg hogy nem mentem bele a műtétbe ( elvégre nem vagyok orvos ) de minden más úgy volt ahogy leírtam, nekem egy hetet mondott a háziorvos ( de lehet hogy siettetni akart a döntéssel, nem tudom )
Én mindent úgy írtam le ahogy megéltem, és nekem mondták, az már más kérdés hogy nekem hazudtak-e valamiben...
Valamint még a temetésére sem mentem el, a felesége akivel volt mielőtt meghalt még a mai napig is azzal vádol hogy én öltem meg, én vagyok a felelős, és mivel csak két falu van köztem és ahol ő lakik elég könnyen ideért a hír, és azt senki sem nézi hogy mi hogy történt előzőleg, hanem hogy csak és gyilkos vagyok...
Nah most gondolj bele, kiveszik a vesét úgy hogy makk egészséges ember vagy, átadod neki, aztán 2 hét múlva szintén meghal.
Örökre ilyen veszélyes állapotban maradsz 1 vesével..
Múltkor olvastam egy történetet.
Egy fiatal srác 20-on évesen májátültetésre szorult, mert már kiskamasz kora óta masszívan ivott.
Lett volna egy máj, de az orvosok egy másik betegnek adták, aki nem volt alkesz, hanem más betegség miatt szorult rá a műtétre.
A srác meghalt. Az anyja persze sipítozott, hogy gyilkosok az orvosok, mert nem az önhibáján kívül beteg embert hagyták meghalni, hanem az ő fiát.
De senkit nem érdekelt, az élet ment tovább.
Nem akarok ítélkezni, mert nálam okosabb emberek is megmondták, hogy nem szabad, de nem gondolnám, hogy aki masszív alkesz, annak halálért magán kívül bárki felelőssé tehető.
Az elkeseredett rokonok meg ilyenkor mindig okolnak mindenkit, ez így van rendjén. Ha autó üti el vagy megfagy valaki, akkor is másokat hibáztatnak, mert tehetetlenek.
Apám nem ismert el engem gyerekének, nem is nézett rám soha. Anyáék elváltak. A DNS vizsgálat szerint Apától vagyok, de ő nem akart gyereket. Ketten vagyunk tőle pedig a tesómmal, őt elfogadja, engem nem.
Ha most 76 évesen azt kérné tőlem, hogy adjam oda a vesémet, azt mondanám, hogy nem adom. Szerintem jól döntöttél. Ha szeretted volna az apádat akkor nyílván oda adtad volna neki az egyik vesét, de először a szülőnek kell úgy viselkednie, hogy a gyerek megszeresse, jó legyen a kapcsolat és szeresse annyira, hogy akár vesét adjon neki.
Erre mondják azt, hogy A vérség nem tesz apává! És szerintem ez igaz is. Valószínőleg azért lett volna a te veséd a legmegfelelőbb, mivel a biológiailag te álsz hozzá a legközelebb. (vércsoport, stb..)
Szerintem apád felkereshetett volna hogy segítségre van szüksége, amivel meghosszabbíthatnád az életét, de így hogy háziorvoson keresztül tudtad meg...
Szerintem ne emészd magad miatta, valahogy próbáld feldolgozni. Hiszen sok ideig nem is keresett és te is azt írtad hogy a nevelőapádra úgy tekintesz mint egy apára, akkor nincs min problémázni, főleg így utólag...
Ha az apád felkeresett volna akkor lehet neked is megesett volna a szíved, se így abszolút személytelen volt..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!