Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért engem hibáztatnak ha...

Miért engem hibáztatnak ha nem én voltam az aki felrúgta a kapcsolatunk?

Figyelt kérdés

36.hetes kismama vagyok és nemrég kiderült a párom más nők iránt "érdeklődött"...

Nekem ez nem fér bele semmiképp egy kapcsolatba így hiába a babák nem tudtam vele maradni.

Ez már menthetetlen de sem őt sem a családját nem szándékozom eltíltani a gyerekektől, nem akarom ők rajtuk csattannyon majd ez.

Sokat küzdöttünk a babákért én nem gondoltam volna, hogy ezt megteszi velem , de nem pocskondiázom őt elég ha magamban ezt valahogy feldolgozom.

Az anyósom és apósom viszont szinte zaklat és megaláz mindenki előtt. Engem hibáztatnak és én ezt már nem bírom. Tudom ez gonosz dolog és tényleg nem fogom eltíltani a gyerekeket tőlük de ha csak ordibálni fognak jönni ha megszületnek a kicsik nem fogom beengedni őket.

Azt tanácsolták, hogy inkább a láthatást a gyámügynél engedjem ne az otthonomban. Ez jó ötlet? Nem fog ettől mégjobban elmérgesedni a helyzet?

2023. máj. 20. 17:47
1 2 3 4 5 6
 41/57 anonim ***** válasza:
92%

#38 Teljesen lényegtelen, hogy hány lombikos papírod van, hogy külföldön vagy itthon csináltátok. Azt érts már meg, hogy apai elismerő nyilatkozat / házasság hiányában a gyerekek apa nélkül lesznek anyakönyvezve, így JOGILAG az apának és a nagyszülőknek sincs közük a gyerekeknek, amiből egyenesen következik, hogy nem vagy köteles láthatást biztosítani a számukra.

Az, hogy miért viselkednek így a nagyszülők, mi nem tudatjuk. Mi csak azt írtuk le, hogy nem biztos, hogy jó lenne a gyerekeknek, ha ilyen emberekkel tartanának kapcsolatot. Ha már most ilyenek, később simán ellened is hangolhatják őket, ha már nagyobbak lesznek.

2023. máj. 21. 10:42
 42/57 A kérdező kommentje:

42

De ezeket én nem neked hanem arra írtam, hogy valaki azt mondta házasság nélkül nem lehet lombikozni.

(Egyébként lehet)

Írtam azt is, hogy a születésük után jogilag is meg egyezünk az apával mert még csak szóban tettük de jobb ha van hivatalos papír róla.

2023. máj. 21. 11:04
 43/57 anonim ***** válasza:
88%
#43 Ha nem tett apai elismerő nyilatkozatot, és nem is áll szándékában / szándékodban (mert neked is alá kell írni), akkor nincs miről megegyezni, mert jogilag ő nem apa!
2023. máj. 21. 11:35
 44/57 anonim ***** válasza:
58%

O az apa jogilag az apai elismero nyilatkozat nélkül is, hiszen a kérdező ezt irta: :...Ott nem kell házasnak lenni de jó sok papírral igazolni kell, hogy élettársak minimum vagyunk és, hogy x-éve tart ez ..."

Magyarországon a férj vagy elettars az apa. Tudom, tudom, most az jon, hogy nem Magyarországon élnek.n

2023. máj. 21. 11:42
 45/57 anonim ***** válasza:
36%
Teljesen mindegy ki az apa, ki a nagyszülő. Nem kéne erőltetni a kapcsolattartást, a gyerek és az anya érdekében. Majd ők lépnek ha akarnak. Mozgassanak meg akkor minden követy ha ilyen fontos a gyerek, és nem csak száraz duma az egész. Lehet azt a gyereket támogatni is, nem csak rinyálni majd az anyának h így fogjad ügy fogjad, miénk is a gyerek, stb... Fejezzék ki a szeretetüket, ne mérgezzék a kis család életét. Láthatóan ők nem azok a fajták akik nagyszülőnek valók. Az ilyenek szokták mindenki ellen hangolni a gyereket később. Tudom, tapasztalat. Kímélje meg magát az ilyen mérgező közegtől.
2023. máj. 21. 11:51
 46/57 A kérdező kommentje:

45

Itt élek Magyarországon és sehol nem írtam, hogy ez nem így lenne a lombikunk volt külföldön te mit kavarsz? Arra írtam amit.

A gyerekek születése után ha hazajön mert ő valóban kint dolgozik külföldön, jogilag tisztázunk mindent írtam

Akkor ha szeretné a nevére veszi őket én pedig beleegyezek abba amit mi már megbeszéltünk a gyerekek érdekében.

Nagyszülők most hálistennek csendben vannak remélem marad ez a nyugalom a szülésig.

2023. máj. 21. 12:05
 47/57 anonim ***** válasza:
84%

Sajnállak nagyon amin keresztül mész,végre meglett a boldogság és puff így kib*szott veled a párod,az anyósod viselkedése kritikán aluli...

Mindenképpen a te kezedbe van a döntés,de én úgy elküldenén anyukát a jó büdös p*csába hogy csak na :)

Sajnálom hogy egyedül vagy nincs családod!!De ezek a picikék ott lesznek neked és ez mindennél fontosabb :):)

Sok boldogságot kívánok velük és kitartást!!

2023. máj. 21. 12:16
 48/57 A kérdező kommentje:

48

Köszönöm, a kicsikkel igazából már lesz családom.❤️

Nem vagyok szomorú mert sok év után tényleg sikerült amire vágytam.

A megcsalás az ő döntése volt, jobb is, hogy ez még most derült ki, nem a gyerekek születése után.

2023. máj. 21. 12:35
 49/57 anonim ***** válasza:
90%

Pontosan!fel a fejjel es csak előre!

48

2023. máj. 21. 13:19
 50/57 anonim ***** válasza:
77%

Pereskedni nem is kell.

DE a gyerekek jogi helyzetet rendezni KELL!!!

Ezert kell a birosagra menni h hivatalosan is nalad legyenek elhelyezve a gyerekek, legyen papir h mennyi a gyerektartas.

Ettol fuggetlenul meg siman megoldhatod mashogy is a lathatast. De ha barmit kell intezni jobb ha megvan az a franya papir

2023. máj. 21. 15:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!