Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért akarják mindenáron...

Miért akarják mindenáron megtartani az exes képeimet?

Figyelt kérdés

Én nem vagyok híve az "emlékek" megtartásának, ha az az emlék rossz. Márpedig nekem inkább rossz emlékeim vannak az exekről. Most boldog párkapcsolatban élek másfél éve, együtt élünk, együtt tervezünk. Így főleg nem gondolom, hogy képeket kéne őrizgetnem az exeimről.

Anyám és nagymamám viszont nem így gondolja. Három ilyen eset történt. Régi képeket nézegettünk (kinyomtatottat) anyámmal, ott volt egy közös kép egy sráccal. 15 voltam, szerelmes voltam belé de neki barátnője volt és csak haverkodott velem. Anyám ismerte az ő anyját, jóban voltak. Nekem az jut eszembe erről a srácról, hogy mennyire megaláztam magam előtte sokszor. A kép is ilyen egymáshoz bújós. Mondtam, hogy jaj ezt dobjuk ki. Anyám meg mondta, hogy "de nekem kell" és nem gyorsan eltette. (Egyébként utána kidobtam a tudta nélkül)

Másik eset, nagymamám a régi szobámban nézegette a dolgaimat (engedéllyel), talált egy olyan képet aminek a létezéséről teljesen megfeledkeztem, vagy 6 éve készült, egy esküvőn voltam az akkori barátommal. Kérdezte, hogy ez ki is, aztán eszébe jutott. Ki akartam venni a kezéből de nem engedte, mondta, hogy DEHÁT EZ EGY EMLÉK, meg hogy tök aranyos srác volt és (most kapaszkodjatok meg) lehet hogy újra összejövünk. Mi van? Boldog párkapcsolatban élek és képes volt ezt mondani. Mondjuk ő azt nem tudja, hogy borzalmasan rossz volt a kapcsolatunk vége ezzel az exemmel, de ilyet akkor sem csinálhatna... Amikor nem figyelt ezt a képet is kidobtam.

Harmadik eset szintén nagymamám, van egy nagy fényképalbuma amiben van az első barátommal két közös kép. Ha csak rágondolok erre az exemre, egyszerre fog el a hányinger és a düh, haragszom magamra, amiért ilyen buta voltam, hogy hagytam, hogy valaki úgy bánjon velem, mint ő. Természetesen ezt sem vehettem ki az albumból, mert emlék. Mert neki ez kell. Én meg nem merem áthívni nagymamámhoz a barátomat, nehogy véletlenül ezt az albumot mutassa neki. Mert ezt nem tudtam kivenni és kidobni.

Tudom sokan vannak akiknek fontosak az exek emlékei, de nekem toxikusak ezek az exek, akikről szó volt, tehát ezt vegyétek figyelembe, hogy nem kedves emlékektől akarok megszabadulni. (Bár véleményen szerint eléggé megalázó lenne a barátomnak, ha bárkitől képeket őrizgetnék)

2023. máj. 18. 11:48
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Nem a múltat akarom kitörölni, hanem nem akarok képeket megtartani. Nem ugyanaz. Akinek régi képek kellenek, hogy emlékezzen, hogy nézett ki az exe, az menjen memóriavizsgálatra. Én emléklszem képek nélkül is, random képeket törlök, nem a konkrét emlékeimet.

És te is csak egy fotóalbumban tartod de gondolom nem mutogatod hogy nézd milyen aranyos volt az exed lehet újra összejöttök, pláne nem az új csajnak mutogatod. Illetve az sem ugyanaz, hogy te megtartod a képet magadnak, vagy mondjuk megkért volna, hogy légyszi ne tartsd meg és te erőből kiveszed a kezéből hogy de mert neked az kell. Nálunk meg ez volt.

