Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Költöznél pároddal a családjáh...

Költöznél pároddal a családjához, ha ezzel megspórolnád az albérletet?

Figyelt kérdés

Párommal anyagi megfontolásból átköltöznénk az albérletből a nagymamájához, tetőtérbe, ami külön lakrész, a tapasztalataitokra lennék kíváncsi, aki volt hasonló helyzetben, hogy milyen volt együtt élni.

Én éltem együtt idős emberrel a saját családomnál, nem jó tapasztalatokkal, az öregséggel ami jár nehéz a fiataloknak, főleg lelkileg.

Most viszont Párommal albérletből költöznénk ki egyik nagyanyjához, akit nyilván ő ismer jobban. Én picit az előbb leírtak miatt tartok tőle, hogy fog alakulni.

A célom minden lehetséges eőnyt-hátrányt elővenni a téma kapcsán, hogy ne morzsolódjunk le, mint már egyszer velem is megtörtént.

Kérlek titeket, írjátok le tapasztalataitokat, és a lehetséges buktatókat, indikátorokat/figyelmeztető jeleket, amivel érdemes óvatosnak lenni, hogy nyilván ne váljon ez a családi kapcsolat rovására.

Annyit érdemes tudni, hogy nagymama páromnak sokszor mondta, hogy egyedül van (mint majd minden öreg mostanában...), de ugye gyorsan változnak az emberek és meglepő mód öregkorban is ha ilyenről van szó.

Természetesen amíg ott vagyunk amiben tudunk, segítünk...stb. Ez nem is kérdés.

A család jól ismert a 'falu'-ban, a falu része hogy úgy mondjam, tehát fenn áll a veszélye, hogy pletykák százainak célkeresztjébe kerülünk.

Ha hosszú volt, a lényeg annyi, hogy Mondjátok el, veletek hogy volt és mit tanácsoltok

2023. máj. 20. 10:56
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
88%
Én nem költöznek senki családjával össze, inkább kifizetem az albérletet, még ha sok is.
2023. jún. 10. 23:49
 42/46 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként saját sztori: éltem több generációs házban, ahol mi fenn, a nevelőanyám szülei lent.

Nos, gyakorlatilag ez úgy működött, hogy ők este 9 már alszanak, ergo nem mehetünk le a nappaliba vagy a konyhába, ergo ha megéhezünk, akkor így jártunk, mert kilenc után nincs zajongás.

Vagy amikor a mamika még reggel 8 is aludt, akkor kb lábujjhegyen kellett járkálnunk - délután szintúgy, mert akkor is "pihenőidő", stb.

Szerintem ez ritka beteg dolog - oké, én csak "hozott" gyerek voltam, de saját unokájával ugyanúgy ment a vita, amikor edzés után este fél 10 merészelt volna enni, meg ilyenek.

2023. jún. 11. 07:56
 43/46 anonim ***** válasza:
90%
42-es vagyok: szóval ilyen tapasztalat után KIZÁRT, hogy valaha összeköltözzek bárki családjával.
2023. jún. 11. 07:56
 44/46 anonim ***** válasza:
100%
Soha. Nincs az az isten és nincs az a pénz.
2023. júl. 21. 05:32
 45/46 anonim ***** válasza:
100%
Nem, biztos hogy nem. Ez nem jelentene anyagi függetlenséget és minél hosszabb ideig van a fenekünk a kényelembe, annál kevésbé akarnánk valószínűleg sürgetni az elköltözést. Mert hogy jaj minek itt most egész jó, ráér 1 hónapot csúsztatni (aztán több hónap lesz belőle). Nem beszélve arról, hogy kb. gyerekekké válnánk, bármit kérhetnek tőlünk, meg kell csinálni, mert "ennyivel tartozunk", és a rezsibe így is be kéne szállni, így lenne fair. Nekem ez rémálom lenne, inkább éljünk külön több ideig és gyűjtsünk, mint ez.
2023. júl. 21. 13:54
 46/46 anonim ***** válasza:
100%
És a kellemetlenségek: mindenki máskor fekszik, más a rutin, nem szólhatsz ha zavar az , hogy kinn hagyják rohadni a dolgokat, de valszeg elpakolsz mert netalán téged zavar, ergo te pakolsz mások után. Ha meg tisztaság mániások, te meg kevésbé az is kellemetlen, hogy lehet csak megtűrnek, de később szólnak, de szokások erősek. Egyszerre lenni a konyhában, mindig kerülgetni egymást. Idővel érezni a családtól hogy vajon mikor mentek el? Nem akarnék senkitől függeni.
2023. júl. 21. 13:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!