Egy háztartásban, ahol a két fél ugyannyit dolgozik és fele-fele arányban fizetik a közös költégeket, mint élelmiszer és számlák, ott miért a nő dolga a takaríts, mosás, főzés?
mindennapi férfimunka falun van ha van kert,de az télen pl nincs
de pl nálunk,panel,ha én végeznék minden 2női" munkát,páromnak semmi dolga nem lenne (off: beköltözéskor én ugyanugy furtam-faragtam)
ő mosogat,porszivózik,főz,én meg nem ábrándulok ki belőle ha megfogja a felmosót...
Sajnálom, ha te magadtól nem tudsz férfi munkát, a háztartásban.
17:49es, én szeretek mosogatni, sőt mosni is, mert ha ép nincsen párom, akkor is el kell végeznem ezeket a munkákat. De ez nem is munka, ez a napi rutin része!
39/F
árulják már el azok,akik nem engedik a férfit a "női" házimunkához,hogy akkor ha hazaérnek,mit csinál a férfi? kéri a sörét és leül a tv/szgép elé?
hát gratulálok,nem irigyellek titeket...
Na megint kezdődik a férfigyűlölet és a nőimádat, kezdek a falra mászni már ettől. Ha valaki nő létére ennyire rühelli a férfiakat és irigy rájuk akkor legyen szingli vagy leszbi, nem kötelező férjhez menni. Aki pedig képes együtt élni azzal, hogy ameddig a világ világ, csak az egyedülálló férfiak fognak női munkát végezni, az merjen belevágni. Ha ti ketten ebben nem tudtok megegyezni sajnálom.
Nálunk anyu csinálja a házimunkát, 2 gyereket nevelt fel, dolgozott, nem csak háztartásbeli volt, mégis tiszta volt mindig az emeletes ház, és mindig főtt kaja volt és még mi sem voltunk elhanyagolva. Ennyit ezekről a nehéz dolgokról. Csak meg kell nyomni a mosógépet, erősen kétlem,hogy van itt olyan, aki még kézzel mos. Ráadásul annak, akit szeretek annak szívesen megteszem ezeket a dolgokat.
És igenis vannak férfi munkák, a fű nem nyírja le magát, az udvar sem teszi rendbe magát, a kutya sem sétáltatja meg magát (bár ez inkább közös program), és a barkácsolás sem oldódik meg magától.
nah, én meg is bolondulnék, ha a párom felmosót, vagy mosogatószivacsot venne a kezébe!
hiába fáraszt, megcsinálom én, mert ahogy más csinálja, az nekem nem jó :D
szóval én nem hányom a szemére nap mint nap, hogy milyen szemét, nem csinál semmit itthon.
ő viszi le a szemetet, bevásárol, elmegy postára, néha kimossa a saját ruháit (az enyémet csak azért nem, mert arra is vannak rigolyáim :D
jah, és megszereli a konnektort, a számítógépet, letölt nekem filmeket, zenéket. és ami a legfontosabb: zokszó nélkül teszi.
szóval én nem siránkozok, h minden az én nyakamban van, mert egyfelől még élvezem is, másfelől meg tudom, h neki is van épp elég dolga. van, hogy este 7kor szabadul a munkahelyéről. ja, és nem azért mert más nőkkel hetyeg.
nem okoz kint a házimunka,de ne mondja senki,hogy nem jobb ketten csinálni...
és még mindig nem irt senki mindennapos férfi munkát...:D
(szerelés,poslfelrakás nem számit annak,jó esetben évente ez max 2 óra)
Nálunk én takarítok, van mosogatógépünk én pakolom ki-be, én főzök, mosok. Gyakran készít hideg vacsorát,reggelit.
De például soha nem nyírok füvet, nem söpröm a járdát, nem gyújtok be és még csak a tűzre sem kell tennem, nem kell a nyulaknak enni adnom, de még a fához sem kell hozzányúlnom.
Nekem így jó , én nem érzem hogy kihasználna.
Van azért hogy néha ő is felporszívózik vagy én segítek neki egy kicsit de csak akkor ha van hozzá kedvem, nem várja el ahogy én sem a porszívózást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!