Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Akik nem akarnak elköltözni,...

Akik nem akarnak elköltözni, vagy külföldi élet után hazaköltöznének, szerintetek mennyire erősen befolyásolja őket, hogy távol lennének/vannak a családtól?

Figyelt kérdés
Leírom saját példámat, de nem javaslatokat várok, csak a véleményeiteket a felvetett témáról. Közel húsz éve élek itt a fővárosban, a szülők mintegy 80 km-re laknak, ők maradtak a faluban. Bár teljesen jó a kapcsolatunk, eszem ágában sem lenne visszaköltözni hozzájuk és ők is így vannak velem, mindenki megszokta külön kis független életét, nemigen tudnánk hosszú távon alkalmazkodni egymáshoz. Bizonyos időközönként hazalátogatok, ők ritkán tudnak csak hozzám jönni és nem is szeretik Pestet. Amikor meg úgy érezzük, beszélni kell, akkor meg felhívjuk egymást telefonon. Szóval én ezt a kapcsolatot is normálisnak tartom, de másokat mennyire visel(ne) meg a távollét, a család hiánya?
2023. ápr. 11. 19:22
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
72%

"Nem azért szül az ember gyereket, hogy együtt üljenek otthon, legalább is nem azért kéne. Hanem fel kell fogni, hogy az az igazi szeretet, hogy egyszer felnő, elmegy otthonról, és éli a saját életét"

De ezt miért írjàtok le még vagy ötször? Ki mondta ennek az ellenkezőjét? Hogy jönnek ide egyáltalán a bántalmazó szülők?

A kérdező azt kérdezte, másokat mennyire visel meg a család távolléte, err írtuk le válaszként, hogy aki valóban szoros, szerető kapcsolatban van velük, annak azért többre van igénye, minthogy évente kétszer találkozzanak.

Erre ti elkezdtek folyamatosan a leválásról meg felnövésről halandzsázni, mintha felnőtt embereknek nem lehetne önálló élete úgy, hogy annak aktív jelenlévő részesei a rokonai, barátai is. Mi is éljük az életünket, dolgozunk, gyerekeket nevelünk, megvannak a saját peogramjaink, de ettől még megviselt minket az, hogy mindenki, akit szerettünk, távol volt, hogy minden alkalomból, ősszejövetelből, bográcsozásból, kirándulásból kimaradtunk, merthogy videóchaten ezt ugye nem lehet csinálni.

Szóval nem értem, minek ismételgetitek, hogy a felnőtt emberek elköltöznek. Igen, elköltöznek, de ettől még tény, hogy nem ugyanaz évi kétszer, mint havi kétszer találkozni. Csak ugye van, akiből utóbbi is elég.

2023. ápr. 12. 14:59
 32/42 anonim ***** válasza:
70%

31

Igaz.

Attól, mert leváltam a szüleimtől és elköltöztem, élem a saját kis életem, még igénylem a kapcsolatot. És nem, nem évi 2x, és nem, nem videóhívásozni. Nem lógok a nyakukon, ők sem az enyémek. Havi 2-3 találkozás egyáltalán nem majom szeretet.

És megint leírom. Nem csak az én családom van, hanem a férjemé is, a gyerekeinké, és a barátaink is.

Aki szerint mindegy 50 km-re meg 1500-ra lakni, annak nincsenek jó családi kapcsolatai.

És ne keverjük már ide a fojtogató rokonokat és a rossz családi hátteret. Akinek nincs itt semmije, az nyilván könnyen beszél. ;)

2023. ápr. 12. 15:09
 33/42 anonim ***** válasza:
78%

"De ezt miért írjàtok le még vagy ötször?"

Mert mások meg ezt írják le ötször:

"Aki szerint mindegy 50 km-re meg 1500-ra lakni, annak nincsenek jó családi kapcsolatai."

2023. ápr. 12. 15:44
 34/42 anonim ***** válasza:
84%

"Akinek nincs itt semmije, az nyilván könnyen beszél. ;)"

Fura, hogy a családi szeretet nagykövete kacsintós mosollyal intézi el, ha valakinek nem élnek már rokonai.

2023. ápr. 12. 15:46
 35/42 anonim ***** válasza:
80%

19 vagyok.

Azt azért hozzáteszem kérdező, hogy Németországban pl vagy Ausztria másik felére nem mentem volna.

Mert azért fontos a családom pár tagja és a barátaim is. Elérhető kell legyen számomra, hogy tudjak menni a szülővárosomba. Meg van egy lányom is és azért pl anyámék szokták vinni, papàmhoz is megyünk...Ők is jönnek. Itt kinn 1 barátnőm van csak meg a párom is osztrák.

2023. ápr. 12. 15:55
 36/42 anonim ***** válasza:
68%

31: szerintem feleslegesen vitázol. Ahányszor megnyitom a család topikot, mindig szembesülök vele hogy tele van lelkileg megnyomorított szülőkkel és gyerekekkel, akiknek a default hogy rühellik egymást, vagy nagyon nagyon nehezen viselik el egymást. Ennek folyománya, hogy a "gyerekek" szerint a leválás nem más, mint elköltözni és a karácsonyi kötelező pofaviziten túl rá sem nyitni az ajtót, hiszen akkor vagyok önálló, ha a rokonaim nevét sem tudom. Szülői oldalról meg úgy néz ki, hogy betölti a 18. életévét a gyerek, és akkor hivatalosan is mehet a P...be.

