Szülők! Engednétek a lányotokat? Alul folyt. Köv.
Több,mint egy éve járna a barátjával,már az első hónaptól jár udvarolni,minden hétvégén.
Ha kell segített bármiben amit megkértetek tőle,viszont nem a leggazdagabb csaádból származik.
A fiu édesanyja presszóban dolgozik,ti pedig úgymond "nagyobb nevű" munkában vagytok.(titkárnő,politikus stb).
Engednétek a lányotok,hogy lemenjen hétköznap,vagy hétvégén,vagy ott aludjon náluk?
(Már tudod,hogy feküdtek le)
leszögezem nem vagyoksokkal idősebb náluk, és nincs gyermekem (20 vagyok) de próbálok indokolni.
ad1. már tudod hogy lefeküdtek. meg fogják oldani ezután is. A lányodnak is jobb, biztonságosabb ha otthon a fiúnál, meghitt hangulatban, biztonságos körülmények közt fekszenek le este, ahogy "szokás" nem pedig trükközniük kelljen hogy mikor érnek haz a szülők. ez márnem nyom a latban.
ad2. nem tehetős a család. én nem ítéllek el mert felmerült benned a kérdés, bár bennem nem merült volna fel. Mit akarsz a lányodnak? egy fiút aki szereti és boldog lehet vele, vagy egy fiút aki tehetős családból szrámazik, de a lányod egyáltalán nem szerelmes belé? tuom...olyat akibe szerelmes és tehetős :) sajnos ez nem így működik. most őt szereti. Persze jöhetsz azzal hogy lehet nem vele fogja leélni az életét: akkor meg nem mindegy mit dolgozik az anyja? ha vele fogja pedig: az egész életét a lánynak nem fektetheted arra hogy tehetős legyen a fiúja.
Engedd csak el. A tiniknek nem tudod megtiltaniaz ilyen dolgokat. Ha eltiltod tőle fellázad, elszökik. Ha engeded neki megbízik benned, elmond neked mindent, és csöndesen, háttérben megbújva tarthatod kordában.
Nem nem engedném el...
az a 15 éves lány 8 hónap múlva 16 tehát még majd egy év van addig:) (ne szépítsünk)
Ajánlom figyelmedbe egy előző kérdésre adott válaszomat, szerintem akár ide is írhatnék:
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
Ha lenne gyerekem, szerintem ilyen korban már elengedném, 15 éves kor alatt nem.
amúgy azt nem értem, hogy hogy jön ide, hogy mit dolgozik a fiú anyukája... (mellesleg a titkárnő egyáltalán nem "nagyobb nevű" munka, szerintem...)
Nem. Gyerek vagy még. Ezt az "amúgy is megoldják"-dolgot nem hiszem. Intelligens gyerek belátja, hogy várhat még ezzel, nem érett még rá.
Mindent meg lehet velem beszélni, de a megbeszélés nem azt jelenti, hogy "ha nem engedsz el, akkor majd szexelek fűvel-fával mindenféle bulikban". Mert ez csak egy gyerekes zsarolás.
Nos lány anya együtt írta a kérdést.
Emellett:
Úgy értem, a fűvel fával dolgot,hogy a szülő miatt megy szét a gyerek,és ezt is szépíthetjük hogy "ha szereti vár rá".
Egy szülő biztosn tudja hogy a lányom 17 éves 6 hónapos 48 napos korában érte el,hogy nem én választok neki barátot?
Miért jó Rómeo és Júliát játszatni a gyerekekkel?
Olyan nem lehet,hogy tényleg szeretik egymást.
Mellesleg,ha felmerült,ha ennyire ellene vagy ezeknek,majd szerinted ha baj lesz mennek hozzád bizalommal?
Szerintem nem..
+ Melyik a jobb?
15 éves, a barátjával van.
Tudod,hogy hol.Ismered már 1 éve hogy kivel.Találkoztál már a fiú szüleivel is.
Vagy az a jobb,hogy egyhaveri társasággal elmegy bulizni,azt se tudod kivel,és akkor jönnek az egy éjszakás kalandok..majd ha becsúszik valami baj,akkor pedig gondolkodhatsz a nevelési módszeren..
(Ezeket a hozzászólásokat az "intelligens gyerek stb" hozzászólónak írtam.)
"ti pedig úgymond "nagyobb nevű" munkában vagytok.(titkárnő,politikus stb)."
Ez az év vicce. Most már tényleg kíváncsi lettem a foglalkozásotokra, mert a megfogalmazás, és hozzá a két példa alapján az értelmiséghez nemigen tartoztok. Akkor mi lehet az, ami annyival magasabb kaliberű, mint presszóban dolgozni?
Ami a kérdést illeti, én jobban szeretném, ha inkább a fiú aludna nálunk, akkor legalább szem előtt vannak a gyerekek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!