12 órás munkarendben dolgozók! Hogyan oldjátok meg munka mellett a háztartási feladatokat (mosás, főzés, takaritás, stb. )?
Egész héten szalad a ház, éheznek a többiek, aztán a "szabad napjaimon" mást sem csinálok a pihenés helyett, mint hogy próbálom utolérni magam.
A bevásárlást anyósom intézi, meg a párom. Hát nem is nagyon tudok spórolni ezek miatt.
Hányok az egésztől! Én ebben az országban egy csomó mindent megtiltanék. Éjszakai műszakot, napi 8 óránál többet igénylő munkarendet, munkaidőkeretet..., a gyermekes anyukákat csak egyműszakban engedném dolgoztatni. Előírnám, hogy adót kell azoknak fizetni, akiknél a foglalkoztatottak valahány százaléka nem nő, nem pályakezdő, nem 50 év feletti stb.
Most a méreg beszélt belőlem, de biztosan értitek, amire ki akartam lyukadni...
Jószerivel a családommal csak az ajtóban találkozom, aztán csodálkoznak, hogy nincs idő, meg energia a gyerekekre, hogy kallódnak, hogy életuntak, hogy kapcsolatok mennek szét, hogy nem is vállal az ember családot. Mire? Erre?
Én ugyan csak 8 órát dolgozom a munkahelyemen(hétfőtől péntekig), de reggel és délután még 1,5 - 1,5 órát utazással töltök, így kb 11,5 órát vagyok távol a lakástól. A hétközi bevásárlásban a férjem segít (elég smucig, csak a legszükségesebbeket veszi meg) hétvégén, szombat reggel együtt vesszük meg a következő hétre valót. Takarítani szombat délelőtt szoktam, közben főzök meg megy a mosógép. Szerencsére van mosogató gépem. Vasalni ritkán szoktam, eleve olyan ruhákat veszek, amiket nem nagyon kell vasalni. 1 felnőtt fiúnk lakik még velünk, ő elég lusta, néha a hétközi bevásárlásban segít.A legnagyobb gondom a főzés, mert abban nincs segítségem. Gyorsan,könnyen elkészíthető dolgokat főzök 2 naponta. Amíg kicsik voltak a gyerekeim, sokkal nehezebb volt, mert este a leckéjüket is meg kellett néznem (napközisek voltak)Állandó rohanásban voltam, és lekiismeret furdalásom volt, hogy keveset vagyok velük.
Háááát röviden ennyi. Kívánok Neked erőt, egészséget, kitartást!!!!!!!!!
Csak gratulálni tudok az utolsó hozzászólónak!
Biztosan nagy kincset ér a családjának.
Igen, való igaz, hogy Nyugat-Európában a családos nők csak részmunkaidőben dolgoznak. Lehet mindig arra mutogatni, hogy ott csak fél év a szülési szabi, de utána mi van? Hát nem az, ami nálunk.
Én ugyan még "szerencsés" vagyok, mert találtam félállást, de csak 45 e ft-ért, nagyjából ennyibe is kerül, hogy bejárjak. Kénytelen vagyok kocsival, mert egyik gyerek bölcsiben, másik oviban. Én csak azért csinálom, hogy ne az legyen már az önéletrajzomban, hogy 5 éve otthon. Így is nehéz, mire mind a két gyerekért elmegyek, már így is utolsók közt érek be az oviba. Nem is értem, itt senki sem dolgozik? Hogy tudják a gyereket 3-kor elvinni az oviból?
Én még próbálkozom most főzni, 2 naponta, de ha majd 8 órában dolgozom, tuti nem fogok. A gyerekek kapnak az oviban, mi majd rendelünk. Hogy a ház romokban, az már régóta nem érdekel. Ha foglalkoznék vele, már megbolondultam volna. Nagyjából 2 hetente szoktam takarítani.
Én is így vagyok.
Kora reggel(6-7) lemegy egy adag mosás, közben főzök, lehetőleg két napra. Aztán irány a munka. Még kezdés előtt gyors bevásárlás. Este ha kell újra bekészítem a mosógépet, vagy előkészítem a főznivalót, vagy vasalok.
A hét két szabadnapján,ha itthon vagyok, fél nap takarítás, fél nap pihi. Párom sokat segít, ha itthon van, baba még sajna nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!