Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Költöznél pároddal a családjáh...

Költöznél pároddal a családjához, ha ezzel megspórolnád az albérletet?

Figyelt kérdés

Párommal anyagi megfontolásból átköltöznénk az albérletből a nagymamájához, tetőtérbe, ami külön lakrész, a tapasztalataitokra lennék kíváncsi, aki volt hasonló helyzetben, hogy milyen volt együtt élni.

Én éltem együtt idős emberrel a saját családomnál, nem jó tapasztalatokkal, az öregséggel ami jár nehéz a fiataloknak, főleg lelkileg.

Most viszont Párommal albérletből költöznénk ki egyik nagyanyjához, akit nyilván ő ismer jobban. Én picit az előbb leírtak miatt tartok tőle, hogy fog alakulni.

A célom minden lehetséges eőnyt-hátrányt elővenni a téma kapcsán, hogy ne morzsolódjunk le, mint már egyszer velem is megtörtént.

Kérlek titeket, írjátok le tapasztalataitokat, és a lehetséges buktatókat, indikátorokat/figyelmeztető jeleket, amivel érdemes óvatosnak lenni, hogy nyilván ne váljon ez a családi kapcsolat rovására.

Annyit érdemes tudni, hogy nagymama páromnak sokszor mondta, hogy egyedül van (mint majd minden öreg mostanában...), de ugye gyorsan változnak az emberek és meglepő mód öregkorban is ha ilyenről van szó.

Természetesen amíg ott vagyunk amiben tudunk, segítünk...stb. Ez nem is kérdés.

A család jól ismert a 'falu'-ban, a falu része hogy úgy mondjam, tehát fenn áll a veszélye, hogy pletykák százainak célkeresztjébe kerülünk.

Ha hosszú volt, a lényeg annyi, hogy Mondjátok el, veletek hogy volt és mit tanácsoltok

2023. máj. 20. 10:56
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
82%

Amikor komolyabbá alakultak az exemmel a dolgok, én is odaköltöztem hozzájuk. Nagy családi ház. Minden emelethez külön bejárat volt. Mi voltunk a földszinten. Az apja gyakran járt a pincébe, ami onnan nyilt, így napközben sem lehetett bezárni az ajtót.

Én épp nem dolgoztam egy darabig, a szülei nyugdijasok. Az anyuka sokszor sétálgatott a ház előtt, közben kukkolt befelé, kopogott, hogy szellöztessek most rögtön. Sokszor be is jött a szobába kopogás nélkül, hogy miért így, miért nem úgy, stb. Az ajtót bezártam, nagyon zavart, hogy jött beszólni, meg ellenőrizni. Akkor az lett a baja.

Sajnos a párom hiába beszélt vele, nem érdekelte. Egyre gyakrabban jöttem inkább haza anyumhoz, aztán itt maradtam.

Ha akkor elmegyünk onnan, talán együtt lennénk még.

Azóta van neki más, vele el tudott költözni onnan, házas, és 2 gyereke van már.

Ez van. Szerintem ne tedd tönkre a kapcsolatod.

2023. máj. 20. 11:57
 12/46 anonim ***** válasza:
32%
8as valóban rettenetes terror lehetett hogy segíteni kellett az ingyen lakhatásért, egyetemért és a zsebpénzért nem csak lapátolták rád a milliókat. Fúj gonosz kegyetlen öregek máglyára velük. remélem beperelted őket és kaptál pár milliárdot az évekig tartó kínzásért és nyomorúságért szegénykém :-(
2023. máj. 20. 12:39
 13/46 anonim ***** válasza:
56%
Hát ha azt akarjátok, hogy úgymond ne legyetek teljesen a amgatok ura...
2023. máj. 20. 12:44
 14/46 anonim ***** válasza:
88%
Külföldre költöztem inkább. Megbántam, hogy nem előbb.
2023. máj. 20. 12:45
 15/46 anonim ***** válasza:
76%

Nem.

