Manapság egy családnak mennyi megspórolt pénzzel illik rendelkeznie?
Olyan nincs, hogy illik. :)
Ez sajnos nem mindig az embertől függ.
Hirtelen kiadásokra jó, ha van megtakarított pénz (1-200 ezer forint).
Biztos van, akinek milliók vannak a bankszámláján erre a célra, de az átlagember szerintem örül, ha kijön hó végére.
Szerintem legalább másfél millió lellENE.
Ha bármi közbejön, ne vonja maga után azonnal a csődöt. (Munkahely megszűnése, kocsi nagyobb javítás, betegség, stb. esetén legyen hova nyúlni).
Sajnos nálunk csak ennek a tizedét sikerült összekaparni nagy nehezen, de lehet télen ez is odalesz (rezsi):-(
Az illik szó sajnos tényleg nem számít ebben a kérdésben:/ A mai világban örülhetünk, ha egyáltalán félre tudunk vmennyit tenni.
Nekem 600 ezer van félretéve, de ennek 90%-át elviszi az Apeh majd tartozás miatt:/ Sok idő kellett mire ezt félre tudtam tenni, és egy pillanat alatt elviszik:/ Én sem járok nyaralni, minden nap spórolni kell, nem tudok luxuscikkeket venni. Ez a szomorú ebben az országban, h a rendes ember a 0-n van, a sok politikus meg 1 hónap megkeresi azt amit más 1-2 év alatt:/
szerintem üdvös lenne, ha legalább 1 millió ft biztonsági tartaléka lehetnek az embereknek, de ezt alacsony fizetésből csak hosszú évek alatt lehet összegyűjteni.
ha összehúzod magad, és 2 kilós havi fizud van, akkor 1 év alatt simán megvan az 1 milla.
ha csak 5000t tudsz félretenni, már annyit is érdemes, én már régóta gyűjtök, jövőre talán tudok venni belőle egy kisebb autót.
Olyan nincs, hogy "illik". :)
Elég változó, melyik családnak mekkora anyagi kerete van, mekkora bevételei és kiadásai, be- és kifizetései vannak!
Meg... miből is áll az a család? Mert pl. mi igencsak nehezen tudtunk félretenni, amikor nálunk lakott a nagymamám, illetve kicsik voltunk a húgommal. Meg rengeteg dologtól függ,...
Ha annyi spórpénze van a családnak, hogy orvosi ellátásokat (pl. váratlan műtét) áll belőle, temetni tud belőle vagy ha a házzal/lakással történik valami hirtelen, gyorsan ki tudja javítani... az jó.
A férjemmel a minap ezen vitatkoztam össze. Jutalékos rendszerű munkája is van és néha bejönnek nagyobb összegek. Ő azonnal elkezdte mondani, hogy mire költhetjük (egyik se szükséges kiadás), viszont én ragaszkodtam hozzá, hogy tegyük félre.
Mi van, ha valamelyikünk elveszti az állását? Mi van, ha baleset történik és X hónap kórház? Esetleg kiderül, hogy súlyos betegsége van valamelyikünknek?
Némi morgás után mondta, hogy oké, elfogadja az érveket. Mondtam, hogy ha nagyon nem fog semmire se kelleni, akkor elnyaraljuk és kész. Ez volt a döntő érv :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!