2023. máj. 18. 14:18
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem azért tartják meg, hogy emlékezzenek, hogy nézett ki, hanem az emlék miatt. Mást pedig nem kérhetsz meg, hogy dobja ki a saját képeit, csak mert neked nem tetszik. Vagyis megkérheted, de neki joga van megtartani a kérésed ellenére, mert az övé. Azt kérheted, hogy ne mutogassa neked és ne emlegesse a jelenlétedben, mert neked rossz emlék.
2023. máj. 18. 14:25
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az jött le, hogy nem vagy teljesen túl ezeken a kapcsolatokon, ami - szerintem - azért gond, mert mérgezheti a mostanit is. Nem az, hogy a nagyid megmutatja a jelenlegi párodnak azt a fényképet, mert gondolom tudja, hogy nem ő az első fiú az életedben. Ha lezártad azokat a kapcsolatokat és a mostani barátod normális, akkor nem hiszem, hogy ez különösebben felzaklatná. Igen, vannak fájdalmas emlékek, de azok leginkább nem az anyád fényképalbumában, hanem a te fejedben/szívedben laknak. A fényképalbum anyád dolga, neked nem kell nézegetned, de hogy mi van benned, azzal neked kell dolgoznod. Sok sikert hozzá!

Megjegyzem, én állati mérges lennék, ha valaki kidobálná a fényképalbumomból a neki nem tetsző képeket! Az én albumom, nincs szükségem önjelölt cenzorra. Szerencsére nagy részük fotókönyv, abból nehéz képet kiszedni. Pedig van olyan, ahol elég sok barát exe benne van, mert nem fogom a csoportképekről kivágni őket. Eddig még senki sem kifogásolta (amúgy nekem is van benne exes kép).

2023. máj. 18. 14:35
 14/17 A kérdező kommentje:

A fiúkon túl vagyok, de valóban vannak sérelmeim, ez igaz, de az egómnak, nem a szívemnek. Bekapcsolt valami, amikor megláttam a képeket, olyan volt, mintha visszarepülnék abba az énembe, aki akkor voltam, amikor az adott sráccal voltam és az nekem nem tetszik, egyszerűen utálom azt a lányt, aki voltam. Sokat változtam és mérges vagyok magamra, amiért nem előbb változtattam és sok mindent eltűrtem. De olyan volt, hogy találtam régi képet és csak szimplán töröltem és nem foglalkoztam tovább vele, mert már túl voltam a srácon. Nekem az esett rosszul, hogy nekik KELL olyan kép, amin olyan ember van, aki a lányát/unokáját bántotta. Illetve ez a "majd újra összejöttök" miközben már 6 év eltelt és más emberrel vagyok.

Ja és amit kidobtam nem fényképalbumban volt, hanem dobozban, amit még én nyomtattam ki, amikor még azt hittem, elhagyja a barátnőjét miattam, mert a buliban ahol készült a kép sokat ölelgetett :D Még fel is tettem Facebookra, egy barátnőmet meg megkértem, hogy kommentelje oda, hogy nagyon jól nézünk ki együtt, de gáz :D

2023. máj. 18. 14:46
 15/17 anonim ***** válasza:
52%
Menj orvoshoz.
2023. máj. 18. 15:13
 16/17 anonim ***** válasza:
52%
Emlékeknek jók lennének, ki tudja mit hoz a jövő.
2023. máj. 18. 17:40
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Mindkettőtöket megértelek. Én is utálok visszanézni az exeimmel közös dolgokra. Úgy érzem hogy egy kivételével mindegyiket megbántam, és mindegyik nagyrossz emlék utólag. Én is hoztam rossz döntéseket, és én is könnyen vissza tudok zökkenni a múltba egy fénykép alapján. Kicsit olyan mintha magamról olvastam volna. Szerencsére akkoriban nem sok kép készült rólunk😅.

De nagymamádat is megértem és anyukádat is, mert nekik ez emlék. Honnan veszed hogy anyukád nem szereti megnézni a fényképet a lánya első barátjával? Azt mondtad hogy ő nem tudta hogy rosszul bánt veled.

Ha megy hozzád a barátod előre elmondhatod neki, hogy a nagyid őriz egy ilyen képet, arra az esetre ha megmutatná, tehát ne lepődjön meg. Ha elmondod neki hogy nem volt jó az exeddel biztos nem fogja rosszul érinteni. Pont akkor érintené rosszul, ha a nagy szerelmedről tartogatna képeket, és azt mutogatná. De nem így van. Valószínű még örülni is fog hogy őszinte vagy vele és ezt elmondtad neki. Ja és annak is örülni fog hogy az exed akiről a kép ott van a nagyi albumában nem lesz soha visszatérő konkurencia.

2023. máj. 19. 19:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!