Tapasztalatom van, de hosszú lenne leírni

2023. máj. 20. 13:08
 16/46 anonim ***** válasza:
91%

Voltam 2 évet albérletben ilyesmi helyzetben, először jól hangzott hogy tetőtér, külön lakrész, sőt alattunk volt a garázs és csak az alatt a nyugdíjas tulajok lakrésze. Hát heti szinten ment a b.sztatás hogy mennyire van kinyitva az ablak, mennyire nem, mennyi vizet fogyasztunk, mennyit nem, a kutya ugatott folyamat, ha nem voltunk otthon feljárkált az öregasszony, lebeszélt felújításokat a tudtunk beleegyezésünk nélkül a mi részünkön ("mert onnan egyszerübb felmenni a tetőre")

K.rvára nem jelent semmit hogy külön lakrész van, ha az illetőnek nincs saját élete. Akkor se maradtunk volna ha ingyen lett volna. Nem ajánlom

2023. máj. 20. 13:15
 17/46 anonim ***** válasza:
83%
Az öregek unatkoznak és ezért vagy hasznosak akarnak lenni vagy neked adnak feladatot, hogy kapcsolódjanak, foglalkozz velük. Nagyon kevés van, aki empatikusan belátja a helyzetet a te szemszögedből. És nagyon sok, aki úgy érzi, a lekötelezettjeként jár neki ez a szórakoztatás. Tehát azért nem lehetetlen több generációsan együtt élni békében, csak jóval több példa van az ellenkezőjére. Érzelmi intelligencián múlik.
2023. máj. 20. 13:16
 18/46 anonim ***** válasza:
59%
Én olvastam az összes kommentet és valahol egyet értek velük mégis szembe kell mennem, és azt mondom, költöznék a helyedben. A kulcsszó a tetőtéri külön lakrész nekem. Én vadidegenekkel lakom együtt albérletben ami a fizetésem nagy részét elviszihülye lennék elhalasztani egy ilyen lehetőséget ha egy idős ember kiadja nekem ingyen. Ha így nézed ez nagyon is jó elgondolás abban az esetben ha a családod a teőtéri lakásban kicsit el tud különülni a nagyszülőktől
2023. máj. 20. 13:28
 19/46 anonim ***** válasza:
86%

Nagymamám is egyedül lakik, mikor hazajövök Pestről hétvégére, akkor nála lakom. Aztán mikor visszamegyek 3 hétre, megy a sírás, hogy ő örökké egyedül van, és unatkozik. Persze, mert megszokta, hogy milyen jó mikor sürgés-forgás van általam a lakásban. Sajnos ez az élet rendje, anyukám nem tud vele mindig itt lenni. Én, ha ebben a városban laknék, tuti megsajnalnam és örökösen jönnek hozzá. Viszont van egy saját életem, amit élnem kell tőle függetlenül, így bár gonoszul hangzik, de örülök, hogy más városban élek, és független vagyok mindentől és mindenkitől, ellenkező esetben folyamatos lelkiismeret furdalásom lenne, hogy egyedül hagyom.

Sok minden függ a nagyitoktól, erre szerintem nem lehet látatlanban tanácsot adni. Lehet ragaszkodó típus, és a nyakatokra jár majd, de az is lehet, hogy józan eszű, tudja, hogy saját életetek van kettesben, és nem akar belerondítani, vagy esetleg nem is igényli a társaságot.

Szintén függ az életviteletektől - home office, vagy bejártok irodába, hétvégén otthon ültök vagy meg se álltok a környező városokban.

Ha nem sajnáljátok felmondani az albérletet, akkor meg kell próbálni - bármikor vissza lehet költözni. Ha viszont macera lenne, akkor fogjátok meg a pénzt ott, ahol tudjátok. A csokit bármikor vissza lehet rakni a polcra, és a Sió gyümölcslé helyett ott a saját márkás akciós is. Vállaljatok hétvégékre alkalmi munkákat, hisz amennyit a nagynak segíteni kellene, azalatt egy hosstesskedés vagy fűnyírás is belefér valahol.

2023. máj. 20. 13:54
 20/46 anonim ***** válasza:
98%
Mennyi időre költöznétek oda és mennyire ismered a nénit? Ezek fontos tényezők. Én nem akarnék más házába költözni úgy, hogy nem is tudom, mik a szabályok. Mert ingyen nincs semmi az életben.
2023. máj. 20. 15:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!