Akik nem akarnak elköltözni, vagy külföldi élet után hazaköltöznének, szerintetek mennyire erősen befolyásolja őket, hogy távol lennének/vannak a családtól?
"amit te érzel belül helyesnek"
Azzal kapcsolatban nem tudtak volna lelkiismeretfurdalást kelteni.
8
Attól, mert neked Magyarország csak a szüleid, másnak még nem. Másrészt, ez nem feltételez szoros kapcsolatot. Ahol szoros kapcsolat van, ott nem elég a telefon, vagy az évi 1-2 találkozó. Nem akarom úgy leélni a 30-40-50-es éveim, hogy semmit nem vagyok velük, majd mikor meghalnak, már bánom hogy hogy volt, vagy hogy hogy éltük le egymás mellett/nélkül az életünk.
30 vagyok, nem a szüleimmel élek, de nem is 1500-2000 km-re tőlük. Egy órán belül egymásnál vagyunk, amit ki is használunk. 2 hetente mindig látjuk egymást.
És nem csak róluk van szó. Hanem a férjem családjáról is és a barátainkról.
Ezzel nem azt mondom, hogy aki kinn él és nincs honvágya, az rohadjon meg, de arra alapozni a “kinn sokkal jobb” véleményt, hogy neked csak anyádék vannak, HA van lehetőség, akkor pedig meglátogatod őket hülyeség.
Ez minden, csak nem szoros családi és baráti kapcsolatok.
Így könnyű mondani, hogy neked jobb kinn.
Pénzügyileg nekem is jobb volt. Ennyi.
"engem nem érdekel ha szerinted a gyerek kötelessége ott maradni a szülő egész életében, ahol ők laknak"
Te magad írtad, hogy lelkiismeretfurdalást keltettek benned, nem én. Ha valaki olyasmivel vádol, amit mi magunk nem érzünk bűnnek, nem lesz tőle lelkiismeretfurdalásunk.
Nálam abszolút szempont volt. Olyan munkám van, ahol nemcsak hogy lehet, de kellene is bizonyos időt kinn tölteni, mégsem teszem. Egyrészt mert anyagilag nem lennénk előrébb, másrészt nekem nagyon hiányozna a család és a megszokott környék. Sokat utazom rövidebb időkre, számos ny-európai országban jártam, szépnek és élhetőnek látom őket, mégis fázom a gondolattól hogy kiköltözzek bármikor. Akkor is, ha néha olyan megnyilvánulásai vannak honfitársaknak hogy nemhogy az országból, de a bolygóról is elmenekülnék. Itt a család, és nekem fontos hogy szoros kapcsolatban legyek velük, ha szükséges akkor segíteni tudjuk egymást. Pár éve szintén munkaügyben néhány évig nagyobb távolságra éltünk, még országon belül is hiányoztak, pedig csak két évig voltunk "távol".
Ellenben férjemnek nagyon laza a kapcsolata a családjával, nem is túl szoros, országon belül sem keresi őket túlzottan. Anyósomhoz ha tehetné, évente egyszer menne. Neki lehet hogy egyáltalán nem lenne ez probléma.
Én 100 km-re lakom Ausztriába. Semmi pénzért nem költöznék haza. Akivel akarom így is tartom a kapcsolatot és találkozunk.
Felnőtt ember általában levállik a szülőkről.
De mindenki más meg nem mindegy milyen messze van az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!