Ezeknek az embereknek nem lehet elmagyarázni hogy nem vagyok anyagi, érzelmi, akármilyen függő viszonyban az anyáméktól, nagyszüleimtől, házastársamtól vagy gyerekeimtől, ha szeretek velük lenni, beszélgetni vagy bármi ilyesmi.

Nekem ez pont ugyanolyan hihetetlen, mint az ilyen kommentelőknek, hogy egy szülő lehet normális, nem basáskodó, stb.

2023. ápr. 12. 16:21
 37/42 anonim ***** válasza:
100%

Rosszindulatú és szűklátókörű az 5-ös hozzászóló: "Van akinek nincs honvágya. Lexarja mennyit látja a rokonokat, elég neki a telefonálás, tök mindegy hol van és kikkel, csak sok legyen a pénz." - arra nem gondoltál, hogy nem mindenkinek élnek a rokonai, vagy esetleg nem mindenkinek van jó kapcsolat a rokonaival? Van ám a világon rengeteg bántalmazó szülő is.

A másik meg, hogy nem mindenki a pénzért él külföldön. Van aki szeret egy országot, egy kultúrát, van akinek ott él a szerelme és odaköltöztek. Sőt, én tudok olyat is, aki a betegsége miatt költözött ki, mert Magyarországon nem kapott normális ellátást és bele is pusztulhatott volna.

Én is külföldön élek, persze, nagyon jól keresek, de Mo-n is jól kerestem. Honvágyam nincs, sosem volt. Itt van a szerelmem, itt is vannak barátaim. Imádom a lakást, ahol élek, meg a várost, minden gyönyörű szép és tiszta. Az emberek sokkal kedvesebbek, anyagi jólétben élnek, nem agyonfrusztrált irigyek. Ha úgy van, felülök a repülőre és egy-két hétre meglátogatom a szüleimet. Dolgozhatok mindenhonnan. Mégis ez a választott hazám. És igen, hiányoznak emberek, dolgok, de a pozitívumok jelentős túlsúlyban vannak a negatívumokhoz képest. Ezért jó itt, és jól érzem magam.

2023. ápr. 13. 12:46
 38/42 anonim ***** válasza:
61%

34

Mert kit érdekel meg honnan kéne tudnom, hogy neked meghalt mindenkid?

Igen, nekem is k*rva könnyű lett volna megdögleni Németországban, meg leélni úgy az életem, hogy van pénz, “meg néha felülök a repülőre, oszt hazamegyek”.

De nekem van itt családom és a barátaim is, akiket szeretek ANNYIRA hogy mellettük akarjam leélni kicsinyke életem, amíg tart. És nem, nem ebédelünk ott mindennap, nem lógunk egymás seggében.

Ezt is meglehet érteni.

Ahogy azt is meglehet, hogy valakinek nincs családja, vagy épp rühelli a családját, azért van el olyan jól kinn. De akkor azt, hogy nincs honvágy, ne a “fos” Mo.-ra fogjuk, hanem hogy nincs senkitek itthon.

2023. ápr. 13. 13:35
 39/42 anonim ***** válasza:
100%

"De akkor azt, hogy nincs honvágy, ne a “fos” Mo.-ra fogjuk, hanem hogy nincs senkitek itthon." - nehogy már te mondd meg, kinek mit jelent a honvágy vagy az ellentéte! Igenis, pl. nekem azért nincs honvágyam nagyon nagy részt, mert Mo. egy szar ország. Pont. Csóró, szar a gazdasága, a lakosság nagy része szegény, szar az eü, az oktatás és az emberek jelentős része bunkó, irigy és beteg.

Nehogy már szarul érezzem magam, mert jól működő, gazdag és demokratikus országban, ahol még külföldiként is jobban megbecsülnek, mint magyarként bármikor is a saját hazámban, nincs honvágyam! Pedig szeretem a szüleimet és nagyon jó a kapcsolatunk. Plusz nem egy barátom Mo-n él. Ők szoktak hiányozni, de honvágyam nincs.

Na, írhatsz valamit, hogy érvénytelenítsd a kapcsolataimat, meg az érzéseimet, mert te "ANNYIRA" szereted a családodat, ha jujj.

2023. ápr. 13. 14:04
 40/42 anonim ***** válasza:
76%
"Igen, nekem is k*rva könnyű lett volna megdögleni Németországban, meg leélni úgy az életem, hogy van pénz, “meg néha felülök a repülőre, oszt hazamegyek”." - dehogy lett volna kva könnyű. Ha könnyű lett volna, azt csináltad volna. Könnyebb volt a családod közelében maradni, a biztonsági hálódban, az ismert közegben. Az volt a könnyű. Nincs ezzel semmi baj, nem kell mindenkinek kilépni a komfortzónából, csak nem kell áldozatot játszani.
2023. ápr. 13. 14:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!