Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Költöznél pároddal a családjáh...

Költöznél pároddal a családjához, ha ezzel megspórolnád az albérletet?

Figyelt kérdés

Párommal anyagi megfontolásból átköltöznénk az albérletből a nagymamájához, tetőtérbe, ami külön lakrész, a tapasztalataitokra lennék kíváncsi, aki volt hasonló helyzetben, hogy milyen volt együtt élni.

Én éltem együtt idős emberrel a saját családomnál, nem jó tapasztalatokkal, az öregséggel ami jár nehéz a fiataloknak, főleg lelkileg.

Most viszont Párommal albérletből költöznénk ki egyik nagyanyjához, akit nyilván ő ismer jobban. Én picit az előbb leírtak miatt tartok tőle, hogy fog alakulni.

A célom minden lehetséges eőnyt-hátrányt elővenni a téma kapcsán, hogy ne morzsolódjunk le, mint már egyszer velem is megtörtént.

Kérlek titeket, írjátok le tapasztalataitokat, és a lehetséges buktatókat, indikátorokat/figyelmeztető jeleket, amivel érdemes óvatosnak lenni, hogy nyilván ne váljon ez a családi kapcsolat rovására.

Annyit érdemes tudni, hogy nagymama páromnak sokszor mondta, hogy egyedül van (mint majd minden öreg mostanában...), de ugye gyorsan változnak az emberek és meglepő mód öregkorban is ha ilyenről van szó.

Természetesen amíg ott vagyunk amiben tudunk, segítünk...stb. Ez nem is kérdés.

A család jól ismert a 'falu'-ban, a falu része hogy úgy mondjam, tehát fenn áll a veszélye, hogy pletykák százainak célkeresztjébe kerülünk.

Ha hosszú volt, a lényeg annyi, hogy Mondjátok el, veletek hogy volt és mit tanácsoltok

2023. máj. 20. 10:56
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
76%

29-es vagyok.

Hát igen, én is így gondoltam, amikor odaköltöztem. Hogy az ő háza, azt csinál, amit akar, ha nem tetszik, el lehet költözni. (Egyébként ő építette, de a gyerekei nevén van, ők nem élnek az országban, szóval nem laknak itt.)

Ez egy családi ház, ugyanabban a szobában lakunk most, ahol a párom az egész életét töltötte, illetve a szülei is itt laktak a költözésig. Akkor is külön volt kezelve a két lakrész, amikor nem mi laktunk itt.

Illetve, még az szerintem fontos, hogy a nagymamák általában magányosak, tehát nekik jó, hogyha laknak velük. Pl. nálunk is ha szóbajön, hogy elköltöznénk, ő az, aki leginkább le akar beszélni róla. Ő az is, aki megsértődik, ha nem megyünk le rendszeresen beszélgetni vele. Nem beszélne nagyjából senkivel, ha nem laknánk itt.

Tehát amíg nem arról van szó, hogy ő tesz nekünk szívességet azzal, hogy itt lakunk, hanem ő is azt akarja, hogy itt legyünk, addig azon érdemes gondolkodni, hogy az együttélést hogy lehet megoldani. Ha nem sikerül megoldani, lehet költözni.

Szóval érted, azért elköltözni 20 km-rel arrébb és fizetni 200e-et albérletért, mert beleszól a teregetésbe, és egyedül hagyni egy 5 hálószobás házban, egyáltalán nem egyértelmű helyzet nekem.

Kompromisszum. :)

2023. máj. 21. 15:46
 32/46 anonim ***** válasza:
84%
NEEeEM!44!!!!44!!!!!!444!!!!!
2023. máj. 22. 10:34
 33/46 anonim ***** válasza:
90%

Legfontosabb hogy előtte találkozzatok A nagymamával és Üljetek le megbeszélni hogy mik az ő elvárásai es mika ti igényeitek.

Elsosorban azt kellene tisztazni mennyire erzekeny a zajokra, ejjel milyen alvo, mennyire var el batmit is cserebe az ottlakasert.

Idoseket zavarhatja a tetpterben a duboges. Tehat peldaul illik tisztazni kiprobalni reszetekrol esetleg higy ha fent tesztek vesztek agyaztok, furdeni mentek mennyire hallatszodik le barmi is. Ha lehallatszodik akkor fontos elmondani vagy ezt megbeszelni higy mama mi pentek szombat megyunk el szorakozni olyankor ejjel jovunk akkor lehet lesz kis hangoskodas de a het tobbi napjan 9 ig furdunk blabla.

Nagyon fontos megbeszelni hogy o ne jarkaljon fel vagy mindig kopogjon es ha ninca valasz ne nyisson be. Nekunk ilyenbol.volt gondunk, viccesen kellemetlen helyzetunk. Nyilvan o lehet neha benezne mert aggodhat mennyire lakjatok le. De meg kell nyugtatni hogy hetente takarototok, imadod a renset es kethetente hivjatok meg egy teara. Ha meg mar nem tud lepcsozno akkor ez nem is tema.

Megha sporolasrol is van szo. Neki fel kell ajanlanotok, hogy a rezsit es azon felul valami kis hasznalati dijat dizetnetek. Sot ha olyan az alberleti szerzodes kotest is fel lehet ajanlani.

Es a legeslegfontosabb konkret hataridot kell szabni!

Tehat te es a parod csinaljatok penzigyi tervet es ami az alberlet dija lenne azt pakoljatok valoban egy perselybe.vagy valahova. Es max egy evre vallaljatok be egy ilyet vagy mondjatok 6 honap max 12. Es a mama szolhasson a 6 honaokor ha o megis szabadulni akarna toletek es ti meg ezen ne sertodjetek meg.

