Ha megbeszéltük a feleségemmel hogy így lesz akkor miért nem így csinálja?
Én vagyok a férj nyilván a kérdésben. A feleségemmel úgy beszéltük meg hogy (vannak iskolás gyerekeink) én dolgozom és tartom el a családot és ő meg csinálja az otthoni teendőket (főz, mos, takarít). Igaz, többet dolgozom mint eddig, de hát így beszéltük meg.
Na már most ő az otthoni teendőket nem nagyon csinálja meg rendszeresen. Mindig panaszkodik hogy mennyire elfáradt mindenben, de mikor hazaérek semmi sincs igazából. Szinte minden nap órákat beszélget telefonon a barátnőjével, kávézgat és ilyesmik. És ha felhozom ezt akkor egyszerűen úgy csinál mintha idióta lenne, vagy engem néz annak, nem tudom.
Befásult. Kérdező, itt nem te vagy a ludas, én a te helyedben beszélnék vele, hogy jövő hónaptól újra csak nyolc órában dolgozok, úgyhogy neki is el kell mennie.
Hacsak a gyerekek nem nagyon kicsik, semmi nem indokolja, hogy otthon üljön, és telefonálgasson egész nap.
És mielőtt megköveznétek, nemrég mentem vissza dolgozni. Jó ötlet volt. Otthon egy idő után sokan becsavarodnak, gyakran éreztem én is azt, hogy nincs kedvem a házimunkához. Most hiába van kevesebb időm rá, könnyebben szánom rá magam.
Szerintem a feleséged se dolgozni nem akar, se házimunkát végezni, legalábbis úgy, ahogy te szeretnéd... nincs itt semmi depresszió:-D
Lehet, ő azt gondolja, jól csinálja, amit megbeszéltetek.
Egyébként nálunk is ez a helyzet, csak 1 db iskolás van. Én azért maradtam itthon, hogy tanuljak a gyerekkel, elsőtől kezdve. Ő mennyit tanul velük pl? Itt ez a lényeg igazából szerintem, nem is a háztartás annyira. Legalábbis nálunk nagyon fontos, hogy a gyereknek patent legyen a suli, a tudása legyen meg, sajnos több tantárgyat elég felszínesen tanulnak..
Én se főzök naponta, én nem suvickolom a lakást állandóan, edzeni járok még heti négyszer, de mire a gyerek jön suliból, hazaérek.
Igazából én hülyének nézést érzékelek a részéről, bekényelmesedést. Te meg egyre feszültebb leszel a sok meló miatt is. Sokáig nem tudjátok ezt az állapotot fenntartani.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!