Minden nap mentek sétálni a babátokkal? Mikor mentek, mennyi idöre, és mellete a fözés, mosás, takaritás hogy oldjátok meg? Nincs segitségem a férjem estig dolgozik, rokonok, barátok messze laknak? !
Igen, mindennap kiviszem a kicsit sétálni.Pont délben kb. 2 órát sétálunk, de változó.
Az elején nekem is nagyon nehéz volt összekombinálni a házimunkát, igy amin tudtam, időt "spóroltam": pl.rendeltem az ebédet.
Most már nagyobb a kölyök (8 hónapos lesz), összeszoktunk, könnyebben be tudom osztani az időmet: együtt takaritunk (amig pl. porszivózom, beteszem a kiságyba, onnan nézi, mit művelek), együtt vasalunk (közben ő a szőnyegen "jön-megy"), stb. Amikor alszik (ez kezd már ritkulni), előkészitem azokat a dolgokat, amiket csinálni szeretnék.
Egyébként be kell valljam, mivel nálunk otthon apa csak mos és másban nem hajlandó segiteni, igy próbálom úgy beosztani a dolgokat, hogy mindennap csak 1 nagy dolgot csinálok (pl. egyik nap csak porszivózás, másik nap csak fürdőszobatakaritás,stb.), igy nem strapálódok le és 1 hét alatt minden kész- igaz, apránként.:)
Az előző válaszoló vagyok: próbáld a kicsit is bevonni, élvezni fogja, hidd el (az elején biztosan nehezebb lesz, de kitartás). HA csinálsz valamit, legyen ott melletted, mondókázz neki, énekelj, nem baj, ha vonyitasz, úgyis élvezi.:)
Egy idő után rögzül benne, hogy ott vagy mellette, egyedül kezd majd játszani, Te pedig "hódolhatsz" nyugodtan a házimunkának...de azt ne felejtsd el, hogy olyan már tényleg nem lesz, mint előtte (max ha a gyerek nincs otthon-viszont akkor meg hiányozni fog).
Nagy segitség pl. egy járóka a konyhában...(ez csak egy ötlet volt)
nekem senki nem segít semmiben, de most, h jó idő van, megyünk minden nap ki. kb egész nap kint vagyunk:)
én is aprénkánt csinálok mindent, most épp tavaszi nagytakarításban vagyok... ne parázz rá erre, mindig 1 kicsit csinálj. aztán 1szer csak kész leszel. este mikor megjöttünk, kb be sem lehetett jönni a lakásba... gyorsan összepakoltam, ennyi...:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!