Lelekben meg ugy kell keszulni hogy tekintsetek alberletnek ot a foberlonek.

A kozos fozocske es hasonlokkal ovatosan. Inkabb javaslom a legyetek hajlandok x kijwlolt napon mi dig nala enni es neha bevasarolni neki ajandek keppen. De az ha folyton fozne ratok es hol esztek ott hol nem az nagyon visszajara sulhet el.

A korabbi tapasztalataid meg azert ne menjenek at eloiteletbe.

A penzt meg azert tegyetek valoban felre, mert ha a vegen megis valamk balul sulne el pl elfelejtitek elzarno aacsapot vagy tonkremegy a mosogepetek es o azik el alattatol akkor szepen ki tudnatok fizetni mielott megharagudna😆

2023. máj. 24. 21:33
 34/46 anonim ***** válasza:
91%
Mivel nincs jó tapasztalatom a saját szüleimmel, Isten ments!
2023. máj. 25. 02:16
 35/46 NTBS ***** válasza:
61%

Igen.

Mert olcsóbb.

Alkalmazkodni kell.

2023. máj. 25. 06:34
 36/46 anonim ***** válasza:
89%

Nem. Előbb mennék munkasszállóra vagy valami. Soha nem költöznék hozzájuk.

Soha!!!!

2023. máj. 25. 15:24
 37/46 anonim ***** válasza:
94%

Ez nagyon emberfüggô. Az én anyósom és apósom nagyon jó fejek, remekül kijövünk. Emellett én rendkívül alkalmazkodó vagyok, nagyon extrém életkörülménynek kell lennie annak, amit én nem tolerálok. Otthon az öcsémmel volt közös szobám 17 éves koromig, és azzal se volt bajom. Aztán koleszos voltam, elôször két lánnyal, aztán màsik kolesz egy szobatárssal. Jól megvoltunk. Felnôttként laktam munkásszállón, egy szobában egy csajjal, akivel nem jöttünk ki jól, végül két hét után már egy szót se szóltunk egymáshoz. Mégis lehúztam ott mellette hallgatásban egy egész évet. Késôbb külföldön laktam olyan szállókon ahol csak egy kis szobád van, és a többi helyiség közös, és laknak ott rajtad kívül még vagy tizenketten. Ezek is tök jó élmények, tapasztalatok voltak.

Szóval ha csak pár évrôl van szó, én bevállalnám, van gyakorlatom.

2023. máj. 26. 06:18
 38/46 anonim ***** válasza:
92%
Itt a leges legfontosabb kérdés először is,hogy a mama akarja-e egyáltalán.Az én nagymamám is egyedül van,de nem akar senkivel együtt élni.Azt szereti,hogy amit leteszi,az ott van,amit megcsinált,az kész van,tudja hol tart,stb.Nagyon szívesen lát bármelyikünket, nyáron sátorozni szoktunk a gyerekekkel nála pár napot,de mondja is,hogy jó hogy pezseg egy kicsit az élet,de jó hogy azért vége is lesz.Szeret nagyon minket,a dédunokáknak is kínálja a popiját ha ott vagyunk,de nem szeretne senkivel együtt élni már.Nem csak velünk, apukámmal sem,pedig az egyetlen gyerekük.A másik,hogy én nem mennék,mert ha ma szeretné, akkor sem biztos,hogy holnap is úgy gondolja, illetve előre azt nem lehet tudni,hogy ki fogtok-e jönni.Ha meggondolja magát, akkor még utána ugyanúgy albit kell keresni,csak lehet,hogy már nem lesztek jóban a mamával.
2023. máj. 26. 06:34
 39/46 anonim ***** válasza:
85%

Soha!

Az már két család, más korosztály, kétféle életmóddal.

Ez ma már nem működik.

Még úgysem, hogy fönt lakunk külön lakásban mi, lent meg, mondjuk, a szüleim.

Nem egészséges. Óhatatlanul kereszteznenk egymás útját.

2023. jún. 10. 20:51
 40/46 anonim ***** válasza:
89%

Nem. Megszűnik a saját privát szférátok, nem csinálhattok azt, amit akartok és amikor akartok. Az a generáció úgy nőtt fel, hogy dógozzá-dógozzá-dógozzá. Ha leülsz egy sorozat elé meló után, akkor már el vagy ítélve, mert nem dolgozod magad agyon munka után is, mert bzzeg ő x gyerek mellett, házastársi kötelességek teljesítése mellett vitte a háztartást, a kertet, dolgozni járt, ő volt a szuperhero és sosem fáradt el. Ha ne adj isten home office melód van, akkor meg már nem is dolgozol. Kell ez neked, nektek? Ha esetleg megfelelési kényszeres vagy, akkor ez halmozottan igaz. Én megtapasztaltam, nem kívánom senkinek azt a poklot.

Vannak nagyon cuki idős nénikék az tény, de valljuk be, hogy a legtöbb nyugdíjas néni egy házsártos, megkeseredett kontrollmániás nyanya. Nem csak privát életetek nem lenne, de egyfolytában gürizhetnétek neki és még azzal sem lenne elégedett.

Nameg ha hiányolja az unokáját, akkor az unoka menjen többször segíteni, ne téged rángasson bele egy nem komfortos helyzetbe. Én is albérletben élek, de nincs az az isten, hogy egy másik generációs emberrel összeköltözzek. Főleg nem a párom családjából. Nem egészséges.

2023. jún. 10. 23:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!