Külföldi házasság ?
Mind ketten magyarok vagyunk de itt tervezzük az életünket.
Ma be jelentkezünk esküvőre a magyar konzulátus által kiállított papírokkal.
Jeleztem, hogy szeretném felvenni a párom nevét mert minden más opció nehézséget okozna ide kint. (Németország)
A hölgy azt mondta, a magyar törvények alapján csak né lehetek illetve felvehetem a férjem nevet kötőjelesen. Borzalom lenne mindenhol megmagyarázni miért van 2 vezeték nevem.
Azt mondta hívjam a konzulátust, hogy elfogadják e a német törvények alapján a név változtatást.
Nos a kérdés, hogy volt aki ezen át ment és sikerült a férje nevét felvenni? Példa ként mondjuk a leánykori nevem Kiss Bea és a férjem nevével Nagy Beára módosulna. Előre is köszönöm
Pedig a papíron az állt. Fura! Mindegy remelem igazad van és holnap sikerrel járok a konzulátusnál és csak elfelejtették azt az opciót feltüntetni.
Köszönöm a válaszod.
Jól irta az #1.
Én is így vettem fel a férjem vezeteknevét sok evvel ezelőtt.
Ma olvasta fel az ügyintéző a Stuttgarti konzulátus által kiállított papírt.
Opciók:
-né
-férj teljes neve
-kötőjeles
-leánykori név megtartása
Azt mondta kérdezzek utána és hozzak egy igazolást róla, hogy engedélyezik.
Nyilván a hivatalos okmányok miatt fontos! Bitte schön kedves utolsó ..
az ha a konzulátus nincs tisztába a dolgokkal arról és nem tehetek. És egyébként is már megkaptam a válaszom, a tiédre semmi szükség nem volt 🤷🏻♀️
Bocs, de hol akartok házasságok kötni?
Németországban a -né tipusú nevek nem léteznek, az mit akar jelenteni, hogy felveszed a férj teljes nevét - eszerint ugyanis ettöl kezdve Nagy János lennél -, itt Németországban vagy megtartja valaki a lánykori nevét, vagy közöjelesen veszi fel, vagy a férj vezetékneve és a saját keresztnév a lehetséges opciók.
Ha meg a magyar törvények szerint akarotk házasságot kötni, akkoa az aktuális magyar törvényeket kell figyelembe venni, olyan nem lehetséges, hogy csak ezelött 50 évvel aktuális lehetöségek vannak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!